Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Štúdium medicíny

Príspevok v téme: Štúdium medicíny
sansim

Dobrý deň,
mám 16 rokov a študujem na gymnáziu. Chcela by som pracovať v labáku (mikrobiológia) alebo v oblasti neurológie, psychiatrie. Maturovať pôjdem z bio a chem. Zaujíma ma ako vyštudovať aby som sa dostala do labáku. Mala by som študovať medicínu a potom je ešte nejaká špecializácia alebo ako to vlastne je? A k neurológií a psychiatrií...po ukončení medicíny sa tiež špecializuje na tieto odbory alebo ako vlastne prebieha takéto štúdium? O štúdiu medicíny neviem veľa a preto budem vďačná za každú odpoveď :)

sansim

Nemyslela som to tak ako ste to pochopili. Mala som na mysli, že je to náročné pracovať s takým človekom na každého psychiku. Samozrejme každý je iný a zvláda to inak. Naozaj som to myslela inak

kabel

"predsa kto by nemal problém byť už len v blízkosti so psychicky chorým človekom?"
Nuž s týmto postojom sa radšej psychiatrii vyhni, a to v záujme pacientov, nie v tvojom. Ani netušíš, koľko ľudí okolo teba je na antidepresívach :-D Psychicky chorý človek nie je žiadna atrakcia, byť v ktorého blízkosti by mal byť problém, je to proste človek.

sansim

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď :) s tou psychológiou to ešte zvážim. Rozmýšľala som o nej lebo ma zaujíma mozog človeka a celkovo vnímanie. Viem, že to je náročné na psychiku...predsa kto by nemal problém byť už len v blízkosti so psychicky chorým človekom?

doktor789

ahoj, ja študujem na lf upjš, ked chces robit v labaku,tak skor zvoľ študium klinickej biochemie

co sa tyka neurologie a psychiatrie, tam je to zlozitejsie,potrebujes najprv 6rokov mediciny,potom prax a atestacie,to je pre ženu dosť naročne,psychiatrie v sebe nesie rizika,budeš sa stretavať so zločincami a s roznymi psych. diagnozami ,ktore su akutne, tam je doležita psychika,neurologia je krasna,takzie je to zdlhave študium

ale pamataj,že ked sa rozhodneš pre medicinu,je to cely život ucenia:)