Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bolest svalov ruk

Príspevok v téme: Bolest svalov ruk
Milos1966

Minuly rok na jesen som dostal velku zakazku, kde bolo treba dodrzat termin. Jedna sa o betonove vyrobky a tak namaha na ruky je na mieste.
Vsetko prebiehalo ok az, ked som vyrobu ukoncil a zazimoval, nakolko je to sezonna praca. Asi po niekolkych dnoch som zistil, ze ma bolia svali ruk. Presne, ako ked mate svalovu horucku. Dnes citim presne to iste. Niekedy to ustupi, ale nie uplne a niekedy sa budim v noci na bolest svalov, ked sa prehadzujem. Cez zimu nerobim ziadnu namahavu pracu. Nakolko som 16 rokov pracoval v tazkom strojarenstve a nesetril som sa ani potom, uzivam Kolagen a Proenzi. Praskanie a blokada v klboch ustupila, comu sa tesim, no bolesti vo svaloch nie. Svali mam obmedzene na vykon. Pri niektorych tahoch to riadne zaboli. Som z toho nestastny a neviem si rady. Skuste prosim niekto.

Nmalicka

preco nevies povedat na rovinu co ti vadí?Niekedy (ale nie vzdy) je to potrebne povedat. Lebo potom sa dostavas do situacie, ktoru si popisal.
dal si si sam sebe tuto otazku, ze preco vlastne nevies povedat co ti vadi? bojis sa, ze sa strapnis pred tymi vsetkymi ostatnymi na ktorych ti tak zalezi, ze sa ani neopovazis povedat svoju mienku? zamysli sa. si sam, nemas priatelku, co vlastne riskujes, ked povies nahlas? nic. lebo zase zostanes sam. ale ked si povies svoje, tak budes mat sam seba v ucte. a to je dolezitejsie ako vsetko ine. a okrem toho: ved nevynasas nejaky zakon, aj ty si len clovek, tak ako ostatni - a clovek je tvor omylny - lenze na tejto skutocnosti by si nemal stavat svoje vyjadrenia.

Ute

Bolesť svalov - pri práci (a to zvlášť platí pre namáhavé práce) sa zdroje energie menia na látky, ktoré majú charakter kyselín (konkrétne ide najmä o kyselinu mliečnu). Kyseliny spôsobujú bolesť.
Tiež ma trápi podobný problém, však záležitosť býva trochu zložitejšia ako som to popísala v prvých vetách. A to preto, lebo problém obyčajne spôsobuje viacej príčin. Treba pátrať a nerezignovať.
Ja som uvažovala o tej možnosti, že mi bolesť svalov spôsobuje jeden určitý liek, ktorý potrebujem. Pri tomto lieku môže byť jedným nežiadúcim účinkom práve bolesť svalov atď. Potešila som sa, že sa zbavím bolesti svalov, keď ho prestanem užívať. Tak som to skúsila, ukázalo sa však, že tým liekom to zrejme (alebo najmä) nebude...
Skús zmeniť spôsob stravovania, tak, aby sa ti organizmus neprekysľoval. Stravovanie môže byť dôležitým riešením tohoto problému, ale príčin býva viac! A tie sú navzájom poprepájané!