tento raz chcem poprosit aj ja o radu:(
V poslednom obdobi ma dost casto chytaju neznesitelne krce v lytkach...vacsinou je to v noci...proste budim sa na hroznu bolest v lytku, akokeby ste tam mali nieco co vam chce roztrhnut nohu a vyskocit...:( mate s tzm njake skusenosti alebo ak moyem poprosit o nejake radz co s tym alebo z coho by to mohlo byt...sport a pretazenie vylucujem lebo moc tomu nedavam....dakujem
Krče v nohách
MAGNESIUM NAJLEPSIE V PRASKU POMAHA 100%
skuste pred spanim striedavo lytka sprchovat ladovou a horucou vodou asi 5x,urcite pomoze
MIJA
nech skusi jest kazdy den aspon jeden banan-koli drasliku...
ale aby bol banan zrely.../ked ma po sebe cierne skvrny,vtedy je dobre zrely-ale dnu nesmie byt cierny/
AJ MAJSTER TESAR SA UTNE...ze?TULEN....
Joj tulen, zopakuj si chemiu pre 7. triedu ZS...
K-je draslik
CA-je vapnik-kalcium
lili6, zdroj draslika je aj tzv nizkosodikova sol(cast NaCl je nahradene KCl, v Bille maju sol s 38% KCl, pouziva sa ako normalne na solenie, velmi dobre pre ludi s vysokym tlakom alebo krcami)
Magnezium(draslik) mozes brat vo velmi dobre vstrebatelnej forme, magnezium laktat, tam celkom malo je ovela ucinnejsie, ako z magnezium oxidov ci karbonatov.
Neodporucat zena v tehotenstve brat extra mineraly je podla mna kriminalne. Spravna forma doplnku mineralov, vitaminov a rybacich olejov je vyborna pre vyvoj plodu a pre zdravie matky.
najcastejsie su krce v lytkach z nedostatku draslika, co lekari neadresuju.
Zdroje draslika su najma zeleniny, zemiaky a z ovoci banany.