Poranenie chrbtice

Príspevok v téme: Poranenie chrbtice
Mix_1

Dnes sme sa vybrali na lyžovačku do Rakúska. Pri vybaľovaní vecí z kufra (auto je kombi) sestre (16) spadli na chrbát dvere, nakoľko ich neotvorila poriadne. Toto bolo poobede, odvtedy ju bolí chrbát a občas jej tŕpne chodidlo. Mohlo sa jej stať niečo vážnejšie? Domov pôjdeme až v pondelok. Čo mám robiť? Sme partia 26 - 27 ročných a zobral som ju so sebou, ale nemyslel som, že sa jej môže niečo stať. Rodičia o tom nevedia.

Mix_1

Ďakujem vám všetkým za odpovede a hlavne pomoc!
Tak, ešte včera sme zamierili na pohotovosť, bola na RTG a chrbtica našťastie nie je poranená, iba pomliaždená. Má vysunutý jeden driekový stavec, dostala lieky od bolesti, nejaké myorelaxancium a odporučili kontaktovať neurológia v SR. Snáď, to bude v pohode.
Z lyžovania nakoniec nič nebolo, ale ja nedbám, len nech je o.k..

Noelinka

Keďže máte EU kartu a Rakúsko patri do EU t.z ze na pohotovosť môžete ísť. Keď jej tŕpne noha to nie je dobrým znakom! Tak si vygooglite kde je pohotovosť a už aj s bezte s ňou tam nie že zajtra už nohy nebude cítiť! S chrbticu nie je standa!

hehe1

no ked jej trpne noha, tak moze mat trebars vyskocenu platnicku a moze skoncit na operacii, kedze jej to tlaci na miechu ... netreba nic zanedbat

Mix_1

Pri Innsbrucku. Nemysleli sme si, že to môže byť niečo vážnejšie. Máme len obyčajné karty poistenca (jedna strana slovenská, druhá EU). Inak je v pohode, len má mierne bolesti chrbta, modrinu a tŕpne jej pravé chodidlo - občas.

Noelinka

Kkso taká nezodpovednosť! Namiesto toho aby ste šli na pohotovosť si tu ešte aj vypisujete? Okamžite na pohotovosť. Kde ste presne?