Pekný večer prajem .Moj problém je že mám neustály stres . Príklad keď som nastúpil do novej prace tak sa mi až ruky triasli . Neviem to ovládať a mám to proste v sebe . Dosť mi to kazí aj kariéru v práci a tak ... psychológ mi moc v tomto nepomohol . Neviem takto sa nedá moc žiť .. máte nejaké rady alebo ako ste sa zbavili vy stresu ? Ďakujem za odpovede
Mám veľký stres
tak chod k inemu psychologovi....
mne pomohla... dala mi na doma čítat kadeco... a to mi pomohlo...
to bolo také "know how"
a to som mala sociofobiu...
ale to v prvom rade ty musís chciet, je to v tebe,..takze zivotospráva, pohyb, sport, pravidelne behávat..alebo niečo... na pravidelnej báze..
a zdrava strava... a robiť to čo ta baví....
ja som si pomáhala pred odchodom do práce som si pustila moju oblubenu hudbu,.. tancovala som..endorfiny,.. a uz to slo lahko...
Súhlasím...šport všeobecne pomáha odbúravať napätie... človek sa stáva sebavedomejším.
Ahoj,
nevyznám sa do týchto problémov, ale možno by ti pomohlo dáke bojové umenie kde by si sa naučil zvládať stres + fyzickou únavou sa dobre filtruje tá psychická.
Ale to je laická rada dúfam, že viac neuškodím ako pomôžem.
Neviem, v akej si situácii a čo je pre teba dôležité, ale možne by bolo dobré určiť si priority v danej situácii. Mám skúsenosť, že keď pristupujem k určitým situáciám benevolentnejšie, lepšie veci vychádzajú. Tiež som asi dosť stresový typ, ale človek sa časom naučí selektovať, čo je dôležité... a tiež mám pocit, že keď beriem vitamíny B, resp. tiamín, som kludnejšia a spokojnejšia.
Podľa mňa psychiater, a nie veľmi silné antidepresívum. Ešte skúsiť bylinky, ale neviem či to zaberie. Treba vyskúšať. Možno bude treba vyskúšať viacero AD. Veľa šťastia.