Zdravím. Poznáte čistiaci vzduch, stlačený vzduch pre čistenie PC ?
Ak áno potrebujem pomôcť... Kúpil som si aby osm ho vyčistil. je v ňom propanbutan. No a tak troška nemotorne som sa ostriekal s tým konkrétne kožu. Môže z toho byť nejaký problém ?
Propanbutan
Súhlasím s Asik, nie asi(k), ale isto máš pravdu.
Ja som si kúpil raz sprej na hmyz, lebo som mal doma jedného takého hmyzáka (z tlačiarne, ktorá bola predtým v pivnici). Ja som sa tým sprejom takmer otrávil, ale teraz tu nehovorím o spreji, ktorý sa spomína v tejto téme. Ten obsahoval zlúčeniny s chlórom, čo je iný level... Prečítal som si ten návod len do polovice, tak som mal okno otvorené tiež len do polovice - ha, ha.
Propan butan je skvapalneny plyn.Pri vacsom zasahu sposobuje omrzliny, v tvojom pripade je to neskodne a nic ti nehrozi.Umy si ruky a ukludni sa.
Propan butan je skvapalneny plyn.Pri vacsom zasahu sposobuje omrzliny, v tvojom pripade je to neskodne a nic ti nehrozi.Umy si ruky a ukludni sa.
Práveže žiadne zloženie tam nevidím. Je tam len popísaných pár vecí ako extrémne horľavé, skladujte tak bla bla bla...
Tam ide nie len o ten propánbután, ale aj o to, aké sú v tom spreji ďalšie tzv. prídavné látky. S propánbutánom veľký problém nevidím, pokiaľ pri ňom nefajčíte, ale s tými ostatnými látkami by mohol byť problém. Na tom spreji by tam malo byť niečo ako zloženie produktu.
Ďakujem. Aký priebeh by mala alergická reakcia ?
Mimochodom len tak zo zaujímavosti a pre väčšiu opatrnosť
. keď sa to dostane do očí ?.. Do úst ? Na pery ? Hrozí niečo.. Samoztejme stále sa bavíme iba tomto.
Podľa mňa by si kvôli tomu nemal mať žiaden problém, lebo je to len plyn a ten vyprchá. Ruku si umy vodou a to je celé. Teoreticky je možná alergická reakcia, ale to je skôr málo pravdepodobné.