Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vplyv stravy na akné a uhry

PharmRamon

SPočiatku som na vlastnú päsť skúšal všeliaké tie babské recepty že piť čistú vodu, nepiť mlieko, nejesť sladké a všeličo možné (to som bol ešte neuvedomelý a hambil som sa ísť s tým ku kožnej) Keď som tam prisšiel predpísala mi duálnu liečbu lokálne ATB Eryfluid + Dermálny gél Isotrexin , to mi vydržalo asi 2 mesiace, po 2 mesiacoch to bola veľá zmena avšak ešte to chcelo doraziť. Potom mi prepísla druhé balenie Isotrexinu + Gáfrová masť a Eryfluid sme vysadili a nakoniec dermálny gél Duac.

PharmRamon

Jednalo sa o stredne ťažkú formu konkrétne ACNE CYSTICA, s početnými komédami na oboch lícach, papulopustuly + indurované cysty. Vyzeralo to strašne a bolo to vidieť aj s niekoľkých metrov, žiadne malé čierne bodky :D
Liečba bola úspešná a v priebehu 3 týždňov som videl prvé výsledky. Bol som fascinovaný ako sa to zlepšilo. Teraz už ľudia na mne nepoznajú že som neiekdy mal akné a dokonca stredne ťažkú formu. Celkovo liečba trvala cca 1 rok - ako stále každému rozprávam vyžaduje si to hlavne veľa trpezlivosti. Treba si uvedomiť že liečba je zdĺhava a náročná. Taktiež sa nečudujte ak počas liečby lekár stále mení liečivé prípravky a vy máte pocit že robí na vás experimenty, nie je to tak. Musí sa to takto robiť pretože tie prefíkané baktérie nesú R-plazmidy vďaka ktorým po čase získavajú rezistanciu voči niektorým ATB a liečba už nezaberá.
Tak asi toľko o mne :-)
Veľa šťastia.

PharmRamon

Mnoho ľudí žije v tom že akné je spôsobené zlým stravovacím návykom a že ide o tráviaci problém - uisťujem ťa že to s tým nemá súvis, teda aspoň to nebolo žiadnym spôsobom vedecky dokázané.
Aj kedˇ mnoho ľudí uvádza že ak prestali jesť čokoládu a pod. tak sa to zlepšilo-ťažko povedať či práve kvôli tomu, podľa mňa to je ako kedy. No je to dosť diskutabilné. Všeobecný mechanizmus vzniku akné je nasledovný: Akné sa tvorí najmä v puberte, príčinou vzniku akné je hormonálna nerovnováha - z toho vyplíva že je to problém hormonálny, taktiež svoju úlohu môže zohrávať aj genetická predispozícia. V puberte , v období dospievania sa tvorí väčšie množstvo kožného mazu najmä v oblatí tváre, dekoltu a chrbta. Kožný maz v podstate upcháva vlasové folikuly čím vznikajú komedóny(uzavretý komedón má bielu hlavičku)
V kožnom maze žije aj baktéria acne, má ich každý z nás, takisto u každého z nás sa vytvára kožný maz, pretože je dôležitý na to aby koža nevyschla tzn. že nás chráni. acne začne mať formu zápalových prejavov vtedy ak sa tieto baktérie premnožia - oni priamo spôsobujú zápalové prejavy. Podľa toho sa určuje aj forma akné. Ak sa tento rpobl´ém neodstáni čo najkôr väčšinou to býva len horšia a horšie.
Nechcem presadzovať svoje názory nech si každý verí v čo chce, ale v literatúrach sa uvádza stále ten istý mechanizmus a taktiež je poznamenaný vplyv stravy na akné 0.
Prezradím že v pubertálnom veku som taktiež trpel týmto problémom a kedže získavanie poznatkov o akné je mojím koníčkom, moja kožná lekárka bola často zasypaná mojími otázkami medzi ktoré patrila samozrejme aj táto. Odpoveď bola ŽIADNY VPLYV STRAVY na toto kožné ochorenie.

agina

Strava nema vyraznejsi vplyv na plet. Niekto moze zjest uplne kadeco a plet bude mat ako detsku prdelku.Vsetko je to genetika a hormony.

mjanik

je dobre dietovať,i keď so slabým výsledkom,lepšie dať si do poriadku trávenie, najlepšie akupunktúrou!!!!

mira

Najlepšie čistia od hlienov a tukov reďkvovité zeleniny - biela japonská reďkev, reďkovka, vodnica a čierna reďkev. Potom koreňové zeleniny, vňate, brokolica, kapustovité, cibuľa, pór, kaleráb... výber je bohatý. Ovocie nepreháňať, môže prispieť k zapáleniu vyrážok a prekyseleniu v črevách.