žienky, maminy, máte skúsenosť? :(

Príspevok v téme: žienky, maminy, máte skúsenosť? :(
40Tamara40

Ku gyn. chodím (snažím sa) na preventívku pravidelne každý rok. Jedine teraz prvý raz som bola po roku a pol a po vyšetrení dr. skonštatoval, že všetko ok, aj keď mávam občas výrazné svrbenie, pred tým rokom a pol bolo tiež, dal tabletky a prešlo to.
Dnes som volala o výsledky z výterov a už som vedela, že nebude dačo v poriadku, keď mi nezahlásila sestra ako zvyčajne do telefónu, že sú dobré, ale dala mi doktora.
No a ten začal takto: "Máte všetko v poriadku, len sú tam trošku menšie odchýlky, preto z labáku prišla aj správa, že treba prísť na kontrolu o 3 až 6 mesiacov, takže by som odporúčal v tom čase sa prísť ukázať. Nemusíte sa báť, ide len o to, že rok je dlhšia doba a treba prísť skôr."
Volala som z práce, nemohla som sa zdržiavať ani ja ani jeho, tak som sa už ďalej nepýtala, ale chcem sa opýtať vás, či myslíte, že sa mám začať báť? Doteraz som maa výsledky z výterov vždy dobré, som sa dosť naľakala, priznám sa. Dr. vravel, že niektoré ženy to zvyknú mať tak, že občas dačo vyskočí, že to nie je nič nezvyčajné.
Prosím vás, mohlo by ísť o nejakú začínajúcu rakovinu krčka či vlastne čo tvšetko môžu tie "odchýlky" signalizovať?
Fakt mám strach. Prosím o vaše názory. ĎAKUJEM!

niekto_2

rakovina nesvrbi, to sa ti tam dake bakterie premnozili, ale nie az tak, aby to dosiahlo kriticke hodnoty. preto predcasna kontrola, aby si neprisla za rok a pol a zistia, ze ti to tam uz pomaly hnije ...

0vecka

sob rudolf neviem ako inde ale u mna to fici tak ze napr po odbere krvi mi bud zavolaju alebo zavolam ja a ak je vsetko ok tak povedia vsetko ok ak nie tak mam prist. A vysledky mi vzdy pridu aj postou nezavisle na Tom ci je to ok alebo nie.

si myslim ze je to ok preto lebo ak by to nebolo tak by nepovedal ze ma pockat 3-6 mesiacov.. cize bud to neni nic alebo je to nieco menej dolezite.. urcite by ju nenechal cakat s rakovinou pol roka

sob rudolf

0vecka, ako vieš, že má? Hoci dúfam, že áno. Bez ohľadu na to, či sú výsledky OK alebo neOK, telefonicky by sa podľa môjho názoru sprostredkovávať nemali. Veď po takomto "informačnom rozhovore" neexistuje žiadny dôkaz o tom, čo bolo komu povedané a či vôbec.

sob rudolf

Naozaj je také bežné, že sa výsledky a iné citlivé informácie podávajú telefonicky? Ak by som ja nedostala od lekára do ruky výsledok mojich vyšetrení a nepoučil by ma o nich aj osobne, vôbec by som takéto výsledky nepovažovala za relevantné. Je to vôbec v medziach zákona, poučiť niekoho o jeho zdravotnom stave a ani od neho nepožadovať pod toto poučenie podpis? A čo nejaký podrobnejší návrh ďalších diagnostických a liečebných postupov, nič?

mmoonna

Ahoj, moja sestra mala presne tento problém, Vždy mala dobré výsledky a zrazu, že má prísť na kontrolu o 3 - 6 mesiacov. Tiež mala z toho nervy. Nakoniec skúsila také tabletky, volajú sa Indonal, je to aj na podporu imunity, myómy, cysty, HPV, dyspláziu krčka. Podporuje to imunitu. Tak to užívala, ale neviem ako dlho, ale viem, že na tej ďalšej kontrole bolo všetko v absolútnom poriadku. Odvtedy už ubehlo pár rokov a odvtedy má výsledky zase o.k. Podľa mňa sa naozaj nemusíš stresovať, keby to bolo niečo vážne, tak by ťa Dr. hnal na ďalšie vyšetrenia.

40Tamara40

pre neviem 111111 - tak áno, pokojnejšia budem v tom zmysle, že niektorá z vás možno podobný problém mala a trebárs napíše, ako sa to u nej vyvinulo, resp. aké ďalšie vyšetrenia musela podstúpiť a pod., alebo sa to vie aj samo upraviť a tak.

Som kľudnejšia aj keď ten červ v hlave vŕta...Nejak som to nečakala - myslím tie výsledky.

Ďakujem vám, že ste napísali, zlaté ste.

xzy

mne je skor divne ze sa z rakoviny krcka stal akoby celosvet. hit strasiak...kazda druha ma podozrenie a lekari zeny nabadaju na hromadne ockovani a zrezanie krcka
podla mna to je zamer a zamerne v tebe vyvolal aj obavy
tak ako u inych zien ktore uz len zo stresu a strachu si poskodili zdravie ze ich lekar potom aj presvedci ze je tam nalez !
zbytocne stresujes podla mna
ak by si tam nalez mala, uz ta zenie na dalsie vysetrenia a pod

dee8

Nestresuj nic. Ja som raz mala take zle vysledky, ze som musela do tyzdna naklusat na dalsie vysetrenie...a nic to nakoniec nebolo, len trochu premnozene bakterie, ktore mozu sposobit na krcku zmeny... nemusi ist hned o hpv... avsak podla predpisov sa to musi sledovat a priprav sa, ze budes musiet iste obdobie chodit castejsie na kontroly.

neviem111111

a to budes pokojnejsia, ked ti niekto cudzi na internete povie, ze ano, je to uplne bezne a normalne, nez ked ti to povie lekar? vsak ti to povedal, tak sa nestresuj. je to celkom bezny jav.