Vplyv stravy na akné a uhry

lienocka

RNG, uz vys polroka nejem nic z toho co menujes(napr. stare syry som ani nikdy nejedla), priblizne 4 mesiace vela ovocia, zeleniny, bez rafinovanych olejov, ziadna biela muka atd. atd. az ma moja matka upodozrieva z ortorexie, a akne este nezacalo celkovo miznut. ako dlho to ma trvat?

mira

Nielen ovs. vločky, ale i iné obilniny- hlavne ryža natural dobre čistí kožu i hrubé črevo, jač, krúpy, kukurica, pohanka, pšeno, raž. Enzýmov je veľa v kvasenej zelenine. Je možné, že po zradení týchto potravín sa čistiaci proces zintenzívni, ale len do času, kým sa orgány nevyčistia, potom sa teš na peknú čistú kožu.
/ale len vtedy, ak ju nebudeš zanášať znova nevhodnými tukmi, múkou, cukrom a mliekom/

RNG

Uplna pravda ,natali.
Varene/pecene maso potrebuje extremne vela traviacich enzymov, takze sa casto dostanu do tela nerozlozene velke bielkovinne zhluky, ktorych sa telo snazi zbavit. Aj cez kozu. Preto kozni neodporucaju ani strukoviny pacientom trpiacich na akne.
Ja by som ale toto vedel odstranit, na to staci zobrat extra enzymy-proteoliticke(enzymi z papaje, bromelain(z ananasu) rozne pankreaticke a podobne.
Na znicene tuky ale nic nepomoze-musia ist von

natali:)

to vsetko je pravda,a ja mam ten nazor ze k tvorbe akne prispieva znacne aj maso-aj ked viem ze je to zaklad stavby tela,no napr. ja to robim tak, ze jem maso len 2razy do tyzdna a k tomu pridavam rozne celozrnne produkty a biopotraviny-a mne to pomaha;)

zds

pripajam sa k rng.
okrem spalenych tukov, co je v popredi pri problemoch s akne, ide aj o "skryte" tuky, typicky mlieko.
obashuje predovsetkym nasytene mastne kyseliny (syry su koncetratom zloziek mlieka!), mlieko je vseobecne zle metabolizovane.
podobne biela muka (vyrobky z nej), ktora ma velky destrukcny vplyv na crevnu mikrofloru.
potom viazne nielen samotne vstrebavanie, ale aj rozklad potravinovych zloziek na potrebne metabolity, ktore je scohpne organimus prijat.
ak sa zlozky potravy rozlozie neuplne alebo "nespravne", koza, ako jeden z njavacsich detoxikacnyh organov sa tychto splodin snazi zbavit cez svoj povrch.
vseobecne v tykchto pripadoch chybaju anitoxidanty (ovocie, zelenina) ale aj mineralne latky, potrebne pre normalnu regeneraciu podkoznych vrstiev (zamsa) ako aj samotnej pokozky - med, zinok, sira, mangan.
vyborne su zastupene v celozrnnych potravinach, brokolici...
op

RNG

Ked zjem vyborny stary syr a lebo plesnivy, za den-dva sa mi vyhodi na chrbte plno tukovych hrbolcekov. To iste po vyprazanych jedlach, zemiackoch=lupienky a pomfrity, dokonca aj po cokolade.
Vsetky tieto obsahuju znicene-prehriate a zoxidovane tuky.
Telo sa ich snazi vyhodit cez creva(cistenie criev vlakninami, psyliom), cez zlc(cistenie pecene stimulovonim toku zlce pupavou a sylimarinom) a cistenie pleti na otvorenie porov predide uhrom a zapalenym zlazam vylucujucim sebum=akne
Samozrejme najlepsie je sa vyhnut zdroju znicenych tukov!