Dobry den , ja mam uz dlhsie problem tykajuceho sa hornej lavej zadnej strany, volakedy ma zacala velmi boliet horna lava 6 tka
Zub mi otvorili nasli tam kaz ,ktory osetrili a vycistili aj kanaliky a zablombovali ,zub neprestaval boliet preto som navstivila stomatologiu v bratislave u doktora shilla tam mi zub,opet otvorili a zacali vrtat v jednom momente mi bolest vystrelila do nosa do dutin a do spanku,vtom doktor povedal ze zub sa neda zchranit a musim si ho dat vytrhnut ,zub som si dala teda vytrhnut , no po vytrhnuti zuba o cca 3 mesiace nastalo peklo , zacalo ma boliet to miesto kde bol zub a bolest vystrelovala odtial smerujuca do nosa lavej strany a do spanku ak prisla taka to bolest bola som bezvladna a nevedela som cely den nic robit , teraz je tomu uz 3 ti rok , 7micka sa mi posunula natu 6ku ktora sa vytrhla a 8micka sa posunula ne miesto 7micky ,bola som stym uz u vsetkych moznych stomatologoch v bratislave a povedali mi ze to miesto a zuby kde ma to tak neskutocne boli ( dasno je tam podrazdene ) je uplne v poriatkua nemam tam ziaden kaz,cim dalej tym viac ma to boli viac a viac bolest pride uplne nezavisle ,no spozorovala som ze pride najme po dni ako pijem alkohol alebo ked som doletela lietadlom , bolest vychadza z toho zubu kde bola predtym 6ka odtial to ide do nosnej dutina a odtial do spanku ,boli ma neskutocne cela ta kost usi az do zadu a krk vsetko na dotyk , ak pride takyto den ,cely den som doma je mi na zvracanie mam pocit horucky nevladzem a mam neskutocnu vystrelovaciu bolest do spanku ,na bolest nepomahaju ziadne tabletky ,bola som stym aj u neurologa ktory robil ct hlavy a povedal ze je vsetko v poriatku , prosim vas viete mi poradit co stym mam robit? Zakym mam ist a co to moze byt? Nemala by som vyskusat CT zubov? Je to zapal okostnice? Viete mi niekto prosim vas poradit? Ta bolest je cim dalej tym viac horsia a niektore dni mam pocit ze naozaj umieram dakujem
Zapal okostnice
Na neuralgiu trigeminu nepomáhajú žiadne bežné tabletky proti bolesti, lieči sa niektorými antiepileptikami. Ak nepomohol jeden neurológ, navštív iného. A nesnaž sa ho presvedčiť, že je to spôsobené zubami, skôr len popíš charakter bolestí a ich lokalizáciu.
startatiana, to vôbec nemusí súvisieť so zubami. Zubári tvrdia, že je to v poriadku, preto je najvyšší čas navštíviť neurológa. Môže to byť kadečo, napríklad neuralgia trigeminu a pod.