Zdravim vsetkych,
problem pretrvava uz vyse roka. Na zaciatku to bolo ale v pohode, tlacilo ma na hrudi, tazko sa dychalo, urobil som 5 minut natahovacie a spinalne cviky a nejako to povolilo. O par mesiacov sa to vratilo, tlak a hrudi, cviky som uz musel robit zlozitejsie ako napr nohy za hlavu, mostik atd... znova to povolilo no to bolo naposledy. Potom sa mi to vratilo niekedy v septembri a uz nic nepomohlo, ziadne cviky nic stale to tlacilo, potom som zacal robit kliky aj 150 denne, tie jedine trochu pomohli ale uz mi to neuvolnilo celu hrud ale len ciastocne a tak som klikoval kazdy den aby to aspon trochu pomohlo no je vidiet ze uz aj kliky prestavaju ucinkovat. Mohli by ste mi prosim vas pordait co by to mohlo byt? V zivote som o takychto tlakov z chrbtice nepocul, neviem co si mam pocat je to na zblaznenie tie tlaky a tazke dychanie.
Okrem toho mi divno skvrka pod rebrami : pod tymi miestami kde ma to tlaci.
Je mozne este napravit hrudnu chrbticu do povodneho stavu?
Zdemolovana chrbtica, neustaly tlak na hrudi
Vyskusaj kupel so solou, najmenej 1 kg soli na 100 l vody, 1 hodinu, mozes pozriet stranku www.zdravi - az . cz kupel v soli.
Aha ty si jedna z tych, co sa uspokoji s odpovedou psychika ked nie je jasne, v com by mohol byt problem. OPAKUJEM: Pred rokom mi stacilo spravit 5 minut spinalnych cvikov jednoduchych a uvolnilo sa to an niekolko mesiacov, teraz mi pomahaju len serie klikov a aj to len na par hodin. Mozes mi pvoedat preco to tak je, ked je to len psychikou? Preco mi skvrka na rebrach v tych miestach kde ma tlaci? To je tiez len psychika?
Dalsia vec bol som kopu krat v zivote o dost psychicky na tom horsie ako teraz a nic som nemal, pises hluposti ,keby to bolo tou psychikou tak by mi to tie cviky neuvolnovali. Ja ze sa moc sledujem? :D Teba keby cely den nieco tlacilo a tazko sa dychalo, obmedzovalo ta to v praci a beznom zivote by si sa tiez zacala sledovat.
celostna medicina sa zaobera vplyvom psychiky na telo...
kazde ochorenie telesne ma iny dovod...
ked napriklad boli krčna chrbtica je to z toho ze clovek nesie na pleciach nejake tazke bremeno...
neraz o tom aj v tv hovoril nejeden lekár...
najdes o tom aj na nete...
ty mas na hrudi tlaky.. tak ries svoje osobne problemy... ty vieš sám najlepsie..
pripadne skus nejakeho chiropraktika, ktory sa zaobera takymito vecami pripadne aj "odblokovanie čakier"
ked ti mri nič neukazalo tak tam nič nemáš.. a problem bude v tvojej hlave... prilis sa sledujes,...
mala som takeho znameho ktory skoncil na chirurgii museli ho viest v noci na pohotovost, ze mal silne bolesti brucha ... celeho ho preskenovali nič mu nezistili,.. kedze tam mam kamosky kolegyne tak mi hovorili ze to ma psychicke...
normalne clovek ked je v strese ho moze boliet z toho brucho, prip. aj hnačkovať.... no niektorí psychicky labilnejší to až do takychto extremov dokazu dohnat ze postavia do pozoru celu nemocnicu a nakoniec nič mu nie je... a odporuca sa navsteva psychologa....
No tak vedeli by ste co by to aspon priblizne mohlo byt? Neurologicky problem? ortopedicky? pricviknuty nerv?
Je to dost vazne a pomohlo by mi aj minimum informacii
Bol som zatial u statneho ortopeda a ten ma sklamal. Poslal ma na MR hrudnej chrbtice, vysledky boli negativne a povedal mi ze vsetko je v poriadku.
Magne B6 pochybujem ze pomoze, chvilu som ho bral a nic, vravim ked spravim vela serii klikov tak sa to na par hodin, niekedy aj dni uvoni, no vzdy sa to vrati do povodneho stavu, preto s tym bude mat podla mna nieco chrbtica. SM system by bol dobry, no ked mi na MR nic nezistili tak naco to mam vlastne civict? Vyskocene platnicky ani stavce nemam.
Skor by ma zaujimalo preco pred rokom sa mi to uvolnilo po 5 minutach a mal som 4 mesiace pokoj. A preco mi bublinkuje a skrvkra pod rebrami ako keby som tam mal nejaku vodu alebo vzduch? Ved to som v zivote nepocul, ze by niekto mal.
Nemoze to vsetko suvisiet ze som neskoro zacal rast? Az po 20tke som zacal rast.
Uz som sa objednal k sukromnemu ortopedovi a neurologovi.
a lekár ti na to čo povedal..? neurolog...?
Asi to nebude také zlé, keďže stále si nebol u lekára...neviem na čo čakáš....tlak na hrudi môže a nemusí byť z chrbtice...Ako prvé by som vyskúšala denne brať MagneB6 - je to jednak proti stresu, ale aj na uvoľnenie svalov....Ak ani to nepomôže, treba k doktorovi. Pokiaľ to bude naozaj z chrbtice,tak ťa pošle pravdepodobne neurológovi a ten na CT-čko...Na chrbticu sú cviky SM Systém, je to súbor cvičení priamo na chrbticu, veľa krát pomohli napraviť chrbticu keď už hrozila operácia(vysunté stavce alebo platničky)...Sú to cviky s lanom, u nás ich cvičia na poliklinike na rehabilitácií ale hoď si to do vyhľadávača, kde to u vás cvičia...Je dosť súkromných fyzioterapeutov ktorí ťa to vedia naučiť cvičiť....