Nezamestnaná

Príspevok v téme: Nezamestnaná
Nika990

Ahojte, už vyše pol roka som nezamestnaná a začína ma to veľmi trápiť. Skončila som VŠ no na východe kde bývam je to s prácou veľmi ťažké. Odísť nemôžem z rodinných dôvodov. Začínam sa cítiť nepotrebná, upadám do stereotypu, veľmi som zlenivela, už nevládzem ani vstať ráno z postele keď viem že ma cez deň nič nečaká.
Bojím sa že aj keď sa mi podarí si niečo nájsť nedokážem si už po takom čase čo som doma zvyknúť na úplne iný režim.
Občas sa vyskytne nejaká brigáda, vďaka tomu mám ešte nejaké úspory ale nemôžem si dovoliť chodiť ani von, na nákupy a tak a som už z toho všetkého zúfalá. Mám 25 rokov.

Poraďte akým spôsobom ste si našli prácu, či to bolo vo vašom obore alebo aj nie.

Tomas42

odporucam tento vynikajuci rekvalifikacny kurz na IT oblast: www.itvkurze.sk

po jeho skonceni budes mat isto ovela vacsie sance najst si pracu a aj vynikajuco zaplatenu..

snehulaak

tazko s pracou na vychode, treba brat co je a nesediet doma a cakat na pracu usitu na mieru, kazdy mesiac ti unikaju peniaze cas nevratis, treba zacat vsade aj vo fabrike alebo obchode tam praca je vzdy a naucia Ta a uz budes pracovat a medzi tym mozes stale hladat a cakat na miesto kde treba VS a hlavne sa zapracujes mas 25 to je najvyssi cas, mnohym ludom je ukradnute ci mas VS budu ti sefovat ludia bez VS budes chodit do prace s ludmi ktori sa v zivote neucili maju ledva ucnovku alebo osobitnu skolu, a caka Ta praca na 3 zmeny alebo 12tky zivot nieje party zivot je boj

uradprace

tak poprvé, neklaď si vysoké nároky na podmienky v práci najmä na to že máš ukončenú vysokú. Toto robia vysokoškoláci často chybu že sa spoliehajú nato že Á ja mám vysokú ja nebudem robiť to a to lebo však mám titul. A očakávajú že im budú padať pečený holuby do huby. Čo že majú vysokú keď prax žiadna alebo minimálna. A dnes majú vysokú aj tí čo študovali na strednej na štvorky takže tak je to s našími slovenskými vysokoškolákmi. Dnes na gymnázia chodia štvorkári zo základnej lebo rodičia majú konexie a peniaze a tak je to aj na vysokých školách.
No ale k veci, čiže nebuď naveľa že máš vysokú. Ak sa chceš rozbehnúť ber aj pre teba podradné práce len aby si si zvykla na prácu a prac. režim čiže ráno vstať na čas a zaužívaný režim prac. dňa. Vieš pracovné návyky aby si si ozrejmila.
Že akú prácu. Tak stále potrebujú čašníčky, kuchárky,upratovačky, šičky, do výrobných hál potrebujú ľudí či už na šitie, lepenie niečoho, skladanie nejakých súčiastiek a pod., ďalej čo tak skúsiť nejaký hotel v okolí ako napr. čašníčku tam alebo chyžnú? Potom skús poštovú doručovateľku tiež potrebujú často, obchodného zástupcu ak máš chuť balamutiť hlavu ľuďom poistkami, výhodným nákupom či inými ponukami. Potom skús obchodné domy a menšie obchodíky, sklady obchodné alebo obchod. centrá. Nemocnice, penziony a domovy dôchodcov skús tiež. Stačí si urobiť opatrovateľský kurz podľa toho čo chceš robiť. Skúšaj reštaurácie, bary, kaviarne. Nieje istota že ti ponúknu prácu na zmluvu všade lebo často zamestnávatelia využívajú dohody čo nieje veľká výhra ale tak aspôň nebudeš sedieť doma a stagnovať.
Len si jedno zapamätaj, musíš makať, nie že prídeš a budeš si nahovárať že mám vysokú tak mám navrh nad ostatným. Nie nemáš, ak chceš prežiť v prácov. zaradení musíš makať a byť usilovná a chcieť sa učiť nové veci.
Takže nenariekaj a ak máš možnosť skúšaj hľadať. Naber odvahu a vykroč vpred. Už pominula doba že práca si hľadala ľudí, dnes ľudia musia hľadať prácu. A len tí čo chcú pracovať si tú prácu nájdu. Tí čo nechcú majú len výhovorky.

Matyo

Na Slovensku končí VŠ každý rok niekoľko desiatok tisíc študentov, ale práca je tak akurát pre niekoľko tisíc ľudí, teda nie každý absolvent si nájde prácu takú ako chce. Je to chyba štátu, že to nereguluje vysokoškolské štúdium a niektoré školy nezruší potom má vš vzdelanie každý druhý a aj tak robí prácu, kde mu stačí učňovka. No pokiaľ nechceš odísť za prácou preč, tak to budeš mať ťažké a pri tých brigádach ešte na nejaký čas ostaneš.

WXYZ

Rozpis teda ake su tie rodinne dovody!! To ma zaujima teda..ked zostanes sediet doma, vyriesi sa nieco?? Ak nemas male dieta/deti, tak sa na vsetko okolo vykasli a bez odtial prec. V 25ke mas moznost nasetrit na svoje, na vlastny byt, popripade rodine pomahat ak je potrebne...

soffa

to je tak ked sa vystuduju take odbory,kde nemas uplatnenie.kazdy studuje soc.pracu popripade manazment,kazdy chce nieco manazovat.Vysoke skoly,ktore maju uroven su lekari,pravnici,technicka univerzita,ekonomicka a nie kazda pi......Potom to tak aj vyzera.Koli rodinnym problemom nemozes odist,ale pozeraj na seba,nie na rodinu.Najlepsie je ist do zahranicia ,kde sa naucis jazyk,ale nie medzi poliakmi vo vykladani tovaru v tescu.Vsetko zavisi od teba.ved si este mlada,na 10 rokov sa da odist,ja som bola prec 9 rokov mam byt bez hypoteky,a to je v dnesnej dobe velke plus,ked mozes po nociach dobre spavat.

denisaf

robota sa da najst... ja som v zaciatkoch robila aj za 370 eur ale proste robila som nebola som doma v nefunkcnej rodine kde sa stale hadali mala som svoj rezim... upratovala som robila v pracovni,vyrobe... vsetko som sa naucila zaucia ta vsade... staci si dat inzerat na net ze hladas robotu a firmy ti same budu volat... len vysokoskolaci maju velke ocakavania,... ved to vidim v nasej firme....

ANGEL-DEMON

ja som isla pracovat hned po maturite, este som sa ukratila o mesiac prázdnin lebo som sa nudila a nechcela som byt doma a debilov pocuvat... kedze som zamerne neurobila prijimacky na vš... atd... tak od augusta som uz mala prácu... a moji spoluziaci byvalí aj zo zakladnej skoly niekolko mesiacov po skoncení skoly vyseli doma na krku rodičom... tí čo nesli na vš...