Vajcia a cholesterol

philips

Z vajec ti nehrozí vysoká hladina cholesterolu, z tohto pohľadu ich môžeš konzumovať aj naďalej. Avšak všetkého priveľa škodí

Gima

Konzumácia vajec nie je škodlivá pre zdravie. Najviac vitamínov obsahuje žltok. Odporúčaná dávka je asi 2 ks 2x týždne.

Ipsilon

Ja si myslím a vidím to tak, že niečo akože malo platiť kedysi v minulosti a teraz má byť IN niečo iné, nové. Napr. som počul, že je treba jesť sla.inku, aby si človek znížil cholesterol. Sla.inka je fajn, ale isto ma nikto nepresvedčí o tom, že si ňou znížim hladinu cholesterolu.

vitavi

Neviem, prečo ľudí láka takéto jednostranné stravovanie.
Je nespočetne veľa možností, ako si spestriť a schutniť stravovanie. Jednostanná diéta spôsobí po rokoch nerovnováhu.

U vajec najčastejšie problémy s pečeňou, ale i s hrubým črevom, srdcom alebo s kosťami a i.
Problémy sa nemusia ukázať po mesiacoch, ale po dlhšej dobe, o to ťažšie sa potom naprávajú.

Ipsilon

Ja som bol na vyšetrenie u urológa, pravdu mi mohol povedať aj do očí, to je pravda, ale nič nehovoril o cholesterole.

peterssonne

preboha nesleduj tolko markizu... vajcia su superpotravina a konzumovat ich denne nie je len povolene ale odporucane.. najlepsie ako ranajky pripadne vecera.. a samozrejme ak su to kvalitne vajcia zo sliepok chovanych na trave teda bio vajcia 0SK alebo aspon s oznacenim 1SK

ja si davam kazde rano 5-6

Adriii

Vajcia nesposobuju zvysovanie cholesterolu.Ja jem roky 2-4 vajcia denne a som uplne zdrava.Netreba verit vsetkemu o com sa pise, pouzivaj zdravy sedliacky rozum, jedz co ti chuti a samozrejme maj vydaj energie a nevidim ziaden problem.Tak ako bravcovu mast roky zatracovali ze je nezdrava a teraz pisu aka je prospesna.Hlavne ze nam ponukali kupovat tie tkz rafinovane oleje namiesto bravcovej masti.Nasi stary rodicia len na masti varili olej neexistoval a zili zdravsie.