Ovocie

Príspevok v téme: Ovocie
Nocomm

Čaute všetci...mám na vás 1 otázku...ako sa mám naučiť jesť ovocie ? Mám 15 rokov a hrozne mi vadí že ho nejem...Nemala som v ústach ovocie asi 13 rokov...Mám z neho strach hrozne mi to všetko smrdí a nedokážem sa ho ani dotknúť..pri zelenine je to zmiernené ale tiež mi nie je po chuti...čo mám robiť ?

ella811

Ja by som ho jedla na kilá, zelenina detto(jem aj surové zemiaky...). Ale ty skúšaj rôzne druhy, aj neznáme ovocie, alebo proste neobvyklejšie(liči, mango, pomelo)či ti nezachutia, ale môžeš v malých množstvách a postupne pridávať. Ak by ti chutilo sušené ovocie tak nwm či je to dobrá náhrada, lebo je v ňom veľa cukru...A nechutia ti ani džúsy či smoothi? No ale ak ti to nechutí, tak by si to asi jesť nemala, aj keď chápem, že to je zdraviu prospešné a sú tam dôležité zložky potravy...ale ak to telo neprijíma, tak ho nenúť nasilu. :-) nájdi si iný zdroj vitamínov...a keď tak tak ešte výživové doplnky a ak je to možné tak čo najviac zdravá strava. A nechutí ti ani varená zelenina či ovocný kompót?
Hmm.. no pomaly skúšaj a jedz aspoň malé množstvo...
Veľa šťastia.