Dobrý deň, prosím o rady, lebo sa cítim hrozne a mávam časté pocity úzkosti . Ako mám zabudnúť na bývalého? Je to už niečo cez trištvrte roka a ja som sa z toho vôbec nedostala. Opustil ma nečakane, neviem doteraz prečo, prerušil kontakt, veľmi ma to zasiahlo. Keď sa takto zachoval tak som sa vzdala o neho bojovať a núkať sa mu je pre mňa viac ako ponižujúce. Stále na neho myslím, všade ho vidím, najhoršie na tom je, že ho stále milujem :'(. Veľmi si prajem na neho zabudnúť, no je to silnejšie ako ja. Nie sme v kontakte, ale občas sa náhodne stretneme a ja potom bývam z toho úplne mimo. Keď ma zbadá ešte sa na mňa usmieva akoby nič a mňa to hrozne deptá. Čo si mám o tom myslieť ?Odpustila som mu za to, čo urobil aj keď ma to stále bolí...Ak ste niečo podobné zažili ako ste to prekonali? Ďakujem za všetky rady. Prečo dokáže byť láska taká zničujúca? :'(
Ako mám zabudnúť?
zmatenedievca
03.02.2017 10:15:22
Chlapecodvedla, najhoršie na tom je to, že keď ma vidí ešte sa na mňa usmieva akoby sa nič nestalo a ja potom bývam z toho úplne mimo. Čo si mám o tom myslieť? Nechcem sa mu vnucovať je to pre mňa viac ako ponižujúce a prípadné odmietnutie by ma už načisto položilo. Nemôžem sa cez to akosi preniesť, lebo doteraz neviem prečo sa to pokazilo. Chcem na neho zabudnúť, ale to že ho stretávam mi vôbec nepridáva a ešte tie jeho úsmevy. Ja už vážne ničomu nerozumiem.:-(
zmatenedievca sice neviem co sa medzi vami stalo ale moze ta mat stale rad len ste sa zasekli niekde ako ja so slecnou.
My sme si davali navzajom signaly uz nejaku dobu ale odvahu na oslovenie z nas nikto nevedel najst. Nakoniec som ju oslovil a prehodili sme par viet kde zomna vypadlo aj to pozvanie von. Ale ona sa vyhovorila ze ma treningy a ze teraz nemoze co vomne vyvolalo obrovske sklamanie po ktorom som sa zmohol len na take slabe ahoj. Ale potom som pochopil ze ona ten zaujem stale ma len mne zase trvalo nez som to vsetko spracoval a sa ju opat pokusil oslovit. Lenze slecna uz bola namna strasne nahnevana ze ked isla okolo mna sa namna ani nepozrela. Potom mi este povedala nech jej dam konecne pokoj a jaj je nato ze ma moje slovo. Potom po par dnoch mam pocit ze mi odpustila ale ja som uz bol z toho vsetkeho tak mimo ze som normalne ochorel a lezal najake dva tyzdne v posteli. O com slecna asi nevedela a urcite si myslela ze som sa nanu vykaslal. Naco sa namna opat nahnevala a trvalo to hadam 5 mesiacov. Po tomto sme sa zacali ako tak zdravit a myslim ze zase zblizovat pozdrav usmev pozeranie sa na seba bez schopnosti nieco povedat. Uz len k tomu dodam ze ju mam stale rad.
Tiez ked som naposledy stretol slecnu tak som bol z toho par dni mimo. O vnucovani si myslim ze ked je ho vela tak to neni moc prijemne pre nikoho. Ja som napr so slecnou ktoru tu opisujem prezil lasku na prvy pohlad ale som to zamietol. Lenze ona to nevzdala a ja som sa opat do nej zamiloval. Takze si daj pozor zmatenedievca aby sa ti to takto este nezamotalo. A este ti odporucam pozriet si tento film (Ma ma rad nema ma rad 2010).
A prajem ti pekny zvysok dna.
Chce to čas ver mi:pre niekoho kratší, pre niekoho dlhší čo je zrejme tvoj prípad.
tieztotakmam
s alkoholom a sms ti stačí jediná zlá skúsenosť. Ja som tým vlastne začala spád rozchodu. Bolo napísané, čo nemalo byť (síce to bolo myslené zo srandy a v spoločensky unavenejšom stave), ale ešte ani to neospravedlňuje slová dospelej osoby. Hlavne keď tým uráža milovanú a milujúcu osobu. Síce to nebol konkrétny dôvod rozchodu, ale oslabilo to základy a ovplyvnilo myslenie partnera, ktorý bol v tom čase z toho zraniteľný. Nato sa objavila tretia osoba, ktorá bola dávnejšie objektom nenaplnenej lásky partnera a nastalo to, čo by sa stať nemalo a nemuselo, keby tou sms správou nenaruším základy nášho vzťahu..
stačí jediná zlá skúsenosť a už si dvakrát premyslíš, či si radšej telefón dobre neskryješ niekam, keď siahneš po alkohole :(
Joj to jak bych čítala o mojej prvej laske pred 75 rokmi. Bol to velikansky junak jak taka hora. Vlasy mal huste hnede a oči zelene jak kocur.Ale bolo to sproste a velmo ma sklamal. Dodnes som mu nezabudua ale mam manžela, deti, vnúčence, pravnúčence. No to boľnô v srdcu nikdy nevymizne
jajajajaja, presne taketo blbosti robim po alkohole, ze mu pisem. je to cista katastrofa. zaviazala som sa, ze vtedy nesmiem nikomu pisat, ale niekedy to porusim. potom sa bojim na tu spravu pozriet, aj tri dni sa nepozriem, samozrejme, ze tam je nieco zdvorile a neutralne, niekedy ani to nie. je mi stale smutno. neviem to prekonat nicim, kamoskami, kamosmi, aktivitami, nicim. asi to uz nikdy nicim neprekonam a budem v takomto bludnom kruhu navzdy. :(
Každý ti napíše že to chce čas. Sama som si už pár krát rozchodom prešla a nikdy som tomu neverila ale je to tak. Mne po poslednom vzťahu ktorý trval rok a pol trvalo dosť dlho kým som sa z toho dostala. Asi po roku to bolo lepšie a po dvoch rokoch si dovolím povedať že som na neho zabudla. Teda nezabudla, to sa nedá .. spomeniem si na neho občas, ale už to so mnou nič nerobí, ani keď ho niekde vidím.
Mne veľmi pomohli kamarátky ktoré som vtedy mala a boli pri mne, nedokázala som byť sama. Potrebovala som vždy niečo robiť. Určite by som to neriešila novým vzťahom, to u mňa nikdy nefungovalo. Až po troch rokoch od posledného rozchodu som dokázala znova sa zaľúbiť.
Srdce, ktoré skutočne miluje, nikdy nezabúda.
Nezabudnes nanho len bolest po case ustupi.
ja som síce po čerstvom rozchode, a u mňa je to ešte stále silné, tiež hľadám spôsoby úteku ale momentálne rady ako ,,nájdi si záľubu , ktorá ťa baví, skús myslieť na niečo iné a pod. " nepripadajú do úvahy, nakoľko som zavretá v izbe na krku so skúškovým. Priateľ ma podrazil v čase, keď som potrebovala práve jeho podporu. Momentálne si nemôžem dovoliť vetrať sa a flámovať dakde kvôli povinnostiam,ale skôr mi robí problém, že sa zo mňa zo štandardného študenta s výsledkami na štipendium, stáva niekto, kto sa pozrie na skúške na otázky a odovzdáva takmer čistý papier, ktorý by bol možno za normálnych okolností slušne prepracovaný a vyplnený. Takže niekde sem som sa dostala ja.
Myslím, že správnu radu a pomoc od nikoho nedostaneme. Myslím, kým to my samé nepochopíme, čo máme robiť, lepšie nám nebude. Hoci každý odporúča záľuby, aktivity a spoločenské akcie, pravdou je, že po rozchode práve po týchto aktivitách najmenej túžime. Nehovorím, že to nepomôže, len nie všetci sa do toho vieme vrhnúť. Opiť sa? Pomôže to asi tak na pár hodín, ráno ešte horšie stavy a ešte riskuješ sms ex v pripitom stave.
Správne riešenie podľa mňa je, že keď ťa to ešte po takom dlhom čase trápi, potrebuješ sa s ex porozprávať. Nedostala si odpoveď, nevieš to v sebe celkom uzavrieť a možno ho aj ľúbiš. Možno odstupom času si aj on uvedomuje, že mu chýbaš - podľa toho, čo on vnímal ako zámienku rozchodu. Ale na to vieš zistiť odpoveď len ty. Môžeš ho kontaktovať nejakou milou správou na začiatok, napríklad keď si niekde bola, kam ste spolu chodili. Uvidíš či ti odpíše a akým štýlom. Ak by ti odpísal pozitívnym podtónom, znamenalo by to, že si v ňom vzbudila pozornosť (pozor! nemusí odpísať hneď, môže aj neskôr, na ďalší deň). Hlavne nech odpíše a aby si z toho vedela vydedukovať, či odpisuje jednoslovne, či sa trošku posnaží. Ak odpoveď bude kladná, môže sa začať nová etapa - vzťah, alebo kamarátstvo. Ak by odpísal negatívne, nezaujato, vieš, čo to asi môže znamenať, ale aspoň môžeš začať pracovať na tom, aby si od neho dostala odpoveď na dôvody rozchodu a ty potom môžeš s čistejším vedomím uzavrieť kapitolu života. A predsa to bol tvôj ex, niečo máte za sebou, to, že ťa pošle do teplých krajín - až teda nato, ak by ste sa rozišli v zlom, sa nestane.
kazdy ma na to iny navod... rozhodne nerevať do vankúša... treba si povedat ze ti ten dotyčný za to absolutne nestojí, po tom ako sa zachoval... a nech je stastný...
a ty si zi svoj zivot... rob co ta baví... ty si pánom svojich myslienok...
ty vies ovladať na čo myslíš.... kto ti káže na neho myslieť...
som na tom uplne rovnako so vsetkym
tiez ked ho zbadam alebo o nom pocujem, ze ho niekto niekde videl, tak sa mi rapidne zhorsi nalada
neviem sa z toho dostat