Ahojte
Chcel by som sa spytat ze co hovorite na vajcia? Kolko ich mozem zjest do tyzdna? Su zdrave? Niektori ludia hovoria ze maju vela cholesterolu ale ja eom sa docital zr je to zfravi cholrsterol.
Za odpovede dakujem
Vajcia a cholesterol
Z vajec ti nehrozí vysoká hladina cholesterolu, z tohto pohľadu ich môžeš konzumovať aj naďalej. Avšak všetkého priveľa škodí
moji milovani...ja ich jem skoro kazdy den 5ks.....cele roky a cholesterol je OK!
Konzumácia vajec nie je škodlivá pre zdravie. Najviac vitamínov obsahuje žltok. Odporúčaná dávka je asi 2 ks 2x týždne.
Ja si myslím a vidím to tak, že niečo akože malo platiť kedysi v minulosti a teraz má byť IN niečo iné, nové. Napr. som počul, že je treba jesť sla.inku, aby si človek znížil cholesterol. Sla.inka je fajn, ale isto ma nikto nepresvedčí o tom, že si ňou znížim hladinu cholesterolu.
Neviem, prečo ľudí láka takéto jednostranné stravovanie.
Je nespočetne veľa možností, ako si spestriť a schutniť stravovanie. Jednostanná diéta spôsobí po rokoch nerovnováhu.
U vajec najčastejšie problémy s pečeňou, ale i s hrubým črevom, srdcom alebo s kosťami a i.
Problémy sa nemusia ukázať po mesiacoch, ale po dlhšej dobe, o to ťažšie sa potom naprávajú.
Ja som bol na vyšetrenie u urológa, pravdu mi mohol povedať aj do očí, to je pravda, ale nič nehovoril o cholesterole.
preboha nesleduj tolko markizu... vajcia su superpotravina a konzumovat ich denne nie je len povolene ale odporucane.. najlepsie ako ranajky pripadne vecera.. a samozrejme ak su to kvalitne vajcia zo sliepok chovanych na trave teda bio vajcia 0SK alebo aspon s oznacenim 1SK
ja si davam kazde rano 5-6
A nevies preco niektori starsi ludia hovoria ze max 5 vajec do tyzdna?
Vajcia nesposobuju zvysovanie cholesterolu.Ja jem roky 2-4 vajcia denne a som uplne zdrava.Netreba verit vsetkemu o com sa pise, pouzivaj zdravy sedliacky rozum, jedz co ti chuti a samozrejme maj vydaj energie a nevidim ziaden problem.Tak ako bravcovu mast roky zatracovali ze je nezdrava a teraz pisu aka je prospesna.Hlavne ze nam ponukali kupovat tie tkz rafinovane oleje namiesto bravcovej masti.Nasi stary rodicia len na masti varili olej neexistoval a zili zdravsie.