Zdravim, chcem sa podelit trocha o moj problem a pripadne zistit, ci ma niekto podobnu skusenost. Prvykrat sa to stalo,
ked som zacala chodit na vysoku skolu a prisla som do cudzieho mesta medzi novych spoluziakov a mala som velmi velky problem si tu zvyknut. Prvy rok som byvala sama na byte. Na jednej strane mi vyhovovalo sukromie, no utapala som sa v depresivnych naladach stale. Nikam sa mi nechcelo ist samej, aj v skole som sa necitila dobre a nejak som nevedela zapadnut. Postupne som si nasla par kamaratok a zacala som byvat s priatelom, cim sa moj problem vlastne vyriesil.
Ale teraz som zacala pracovat a zasa som tam, kde som bola pred 5 rokmi. Strach z noveho prostredia, ako keby som bola vo vyhnanstve. Znie to mozno banalne, ale pocitujem velke uzkosti niekedy, nedokazem pocas dna nic zjest. Ak mal niekto podobny problem, prosim o radu. Viem ze asi mi dlhsie trva kym si na vsetko zvyknem a asi to chce cas... Ale mne je casto smutno za rodinou, o nic nemam zaujem, totalna beznadej. Iba podotknem ze pracujem teraz v tom istom meste, kde som aj studovala a zijeme spolu s priatelom stale.myslela som si, ze si tu uz zvyknem ale asi nie. Asi som divna naozaj ale neviem si pomoct, jednoducho neviem sama ovplyvnit pocity.
Problem s novym prostredim- neviem ako s tym bojovat
Ja byt tebou este nejaky cas pockam a venujem sa niecomu, napriklad nejakemu konicku, hocico. A ak to neprejde casom, potom by som zacala uvazovat nad tym, kde chces naozaj zostat a byvat. Ak je priatel normalny, tak ti pomoze :)
Si citlivejsia, taka je tvoja osobnost. Ale zvyknes si rovnako, ako predtym. Neboj sa.
drz sa. ja mam v tomto podobnu povahu, viem si predstavit..ale ked byvas s priatelom, tak by to nemuselo byt take zle.