Zdravim,takze ako nazov hovori,hladam ludi,co maju dlhodobo srdcove arytmie.nie prilezitostne zo stresu a zalezitosti typu:bol som na ekg,nic nenasli,ale bojim sa a pod.ja som dva roky liecena,po dvoch ablaciach srdca,uzivam vitaminove doplnky a lieky na arytmiu.pred polrokom mi povedali,ze sa viac neda urobit.zo 4 fokusov zostali 2.k tomu mam prolaps mitralnej chlopne,ktory je vraj vrodeny a aj ciastocne vyvolava arytmie no zbadali ho zazracne az pred dvoma rokmi :D teraz mam pocit,ze som v akejsi faze vyrovnavania so zvysnymi symptomami a je mi tak raz dobre psychicky,raz tak divne.akoby som prisla o nejaku lahkost mojho mladeho zivota alebo take nieco.mam 24 rokov.naposledy som si vypocula komentar,ze na svoj vek mam fakt divny rytmus srdca.odvtedy sa citim ako stara zena :D ale tymto monologom som len chcela docielit,ze jed toto cita nejaky clovek,ktory ma taku chorobu,co ja,potesi ma,ked sa ozve.ja totiz nikoho takeho nepoznam.v nemocnici som spoznala tak akurat stare babky :D bolo by fajn najst niekoho v mojom veku,co to ma,mozno by som sa necitila tak staro :D ale kludne moze napisat aj clovek v strednom veku.dakujem za pozornost :)
Chronicki arytmici,kde ste?
mne sa to začalo pred pár rokmi. pociťovala som to ako preskočenie srdca, vynechanie a potom následné zrýchlenie. stáva sa mi to asi dva, tri krát do dňa, niekedy aj týždeň nič. niekedy je to ako dlhodobejšie chvenie srdca. snažím sa v takýchto situáciách zachovať chladnú hlavu, predýchať. robili mi vyšetrenia, holter, ekg. vraj všetko ok až na občasnu zmenu rytmu. v poslednej dobe to však sprevádza aj akoby zabolenie v hrudi a taký zvláštny pocit. pritom prácu mám nestresovú aj som vcelku vyrovnaná, mám 30 rokov.
Tusim aj forum trpi nejakou arytmiou :)
Ahoj. Neviem, co je pre teba "stara babka". Mlada uz nie som, ale do stareho zeleza mam daleko. Na arytmiu sa liecim niekolko rokov, t. j. beriem betablokatory. Nijaku vaznu poruchu okrem zmeny rytmu - vynechavanie striedane rychlym busenim srdca - mi nezistili. Predtym, ako som zacala brat lieky, som mavala tento atak niekolko hodin denne, klasicky popoludni, ako som prisla z prace, do tretej, do stvrtej rana. Bola som z toho velmi unavena a nervozna. Lieky to upravili na par zanedbatelnych zachvatov denne. Po nejakom roku mi vsak prestali zaberat aj lieky. Krasne vidno, ako to suvisi s narastom stresu v praci a v domacnosti, v rodine. A kvoli problemom s klbami som navyse prestala sportovat, takze som prakticky nemala moznost ventilacie stresu. Bola som objednana na vysetrenie pred ablaciou, ale isla som na predtym na liecenie s klbami, a tam sa "sama od seba" upravila aj arytmia. V sucasnosti viem rozdychat pociatocny atak aj bez zvysenia davky liekov. Skludnim si dychanie a sustredim sa na pravidelny rytmus srdca a poviem si, ze na vsetko nepodstatne sa mozem vykaslat. Nie vzdy tomu okolnosti praju, ale zatial to funguje. Zacala som tiez znova opatrne s turistikou a vlastnym cvicebnym programom podla hudby, co neskodi klbom a jednoznacne pomaha uvolnit stres a tak pomaha srdcu. Radim ti prehodnotit, co je v zivote dolezite, nezatazovat sa prkotinami, pravidelne cvicit, kricat, spievat si alebo cokolvek, co ti rozbusi srdce zdravym sposobom a zbavi ta stresu. Spomal sa, uzivaj si zivot, nepremyslaj o svojej chorobe, dopraj si veci, ktore mas rada rob, co ta bavi, a nenahanaj sa za niecim, co nema vyznam. Nie vzdy sa to da, tak ako sa hovori, urvi den. Uvidis, zlepsi sa to.
Ahoj. Neviem, co je pre teba "stara babka"
Ahoj. Neviem, co je pre teba "stara babka"