dobry den, mam 22 rokov a mam zlcnikove kamene, chcela by som ich vybrat no len by som chcela vediet ci su jjazvy potom viditelne ? nema niekto skusennosti s tymto?
Zlcnik.kamene- su to viditelne jazvy-? prosim surne
: )
Kycera, ano, mne sa to stava velmi casto :) hlavne ked mam toto forum otvorene na pozadi a popritom este nieco robim, tukam do PC a tak
Bubliii,
nemusíš sa ospravedlňovať. : ) Mne bolo hneď jasné, že si zamenila obličkové kamene za žlčníkové. Tam tá Tvoja rada sedí, dajú sa drviť ultrazvukom a odchádzajú močovými cestami. Mne sa to stalo už viackrát, že som na iné myslela a niečo iné napísala. : )
jasne ospravedlňujem sa :) asi by som mala čítať pozornejšie, bola som v tom, že ide o kamene v močových cestách
Danka,
žlčníkové kamienky sa nedrvia ultrazvukom, ale odstraňujú operatívne aj so žlčníkom. Buď klasicky alebo laparoskopicky (Bubliii). Rozhoduje o tom chirurg, na základe zdravotného stavu pacienta. Jazvičky, či jazvy zostávajú. Záleží od šikovnosti operátora, aj od zdravotnej kondície Tvojho tela.
Sú kamienky, kt. sa dá zbaviť a pritom neprísť o žlčník ! (Zapper)
Prepáč zapper, ale toto ti proste neverím, keď sa ti taký veľký kameň tlačil cez močovody a potom močovú rúru von, musel si to cítiť. Zas ten otvor nie je až taký veľký.
dakujem velmi pekne za odpoved tak snad mi to nebude vidiet velmi ale tak je nutne ich vybrat skor ci neskor :)
To sú len také vpichy, maličké jazvy. Jazvy časom vyblednú, mne jednu teraz poriadnu asi 10 cm po 10 rokoch už ani nevidno (slepák, vtedy sa rezalo, dnes sa to tiež robí laparoskopicky). Alebo sa dajú aj kozmeticky upraviť, aby vybledli, rsp určite sú na to nejaké mastičky, čo urýchľujú hojenie.