Hrôzostrašné sny

Príspevok v téme: Hrôzostrašné sny
Vanda 2001

Mám 15 a bývam len z mamou. Otca som nepoznala. Vraj umrel ešte keď som bola moc malá. No zhruba pred mesiacom si našla mama priateľa. Správa sa ku mne celkom milo, no od toho obdobia ako k nám prišiel mávam nad ránom desivé sny. Buď že ma napadol pes či iné zvery, alebo že padám z výšok a podobne.Vždy sa zobudím vystrašená a celá mokrá od potu. Zo pár krát to však vypadalo skôr, ako keby som sa pocikala. Neviem síce prečo by to malo mať spojitosť z maminým priateľom ale doteraz som takéto sny nemala. Viete mi poradiť?

Buki

@JalovyJelen Derivacia ti hlavne umoznuje jednoducho definovat premennu v kazdej sytuacii. Jednoduche priklady zo strednej skoly sa daju pocitat aj trojclenkou. Rozdiel je ze pri tlojclenke ked potrebujes vediet 20 vzorcov, pri derivacii ti staci jeden v ktorom mas tych 20 zahrnutych.

JalovyJelen

Buki, asi máš pravdu, ale ako mi vysvetlíš to, že moja matemarikárka nedokázala pochopiť, že som deriváciu vypočítal trojčlenkou a vyšiel mi rovnaký výsledok, aký mala ona vo svojom zošitku?

Buki

@JalovyJelen Lebo nemaz vzdy rovnake vstupy, nemas vzdy rovnake akcie ktore vstupuju do sucstnosti. Ale sucet rovnakych cisel da stale rovnaky vysledok. To je jedina istota tohoto sveta.

JalovyJelen

Akcia vyvoláva reakciu, ale reakcia nemusí byť vždy presne taká istá, ako akcia. Napr. oko za nos, zub za 100 euro.

Buki

Ak kazda akcia vyvolava rovnaku reaciu a vies definovat sucastnost a premenne, tak vies predpovedat reakciu z akcie. Alebo aj naopak. Mozno vies aj predpovedat reakciu z reakcie reakcie... Mozno tak vies predpovedat buducnost alebo vidiet minulost. Mozno v spanku sa ti to vsstko posklada. Mozno vies co to znamena len si to nechces priznat.