Cely zivot sa mi rozpada...

Príspevok v téme: Cely zivot sa mi rozpada...
Monique109

Ahojte, prosim len o normalne a uprimne komentare k mojmu problemu (viem ze x ludi je na tom omnoho horsie, maju zavaznejsie problemy, ja hladam riesenie na moj problem budem vdacna ked mi nejak dopomozete vyriesit to aspon radami, nazormi)
Ide o to ze dlhu dobu (3r) sa liecim ADckami, do toho benzodiazepiny vsetkych druhov. Moj spustac depresii, uzkosti sa vyriesil ale? Nastalo nieco horsie - nastrbili sa mi vztahy s pribuznymi, kamaratkami, nici mi to vztah. Ostala som chladna, bez emocii, vsetko mi zacalo byt jedno. Byvala som vesela empaticka plna energie motivacie do zivota a citim sa momentalne ako troska...VS som prerusila, snazim sa hladat si pracu ale v mojom vnutri necitim nic (sem tam mam prijemne pocity ale prevladaju sku*rvene pocity zo vsetkeho co robim, hovorim, neverim si a este k tomu za ten cas som pribrala 15kg ale motivacia cvicit 0, pritom cvicenie ma vzdy naplnalo.... Vacsinu casu som doma, uz ani neviem ci mam depresie alebo ten "stav" je mi uz prirodzeny ze je mi vsetko u prdele. Nici ma to ale neviem co a ako to mam zmenit. Vsetky moje sny, plany, ciele, motivacia, laska k druhym sa rozpadli. Kamaratky na mna nemaju cas, s priatlom travime malo casu a ja si pripadam strasne opustena. Jedine co ma drzi pri zivote je len moj psik a to ze nechcem sa vzdat. Pocit prazdna je asi horsi ako uzkosti a depresie (ked si nedam lieky je mi zle, trasiem sa a hlavu mam ako v hmle.) je viac veci co ma trapi, psychiatricka/psychologicka mi nijako nepomahaju. Mozem sa vykecavat kolko chcem, k nicomu to nevedie...preto hladam pomoc tu
Hmm, viete niekto ako von z tohto celeho?

Dakujem :-)

ANGEL-DEMON

no vieš... to je tak ked si na tych liekoch závislá tak ked ich vysadíš maš absták... to je ten tras....

moj otec bol zavisly na lieky od bolesti , sám sa z toho dostal... mal zo zaciatku taketo stavy, ze sa mu ruky triasli.. no za chvílu to zmyzlo...

chod ku psychologovi, na psychoterapie... a ked ta da do kopy.. vysadis lieky.. alebo musis mat pevnu volu aby si to svinstvo vysadila.. ale na zaciatku musis ratat s tym ze budes mat ten tras ruk....
su to drogy na ktorych si zavisla...

neviem111111

monique, skus navstivit neurologa, ak mas stavy ze sa trasies a mas hmlu, moze to byt aj tetania (ktora sa ano, v niektorych pripadoch riesi aj AD, ale je to vzhladom na ich vedlajsie ucinky nestastne)

Monique109

Ja som sa pokusala predtym vysadzovat lieky, mala som strasne stavy.. V zapeti mi nasadila lekarka vraj slabsie ad. Ja by som najracej to svinstvo vyhodila do kosa len neviem ako to budem zvladat, bojim sa. Pracu si uz hladam, mala som aj prac.pohovory..a neviem ako by som to zvladala bez liekov. Zazit opat pri vysadzovani ten tras celeho tela a ruk a proste mozgova hmla...

denisaf

Proste ked sa fakt sama od seba nezmenis tak sa ti ozaj ten zivot rozpadne..nikto iny za teba tvoj zivot zit nebude... hlavu hore vzdy sa da ale nieco robit... len ty moc hladas ako to nejde... treba hladat sposob ako to ide...ja som vystriedala niekolko robot... sama som si zobrala hypoteku...zacinala som ako upratovacka potom vo vyrobe...nemala som tiez lahky zivot ale keby ostanem tam kde som nikdy nic nedosiahnem....

denisaf

tieto depky ale museli z niecoho vzniknut v akom prostredi ziejs ake detstvo si mala? Prvy krok na tvojom mieste by som si nasla robotu pre zaciatok aj vo vyrobe ale konecne zmenis prostredie zmenis myslienky zarobis peniaze. ja som si tiez vela prezila a v robote som sa odreagovala na vsetko som zabudla..... proste nesed doma daj si inzerat ze si hladas robotu a uvidis kolko ludi sa ti ozve... ja som si tak dala a hned mi volali z viacerych firiem... ako chces v zivote preboha fungovat??? Byt doma a mysliet na to co bolo stale? to sa neda! Zivot je boj treba bojovat...A uteka ti kazdym dnom co si takto zdeptana doma... nato nezabudaj...

zita 05

Viem, že je to ťažké, ale vymeň psychológa aj psychiatra. Načo tam budeš chodiť, keď je Ti stále blbo? Ale určite nevysadzuj lieky sama!

ANGEL-DEMON

AD - odrovnali ti pocity - je ti vsetko jedno...
- pribrala si 15 kg... a to nie je koniec----

tak na čo to ješ?? tu chemiu...???

a to je este stále nič...
odpáli ti to pečen, štitnu zlazu, budes vyprasená, obézna..
ale neboj ked budes brat AD bude ti to jedno...

ale doktori psychiater, andokrinolog, diabetolog, ...atd.... budu mat radost... lebo budu mat z teba velke prachy,...

takze prestan to jest... chod ku psychologovi...
sportuj, zdravo sa stravuj..
a vsetko bude OK...

ANGEL-DEMON

nečítala som to cele stacilo mi dojst po to ze berieš AD...
a zvysok len letmo som presla...

a ja ti napisem ze kym budes to svinstvo brat v poriadku nebudes..!

na fb sme nieco riesili kamos..a jeho kamos tam pridal kometar, ktory som si dovoila mu ukradnut a hodim ti to sem....
..psychológ a meditácie absolútne pomohli psychiatrička do mňa išľa pchať lieky a trvala na ich pravidelnom užívaní keď som jej povedal že psychológ mi pomohol tak povedala že psychológ nieje doktor ale skorej šaman po navštevovaní psychiatričky asi jeden rok sa mi situácia zhoršila a už som mal brať vyššie dávky potom som poslúchol psychológa vysadiť tie lieky pár návštev asi tak 6 návštev a som už cez 3 roky v absolútnej pohode. Samozrejme psichiatrčku som poslal kade ľahšie
ludia miesto toho aby isli za psychologom, a chpodili na psychoterapie, zmenili stravu, zivotosprávu....
ako prve idu k psychiatrovi a to je BIZNIS!!! ako hrom...!!! lebo za tie lieky co predpisuju nehorazne prachy ..! a Dr. ma od poistovne.. a chodi si dovolenkach a rekreaciach daktore mu platia priamo poistovne ako "benefit".....

takze vysad tu chemiu... a chod ku psychologovi....

fghj

Všetko sa dá do normálu, keď tie lieky úplne vysadíš. Samozrejme postupne tak, že si začneš znižovať dávky až k úplnému vysadeniu. Vyzerá to tak, že si už na tých liekoch závislá. A práve od nich si aj unavená a chce sa ti spať, lebo všetky takéto lieky oťapujú. Psychiatrička ti to nevysadí nikdy sama od seba, lebo dostáva odmeny od farmaceutických firiem a aj od poisťovne, takže tam márne budeš prosíkať o vysadenie. Ďalej, po vysadení liekov si stanov nejaké menšie ciele, ktoré by si chcela dosiahnuť. Napríklad naučiť sa lepšie po anglicky, alebo začať behať, alebo začať znovu cvičiť, alebo navštíviť raz za týždeň fitko, nájsť si prácu... Hocičo. A splnenie si týchto cieľov ťa robí šťastnou. No ale vieš---mŕtvola, čo celé dni len spí, lebo chodí oťapená od liekov, si žiadne ciele nesplní, to už je bohužiaľ tak. Medziľudské vzťahy sú zložité a nikdy to nebude úplne ideálne. Vždy tu budú ľudia, ktorí ti chcú ublížiť, ktorí ťa nenávidia, ale aj takí, ktorí ťa majú radi a aj takí, ktorí ťa síce majú radi, no nemajú už na teba čas, lebo si napríklad založili rodinu. S touto myšlienkou sa proste musíš zmieriť a naučiť sa s ňou žiť. Niektorí sú nekonfliktné typy a niektorí sú vyložene konfliktné typy a vyžívajú sa v šikanovaní a v ubližovaní iným. Tak to už v živote chodí. Práca: nech už by ťa na pracovisku akokoľvek šikanovali, pokiaľ dostávaš primerané finančné ohodnotenie, treba vydržať, lebo z niečoho človek žiť musí. Akonáhle ti ale siahnu na peniaze, ber nohy na plecia a utekaj, kade ľahšie!!! :) do blízkej budúcnosti veľa zdaru pri prekonávaní životných prekážok :)