Busenie srdca a dýchavičnosť

Príspevok v téme: Busenie srdca a dýchavičnosť
Tonko16

Zdravím , mám 16 rokov a už má týždeň trápi búšenie srdca , vidím ako dá mi natriasa hruď , vlní tričko a ťažko sa mi dýcha .... bol som u lekárov a spravili mi 2krat EKG a krvné testy , všetko v najlepšom poriadku keďže som profesionalne športoval ,(už rok nic nerobím) , pridáva sa k tomu aj pichanie v ľavej časti hrude , tep mi už týždeň neklesol pod 80 , cez deň sa pohybuje okolo 110+ , lekári povedali že to je z psychiky ale niesom si tým istý , nepredpisali mi žiadne lieky iba odporučili magnezium ktoré zodpovedne beriem, ťažko sa mi zaspáva , puls si nahmatam na každej jednej časti tela , co i len sa chytím brucha cítim puls, keď si ľahnem a sledujem ako mi ide hruď a brucho hore a dole dýchaním, pridáva sa pohyb búšenia , mám sa ísť dať objednať na kardiológiu ?

Matyo

Pre objednanie sa na kardiológiu potrebuješ výmenný lístok od svojho obvodného lekára, teda musíš najprv za ním.

Stresswoman

Určite na tú kardiológiu choď, upokojíš sa tým a budeš mať istotu, že to nie je nič vážne. Aj mne sa stalo čosi podobné, v pokoji som mala tep 116 a už som myslela, že každú chvíľu odpadnem, šla som na pohotovosť tam mi dal lekár iba liek na upokojenie a potom na ďalší deň som už hneď šla na tú kardiológiu lebo so srdcom to nie je sranda, hlavne ak ešte vieš, že máme nejaké podobné problémy v rodine (my máme, otec má arytmiu). Tam to bolo v pohode, tiež mi urobili EKG, echo srdca plus objednali ma na tlakový a EKG holter. U mňa bol problém, že som pila veľmi málo vody a musím schudnúť, ale vraj inak nič vážne len si musím dávať pozor. Lekárka mi predpísala Sobycor keby som niekedy cítila, že mi zase tak bije srdce tak, že si ho mám dať, je to betablokátor, ktorý srdce spomalí aby sa tak nenamáhalo, pijem fakt dosť vody (vážne tie min. 3 litre denne) a je to už v poriadku, no viem, že keď mi tak bolo zle a čítala som rôzne veci na nete tak som sa prestrašila ešte viac ako by bolo dobré. Najlepšie je ísť rovno k lekárovi, ktorý vie presne čo robí a čo ti je :) Čím skôr zistíš čo to je, tým skôr ti bude lepšie a nikto ti to nepovie lepšie ako lekár, nič také netreba podceňovať :) Držím palce :)

ANGEL-DEMON

ked toto pises o 4.... tak sa zamysli nad svojim rezimom... potom do kolkej spis ? cely den spis, v noci si hore..?
kávu pijes...? prečo uz nesportujes... či neberies nejake lieky...
na tu kardiologiu mozes ist...