Šum v uchu, upchaté ucho...a ušný nepomohol

Príspevok v téme: Šum v uchu, upchaté ucho...a ušný nepomohol
kvietok022

Dobrý deň, prosím o radu.
Bola som chorá viac ako dva týždne - nejaká baktéria v hrdle, upchatý nos..brala som antibiotiká. Počas toho mi zalahlo pravé ucho, doktorka ma poslala ušnému, ušný ucho vypláchol vybral mazovú zátku..no nepomohlo.
Ušnému som povedala že to nie je stále v poriadku a že mám stále pocit že tam niečo je, poslal ma tie "počúvacie prístroje" a vypláchol a vyšpáral mi ucho znovu..môj pocit sa ešte zhoršil....znovu ma poslal na počúvanie a nakoniec ma poslal preč s tým že tomu sám nechápe a že mám vraj percepčnú obojstrannú stratu sluchu že som nemohla ani pred tým počuť dobre.
S tým ale nesúhlasím, po tom čo som vyšla z tej ordinácie pravé ucho šumí, občas zvoní, vysoké zvuky chrapčia a počujem tak na polovicu, pred tým som nič z toho nepociťovala. Takže som odtiaľ odišla s omnoho zväčším problémom.
Mám ísť znovu na kontrolu, no nemám pocit žiadneho zlepšenia, pravé ucho mám stále upchaté, šumí a nepočujem.

Poradí mi niekto z čoho môže byť to šumenie ? a či sa sluch zlepší ? či to je len spôsobené upchatým nosom alebo podobne ? ušný moju chorobu odignoroval..

kvietok022

ano ušné sviečky poznám skúšala som to kedysi pri upchatom uchu ale nepomohli vtedy mi pomohol ten výplach u ušného...teraz nepomohol ušný a neviem či skúšať tie sviečky tentokrát....

ano rozmýšlam nad iným ušným aj keď tento je u nás primárom, asi pôjdem ešte na tú kontrolu k nemu a potom sa uvidí

vikky

Na precistenie usi mojej celej rodine pomaha vodicka zo skalnej ruze ,no neviem ci to teraz v zime niekde dostanes ono tie listocky obsahuju taku stavu ,ktoru nakvapkas do ucha das vatu a nechas posobit na toto nedam dopustit a vrelo ti to odporucam.

ANGEL-DEMON

ušne sviečky použiť len po konzultacii s lekarom!!!

mate to aj na nete..

chod k inemu usnemu....

ja som po chripke prechoenej co som bola 4mesiace chora, skoro nepresla do práce vstupnou lebo audiometria mi ukazala zhorsenie sluchu 10% a to je akurat tolerancia....

tiez musim riesit... a mne Dr. povedala ze su na to lieky, injekcie, na prekrvenie...

mala som volno tak som sa konecne vybrala k Dr. na ORL a just nerobila...! problem je ze v juny mam ist na opakovanu vstupnu platnu mam len pol roka... do vtedy si to musim poriesit..

tak chod k inemu ušnemu.... ked tento je neschopny...
len v nasom malom meste su 4 ci 5 ORL lekárov...

bojimsa

*tak po zapálení papiera sa začal ten papier odlupovať a keby sme to nedali rýchlo preč,padlo by mi to do ucha. A ešte chcem Vás upozorniť že pripravte si pohár s vodou aby ste to mali kam ponoriť keď bude ten papier zhorený po určenú hranicu.

bojimsa

NIe. Ani neplánujem lebo by narobili poplach... Teraz som si spomenula že tzv. ušné sviečky sú na to. Kúpte si ich. Ja ich mám doma no ešte som ich neskúšala. Prečítajte si použitie. Používajú sa aj vtedy keď vám hučí v ušoch. Kúpte si hlavne kvalitné pretože keď som si kúpila nekvalitné tak po zapálení toho papiera(tým plamienkom ohňa sa vytiahne maz a pomáha to na hučanie...) Takže je to na tomto princípe. Ak máte ešte nejaké otázky spokojne sa spýtajte, som tu pre Vás :)

bojimsa

Aj mne furt šumí v jednom uchu a keď to konečne prestane, začne mi v ňom hučať. Pomoc pomôžte, neviem č s tým. Inak mala som aj tzv.štuplík dávalaa som si kvapky do ucha proti upchatiu mazom a maz pomaly vymyzol už sa mi to ucho až tak nezapcháva ale mi šuští v tom uchu..pomoc