Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zubár

Príspevok v téme: Zubár
Terka1409

Prosím Vas chcela by som sa opýtať. Dnes som bola u zubára a povedal mi že mam pod plombou kaz a dole mam pri koreni zápal. Zub mi teda vyvrtal aj napriek 2inekciam ma ku koncu vŕtanie bolelo. Dal mi tam nejakú vložku ze o 2 tyzdne mam prist znovu. ale zub ma neuveriteľne boli aj koreň/ďasno. prosim vas máte s tým skúsenosti. pti odchode mi povedal ze ak ma bude bolieť mam prist. Mam tam zavolať alebo to je úplne bežne? Ďakujem moc za odpovede

Terka1409

Ďakujem za odpovede. Volala som s5 nakoľko bolesť bola taká intenzívna že som s plačom ležala na posteli. Zubu som sa nemohla ani dotknúť. Bolo mi odporučené že si mam vložku "vyšpárať" že mi pravdepodobne tlači na nerv. Tak som aj spravila. :)

zubarka132

ahoj ,

pravdepodobne máš infekciu v koreňových kanálikov, trebalo by zub poriadne endodoticky ošetriť....

z toho čo píšeš to chápem ,tak,že zubár našiel pod plombou kaz - ked sa toto stane znamená to,že bola nesprávne zhotovená plomba-zubná výplň -zrejme tam bolo nejaké miesto pre mikro prenikaneie baktrérii je to chyba lekára...

zrejme si k nemu prišla s bolesťou zuba,tak ti to prevrtal a dal ti tam vložku na preliečenie

dalšia chyba mal ti spraviť Rtg- zistil by,či sú napadnuté koreňové kanáliky a teda aj vnútro zuba - kedže ti nespravil rtg tak o tom ani vedieť nemohol........

kedže bolesť pretrvava ,podľa mňa ide o zápal koreňových kanálikov a tým pádom zubnej drene- (vnútro koreňa) v takom prípade sa postupuje - tak že tie korenove kanaliky musia ošetriť endodoticky- vyvrtať,vydenzifikovať a vyplniť následne sa spraví dočasná výplň- na dalšie preliečenie alebo sa môže uvažovať aj o definitivnej plombe

pouvažuj o zmene lekára :)

navzdytvojalaska

zapal pri koreni? a to je co ? a vybral ti aj nervy ci nie ?
podla mna je bolest,ak tam mas zapal pri koreni ( teda musi byt macher,ked to zistil pohladom a nie rtg snimkom),tak ta to moze boliet aj neviem kolko. Mna mrtvy zub bolel pol roka, kym sa zahojil,po vybrati nervov, a to som mala spickovych zubarov niekolkych.CIze vydrz to iba, uz sa ti tam nema asi costat,ked to vyvrtal cele, a dal hojive vlozky, len treba vydrzat.Jedine ak to bude neznesitelne par dni,tak chod,aby si nemyslel,ze simulujes. Ale jeho cely divny postup aj pristup. Mne pod plombou nasiel velky kaz,a vrtal asi hodinu, a nic mi nedal ziadnu vlozku hojivu, rovno zaplomboval,a ani mi nepovedal,ze tam je zapal,ale zub ma nebolel teda,to je pravda.