Trochu neobvykla otazka som napisala len preto aby ste to otvorili :-D keby napisem "chcem zhodit" asi to neotvorite, lebo takych tem tu uz bolo milion :-D Takze ak mas cas a nejaku vedomost tak budem vdacna za tvoju radu.
O chudnuti som citala toho uz neskutocne vela a prisla som nato, ze nic nie je spravne a zaroven je spravne vsetko. Jeden odbornik tvrdi, ze je ovocie zdrave, druhy ze plne cukru, vacsina t rdi ze treba jest 5 krat denne, Bukovsky zase ze staci dva krat (ak sa mylil, tak pardon). Vie niekto kde je pravda? Moj problem nie je ten, ze by som potrebovala uplne zmenit svoj zivotny styl, ja primam dost vitaminov, proteinov, antioxidantov, bielkovin i ked primam aj hnede tuky aj cukry a muku, ale zas problem s tym nemam. Problem mam s tym, ze i ked pravidelne cvicim, nedokazem sa zbavit bruska, neviem zhodit 5kg :-D nie som leniva, som ochotna aj nezrat aj makat donemoty aj vsetko, som ochotna bojovat, ale mne to proste uz nejde. Uz si neviem pomoct. Tak pekne vypracovane nohy mam a to brucho :( vie niekto cim to moze byt? Nejaka konkretna potravina alebo co? A tabletky nechcem, neverim nato, skusala som to. Dik
Trochu neobvykla otazka ...
Cvičenie ti len hmotnosť pridá, pretože s cvičením rastie svalová hmota.
Skôr by som išiel do inej fyzickej činnosti...
Všetko je to len o výdrži a pevná vôľa tiež rozhoduje,
Nie je to tak, že človek drží diétu! Diéta je somarina, treba sa sústrediť na zmenu, ale ak už tak natrvalo! Tukové bunky si pamätajú a ak im raz niečo vezmeš, tak sa to snažia nahradiť iným spôsobom.
Ja som napríklad prestal jesť akékoľvek pečivo....už ho nejem vyše 5 rokov, chlieb, rožky....vianočka a iné.
Náhrada nie je, teda snažím sa. Párky, tresku alebo podobné veci jem výlučne samostatne bez pečiva...a nie, nie je to divné.
K tomuto všetkému potrebuješ obrovský výdaj energie a ak si tvoje tukové bunky pamätajú veľa, tak ich oklam. Cez sviatky, keď je najviac jedla nejedz, alebo jedz bežne...Pretože v zime má človek menej pohybu a to čo sa mu ponúka je neodolateľné...
Jednoducho musíš odolať!
je to ako zbaviť sa závislosti na nejakej droge....
Vôbec nepotrebuješ pravidelnú stravu alebo rôzne triky....len tú pevnú vôľu a dostatok výdaju energiu. Nič iné nejestvuje. Ak raz začneš, tak nesmieš už nikdy poľaviť ani v najmenšom...čiže nesmieš prestať už do konca života.
A ešte jedna vec....stratiť hmotnosť za pár týždňov je hlúposť....ako rýchle ti ubúda hmotnosť, tak tak rýchle alebo rýchlejšie ti môže aj pribudnúť. Takých 10kg za rok je také optimum aby si to nenabrala späť.
je to aj z dôvodu toho, aby si si ten režim, ktorý si zvolíš a návyky osvojila a tvoje telo si ich zapamätalo.
Natalia .Každý človek ktorý chudne a nedari sa mu si myslí ,že robí všetko a nepomáha to.Čiže cvičì dost a stravuje sa správne.Ked sa ale pozrieme bližšie na problém zistime ze niekde chyba predsa len bude .Jest 5 krat denne je spravne pre cloveka ktorý chce pribrat a doteraz jedol 2az 3 krat .Zaroven ten kto jedol 5 krat denne a potrebuje schudnut staci ked bude jest len 4 krat .Je rozdiel jest 5krat plnohodnotne jedlo alebo jedno jedlo nahradit proteinovym napojom a jedno jedlo zeleninou a trochu bielkovin(tuniak,netucny syr).Niekedy ludia zacnu sportovat a ked nevedia nic o spravnom stravovani maju tendenciu pribrat lebo im viacej chuti jest.Navyse kazdy mame iny metabolizmus a co je este horsie vekom ss spomaluje.
Ja si myslím, že možno trochu tehotná si:-)
Ja mam 24 a nie som tehotna :-D
Väčšie bruško v tvojom veku, 27 rokov, môže predznamenať aj niečo pekné a pozitívne, čo ťa ešte len čaká v budúcnosti.
-------------------------------------------------------------------------
Mne sa nechcelo ísť do mesta, tak som povedal bratovi, aby mi kúpil opasok, lebo ten predošlý už doslúžil. Pýtal sa ma na veľkosť, tak som mu povedal, že istota guľomet, aby mi kúpil najväčší opasok, aký tam budú mať.
Vietnamec sa potom brata s trasúcim hlasom opýtal len toto: a pre koho byť ten opasok? Brat na to: pre brata.
Už nepovedal potom nič, len že ten opasok sa nedá vymeniť, lebo on mať len jeden taký na sklade:-)
Pravdou však bolo to, že ten opasok mi bol vážne príliš veľký, musel som ho o 5 cm skrátiť.