Zdravim,takze ako nazov hovori,hladam ludi,co maju dlhodobo srdcove arytmie.nie prilezitostne zo stresu a zalezitosti typu:bol som na ekg,nic nenasli,ale bojim sa a pod.ja som dva roky liecena,po dvoch ablaciach srdca,uzivam vitaminove doplnky a lieky na arytmiu.pred polrokom mi povedali,ze sa viac neda urobit.zo 4 fokusov zostali 2.k tomu mam prolaps mitralnej chlopne,ktory je vraj vrodeny a aj ciastocne vyvolava arytmie no zbadali ho zazracne az pred dvoma rokmi :D teraz mam pocit,ze som v akejsi faze vyrovnavania so zvysnymi symptomami a je mi tak raz dobre psychicky,raz tak divne.akoby som prisla o nejaku lahkost mojho mladeho zivota alebo take nieco.mam 24 rokov.naposledy som si vypocula komentar,ze na svoj vek mam fakt divny rytmus srdca.odvtedy sa citim ako stara zena :D ale tymto monologom som len chcela docielit,ze jed toto cita nejaky clovek,ktory ma taku chorobu,co ja,potesi ma,ked sa ozve.ja totiz nikoho takeho nepoznam.v nemocnici som spoznala tak akurat stare babky :D bolo by fajn najst niekoho v mojom veku,co to ma,mozno by som sa necitila tak staro :D ale kludne moze napisat aj clovek v strednom veku.dakujem za pozornost :)
Chronicki arytmici,kde ste?
Matyo: takych stredisk je na SR malo,len 3:Kosice,Banska Bystrica,Bratislava,to je vsetko.Blava vypada,lebo som z vychodu a idem koncit skolu. Uz aj tak mam rok prerusenu.Verit Bystrici?:D obycajny kardiolog je oproti arytmologom nic.
Arytmia123 možno by nebolo od veci skúsiť zmeniť ambulanciu, keďže tam kde si teraz očividne nevedia čo s tebou, resp. ti nevedia nastaviť správnu liečbu. Ono s doktormi je to častokrát ako s remeselníkmi, nájsť dobrého majstra sa nie vždy podarí na prvýkrát a tak je to aj s doktormi...
Keď to tak čítam hneď ma napadla psychologička Albertová. Nie aby ti nahradila tých kardiológov, ale aby ťa naučila necítiť sa ako stará babka. Úplne ťa chápem, ja som po úraze pred osmimi rokmi bola na tom nejako podobne. Tiež si ma podávali od ortopéda k neurológovi a brali ma ako veľmi zaujímavý prípad, dokonca ma fotili do nejakého lekárskeho časopisu pretože pri operácii pohmoždenej dolnej končatiny sa u mňa objavili nejaké podivné kosti. Vraj som to mala od narodenia. A každý doktor s ktorým som prišla do styku mi nezabudol povedať, že ten chorobný proces je veľmi nebezpečný a musím sa zmieriť s tým že chodiť už asi nikdy nebudem. Asi vtedy stáli pri mne všetci svetý, lebo inak neviem ako by som bola skončila. Že som sa dostala k Albertovej za to vďačím segre a to bol v mojom živote ozaj zlom. Keď napíšem že chodím hlavne kvoli nej tak určite nepreháňam. Síce mi nohu do poriadku nedala ale zmenila celkom moj prístup a vdaka tomu dnes normálne chodím, pracujem a venujem sa rodine. Mám isté obmedzenia ale nemyslím na to a žijem normálny život ako hocikto druhý. Myslím že potrebuješ niečo takéto, niekoho kto ťa povzbudí ale nie ako laik ale tak odborne aby ti aj vysvetlil ako si vlastne svojimi myšlienkami škodíš. A čo treba urobiť aby sa to zmenilo. Neviem či konkrétne Albertová ešte pracuje ani neviem odkiaľ si ale proste niekoho by si mala navštíviť lebo najdôležitejšie je aby si sa ty sama prestala trápiť.
Biela Kobra: tak to si nemala lahke. Tak pokial nemusis ist na ablaciu tak fajne.ake lieky uzivas?ja som si velmi uz vybrat nemohla a musela som na ablaciu.A isty cas som na holter chodila ako na klavir :D teraz uz len raz za polrok.tento tyzden som akurat bola,sestra rozklikla po odovzdani zaznam,ale uz zbezne som videla,ze zas nejaka nedobra zmena,sestra to zabila slovami,ze na svoj vek mam zly pulz a to ja som uz pulz po dvoch ablaciach mala celkom ok. No ale inak vzdy,ked mi davaju holter,tak pridem domov so slovami,ze dnes som na baterky :D raz mi dokonca dali holter s nefunkcnymi baterkami a bola som s nim cely den :D dokonca som okolo krku tento tyzden mala snuru ciernej farby,taka elegantna,aspon ladila:D predtym klasicku bielu.
Aby nedoslo k omylu - ja som na liekoch stale, ale uz je to na znesitelnej miere a nemam uz napriek liekom 12 hodin trvajuce ataky ako predtym. Takze ablacia sa odklada a rada by som to takto posuvala este nejaky cas. Chces si robit z arytmie srandu? Nuz najlepsi prostriedok proti arytmii je podla mna holter. Daju ti holter a hned sa frekvencia znizi, aspon u mna :)
Preskakujuce: tak ja som to nemyslela v zlom,len ja viem,ze je plno ludi z nevinnymi arytmiami,ktori to citia raz za cas.moja arytmia tiez tak zacinala,ale ja som na to kaslala,ved som mlada tak hadam to nic nie je.moj kazdodenny zivot je o tom,ze ma akoby stale nieco stucha a neviem teda,ci vies presne,co myslim,ked to mas len obcas.no ale,ked to chapes,tak fajn.ziadny problem. Bolo by fajn si s niekym,kto to ma podobne robit z choroby srandu,ked prebiehaju priznaky,tak,ze by sme sa navzajom nejako podporovali pri tych par stovkach arytmii denne :D tak ale je to pokus,nemusi vyjst,viem. ty mas ako dlho tie arytmie? Poznas niekoho kto ma 20 a uz ma to chronicke?teda,ked si chces este pisat.
Ja som mal hrozné bolesti nôh, ale potom som si povedal, na čo chodiť peši, keď má človek štyri zdravé pneumatiky, že?
Život je plný prekvapení, aj moja pečeň bola dnes prekvapená, že som si dal namiesto piva iba vodu.
tak pardon ze som sa ozvala....asi potrebujete viest monolog. to by skor pomohol asi psycholog
Teda starych myslim len 70 rocnych.
Ja rady nechcem,nic v v zlom,vyskusala som uz za tie dva roky vselico.uz mam svoj rezim,len hladam podobnych ludi. A nepochopili sme sa,presne ludi,ktorym sa srdce ozve nepravidelne zoparkrat denne nehladam. Ja mam 3300 nepravidelnych uderov za den,takze myslim,ze sa s vami nemozem porovnavat :D :D ale zase uz sa nemozem porovnavat ani s ludmi na jiske,vtedy som mala 13 000 za den a to bol brutal :D stravila som na jiske dva tyzdne,inokedy aj na lozkovom a starych ludi myslim doslova,70 rocnych,obcas nejaky 40tnik a tak.