Matka maloletého je alkoholička

Príspevok v téme: Matka maloletého je alkoholička
mpato

Som zúfalý otec dvojročného chlapca. Príbeh je dlhý a už dva krát som ho začal rozpisovať a po tretí krát napíšem iba v bodoch. :

-2014 narodil sa nám zdravý krásny syn Samko.
-Družka pochádza s Košíc a ja s Topoľčian.
-S družkou žijeme s jednoročnou prestávkou od roku 2002.
- družka je závislá na pravidelnom pití piva., ako náhle príde 18ta
-hodina jej stav je neznesiteľný pokiaľ si nedosiahne svoju dávku piva.
- To bola príčina prvého a aj definitívne tohoto druhého rozchodu z mojej strany.
- dlho som sa rozhodoval, či to nechám na čas ukáže ,alebo začnem konať ihneď., ale toto týždenné rozhodovanie bola asi najväčšia chyba.
- počkal som si na súd ohľadne pridelenia starostlivosti dieťaťa a určenia výživného.
- na súde ma sudkyňa nepustila k slovu a kým som sa spamätal vyniesla rozsudok : súd sa odkladá na dobu neurčitú , z hladom na to že matke končí koncom mesiaca nájomná zmluva a sťahuje sa 400 km do Košíc , posúva jednanie tam ak matka pošle novú adresu maloletého., ktorý ju doteraz má tu v Topoľčanoch.
- ihneď som na chodbe súdu ohlásil kurátora a ten ešte v ten deň poslal kontrolu ,ktorá s konštatovala ,že dotyčná sa sťahuje neporiadok je z hľadiska sťahovania. Iné žiadne nedostatky nezistené.
- Matka bezcieľne sa sťahuje 400km s financiami na cestu a maximálne dva nájmy, bez žiadného prísľubu práce a ďalšieho príjmu, s chorobou závislosti a tu neviem už na akú inštitúciu sa mám obrátiť aby sa to riešilo okamžite s čo najmenším dosahom na psychiku dieťaťa .... Prosím poradte rýchlo a hlavne správne ďakujem zúfalý milujúci otec.

mpato

toto je naozaj dobrá otázka, naozaj prekvapivo dokázala piť iba nealko pivo a výnimočne pár pív , nie v takom množstve ako pred tým a teraz., kojiť prestala hned v prvom týždni takže potom už to pokračovalo., ale naozaj musím uznať že v čase tehotenstva na seba dbala a psychické problémy neboli.. toto by ma tiež zaujímalo čo na to povie odborník?

Jaja15

Okamžite nevyriešiš nič, musíš počkať na pojednávanie...Predbežne bol zverený matke, takže potrebuješ hlavne dobrého právnika a dôkazy o pití...Ak budeš mať jednoznačný dôkaz že syn bol v ohrození života(nechala ho samého doma alebo bola s ním sama uplne opitá), právnik môže požiadať o urýchlené predbežné zverenie cez sudcu ale tam musí byť preukázané ohrozenie života maloletého...v opačnom prípade musíš počkať na pojednávanie...Keďže je to 400km ďaleko ak máš financie, môže ti pomôcť aj detektívna kancelária...To že matka len popíja sa ťažko dokazuje, tvrdenia nestačia, sociálka urobí -2 návštevy a ak vtedy matka nie je opitá, tak to nechajú tak...

neviem111111

asi nemam ako poradit, ale velmi ti drzim palce. a neda mi neopytat sa - ako zvladala tehotentsvo, vtedy vydrzala nepit? uvedomuje si ze ma problem ci nie?

mpato

dôkazy mám je naliata každý deň od 19t.ej až do polnoci, lenže svedčiť nepôjde nikto aj keď ich je veľa , iba sa spoliehať na to že budú predvolaný a vypovedať pravdu., poďalšie , ja som sem písal preto , lebo chcem zabrániť tomu aby dieťa bolo odobraté tam v Košiciach ,ale aby som mu bol nablízku tu. proste potrebujem aby sa to riešilo čo najrýchlejšie a nie byrokraticky pokiaľ si dieťa užije zlé obdobie v jej stresoch a zúfalstvách bez peňazí.

Jaja15

A máš dôkazy že matka pije?Do ďaľšieho pojednávania sa treba sústrediť na získanie dôkazov a k tomu dobrý právnik. Napriek veľkej vzdialenosti sa zaujímať o dieťa - telefónne hovory aspom raz do týždňa (výpis hovorov že si sa zaujímal o dieťa doložiť právnikovi k pojednávaniu)...SMS alebo cez mail si dohodnúť stretnutie na návštevu syna, návšteva syna s nejakým svedkom, kontaktovať sociálku v mieste jej bydliska...Získať čestné prehlásenia jej bývalých kamarátok alebo niekoho z rodiny že pravidelne pije....Pokiaľ sa ale pri pojednávaní nedokáže že pije, môžeš požiadať o striedavú starostlivosť...Nešetriť na dobrom skúsenom právnikovi, ktorý ťa bude zastupovať na pojednávaní a poradí ti aké dôkazy treba doložiť, aby si získal syna do osobnej starostlivosti....Inak tým že je syn maličký, tak striedavú starostlivosť neschvália, musí sa preukázať buď pitie alebo zanedbanie starostlivosti...tvrdenie nie je dôkaz...