tak poprvé, neklaď si vysoké nároky na podmienky v práci najmä na to že máš ukončenú vysokú. Toto robia vysokoškoláci často chybu že sa spoliehajú nato že Á ja mám vysokú ja nebudem robiť to a to lebo však mám titul. A očakávajú že im budú padať pečený holuby do huby. Čo že majú vysokú keď prax žiadna alebo minimálna. A dnes majú vysokú aj tí čo študovali na strednej na štvorky takže tak je to s našími slovenskými vysokoškolákmi. Dnes na gymnázia chodia štvorkári zo základnej lebo rodičia majú konexie a peniaze a tak je to aj na vysokých školách.
No ale k veci, čiže nebuď naveľa že máš vysokú. Ak sa chceš rozbehnúť ber aj pre teba podradné práce len aby si si zvykla na prácu a prac. režim čiže ráno vstať na čas a zaužívaný režim prac. dňa. Vieš pracovné návyky aby si si ozrejmila.
Že akú prácu. Tak stále potrebujú čašníčky, kuchárky,upratovačky, šičky, do výrobných hál potrebujú ľudí či už na šitie, lepenie niečoho, skladanie nejakých súčiastiek a pod., ďalej čo tak skúsiť nejaký hotel v okolí ako napr. čašníčku tam alebo chyžnú? Potom skús poštovú doručovateľku tiež potrebujú často, obchodného zástupcu ak máš chuť balamutiť hlavu ľuďom poistkami, výhodným nákupom či inými ponukami. Potom skús obchodné domy a menšie obchodíky, sklady obchodné alebo obchod. centrá. Nemocnice, penziony a domovy dôchodcov skús tiež. Stačí si urobiť opatrovateľský kurz podľa toho čo chceš robiť. Skúšaj reštaurácie, bary, kaviarne. Nieje istota že ti ponúknu prácu na zmluvu všade lebo často zamestnávatelia využívajú dohody čo nieje veľká výhra ale tak aspôň nebudeš sedieť doma a stagnovať.
Len si jedno zapamätaj, musíš makať, nie že prídeš a budeš si nahovárať že mám vysokú tak mám navrh nad ostatným. Nie nemáš, ak chceš prežiť v prácov. zaradení musíš makať a byť usilovná a chcieť sa učiť nové veci.
Takže nenariekaj a ak máš možnosť skúšaj hľadať. Naber odvahu a vykroč vpred. Už pominula doba že práca si hľadala ľudí, dnes ľudia musia hľadať prácu. A len tí čo chcú pracovať si tú prácu nájdu. Tí čo nechcú majú len výhovorky.