Dnes sme sa vybrali na lyžovačku do Rakúska. Pri vybaľovaní vecí z kufra (auto je kombi) sestre (16) spadli na chrbát dvere, nakoľko ich neotvorila poriadne. Toto bolo poobede, odvtedy ju bolí chrbát a občas jej tŕpne chodidlo. Mohlo sa jej stať niečo vážnejšie? Domov pôjdeme až v pondelok. Čo mám robiť? Sme partia 26 - 27 ročných a zobral som ju so sebou, ale nemyslel som, že sa jej môže niečo stať. Rodičia o tom nevedia.
Poranenie chrbtice
To ma teší pre vás. Nabudúce dávajte väčší pozor ;)
Ďakujem vám všetkým za odpovede a hlavne pomoc!
Tak, ešte včera sme zamierili na pohotovosť, bola na RTG a chrbtica našťastie nie je poranená, iba pomliaždená. Má vysunutý jeden driekový stavec, dostala lieky od bolesti, nejaké myorelaxancium a odporučili kontaktovať neurológia v SR. Snáď, to bude v pohode.
Z lyžovania nakoniec nič nebolo, ale ja nedbám, len nech je o.k..
Tak ako ste dopadli?
Tu máte kontakt na pohotovosť
Nepodceňujte to! Radšej ísť na pohotovosť zbytočne, ako mať z toho úderu vážnejšie následky.
Keďže máte EU kartu a Rakúsko patri do EU t.z ze na pohotovosť môžete ísť. Keď jej tŕpne noha to nie je dobrým znakom! Tak si vygooglite kde je pohotovosť a už aj s bezte s ňou tam nie že zajtra už nohy nebude cítiť! S chrbticu nie je standa!
no ked jej trpne noha, tak moze mat trebars vyskocenu platnicku a moze skoncit na operacii, kedze jej to tlaci na miechu ... netreba nic zanedbat
Pri Innsbrucku. Nemysleli sme si, že to môže byť niečo vážnejšie. Máme len obyčajné karty poistenca (jedna strana slovenská, druhá EU). Inak je v pohode, len má mierne bolesti chrbta, modrinu a tŕpne jej pravé chodidlo - občas.
Kkso taká nezodpovednosť! Namiesto toho aby ste šli na pohotovosť si tu ešte aj vypisujete? Okamžite na pohotovosť. Kde ste presne?