tento raz chcem poprosit aj ja o radu:(
V poslednom obdobi ma dost casto chytaju neznesitelne krce v lytkach...vacsinou je to v noci...proste budim sa na hroznu bolest v lytku, akokeby ste tam mali nieco co vam chce roztrhnut nohu a vyskocit...:( mate s tzm njake skusenosti alebo ak moyem poprosit o nejake radz co s tym alebo z coho by to mohlo byt...sport a pretazenie vylucujem lebo moc tomu nedavam....dakujem
Krče v nohách
inak ja som tiez prestala s aktivnym sportovanim lebo som tehotna a tie krce v lytkach su hrozne. co som brala vitaminy ako bezkyna, mi zakazali. tiez jem banany a pijem mineralky. preto neviem, ci mozem este aj dodatocne brat magnezium. citala som, ze pri tehotnych sa to neodporuca.
cavko...ja aktivne sportujem a tiez sa zaoberam tymito problemami co sa tyka krcov. ja dostavam krce uz skoro vsade: na nohach, rukach aj chrbte...pozan par fint ako na krce a dufam zevam pomuzu: -skuste si jedlo trochu viac prisolovat, najma morskou solou ktor aobsahuje vela mineralov -skuste si po kazdej cinntosti urobit nejake strecingove cvicenie aspon na namahanu svalovu partiu -mozu pomoct aj masaze noh...atd (-:
Zdravim pripajam sa tiez k tym co krce strpcuju zivot. Neviem ako to opisat alep proste aspon 2 az 3x do tyzdna chytam krce a neviem preco ale naposledy to bolo velmi vazne az som zacal hladat na internete co moze byt zdrojom mojho trapenia... no pred vcerom som chytil 8x krce do nohov behov 2 a pol hodiny co som lezal v posteli a ten posledny bol vazne drsne na pravom stehne s vnutornej strany na pravom stehne s vonkajsej strany na pravom litku a na lavom litku takze to boli 4 krce naraz nevedol som co som mal robit, na posteli som si nevedel sadnut tak som s nej spadol nevedel som sa postavil v panike co sa deje som si zacal udierat pestami do noh na stehne som mal tak stiahnuty sval ze som si myslel ze tam mam pinpongovu lopticku po chvilu premyslania som si zacal masirovat nohy.... no bolo nieco strasne nevedel som co skor.... berem multivitaminove tabletky s magneziom ale nemozem popriet ze den pred tym som nespal 36 hodin. Mozno ze to bolo tym ale aj po ine dny stojim 9 hodin na nohach a vstavam o 3 rano neviem co viac k tomu dodat ale ako som uz spomenul na zaciatku krce prichadzaju tak 2 - 3 za tyzden vetsinou na jednom mieste aleniekedy to je stehno litko naraz ..... ak niekto vie vazne dobru radu tak ju rad vyskusam dakujem
Mne na to imtenista aj obvodná lekárka predpíše, alebo mi káže kúpiť šumivý Magnezium 250mg užívať 1x denne a tabletky GUAJACURAN 3x1 tabletu a vždy mi to naozaj pomôže a prestanem mať kŕče v lýtkach, ktoré mi strpčovali predčasné ranné bolestivé prebúdzanie a často aj dvojdennú bolesť lýtka.Naozaj pomôže vždy!
Čaute ja som tiež nedávno mávala kŕče v nohách lekárka mi urobila kompletné vyšetrenie krvi a magnézium som mala na spodnej hranici.Preháňala som to s bicyklovaním.Odporúčam pri zvýšenej záťaži pri športe piť iontové nápoje mne to fakt pomohlo.
potreba draslika pod roznych zdrojov je od 1600 mg do vyse 5000 mg.
Banan ma 300-400 mg
Pouzivanie soli s KCl(predavana ako sol zo znizenym obsahom sodika v Bille, 38% draslika) ti da pri normalnom soleni 1000 mg extra
Pri poteni(beh cvicenie) stracas mineraly rapidne.
Na ostatne mineraly je najlepsia zmes na kosti. Len samotny horcik(magnezium) nestaci.
Hoj. Ja tiez casto dostavam krce no teraz pri preteku to bolo nevydrzatelne... pocas celeho preteku(bike) ma chytaly neskutocne krce do lytok. To sa dalo este prezit ale ked 1km pred cielom prisli krce do stehna(zozadu) tak som myslel ze sa zhodim nazem.Fakticky som zacal vrieskat a to mam dost vysoko prah bolesti. Poradte co z tym. Pil som dostatocne, banani jem denne mlieko pijem a aj magnesiu... A krce ma chytili do oboch noh naraz a aj do litok a stehien sucasne. A nebola to niaka vynimocna zataz,bezne roboim 3 tolko a nic sa nestane.
ale banan musis jest aspon kazdy den 1...a aspon mesiac...
-pri nedostatku horcika a sodika,su tiez svalove krce...
rozvicka bola vzdy poriadna a ani banan nepomahal!!