Nejake rady od ludi ktori zazili nieco podobne?

Príspevok v téme: Nejake rady od ludi ktori zazili nieco podobne?
Mladababa

Mam dlhodobeho priatela, vo vsetkom si rozumieme,je to zaroven moj najlepsí priatel.... Vo viacerych ohladoch je skvely. No je dosť nezodpovedný,možno aj pohodlný. Zacalo mi to vadil az take 2 roky dozadu,kedze mi pribudlo povinnosti,vlastne nam obom. A tou svojou nezodpovednostou mi red urcitou dobou este pritazil....No dala som mu druhu sancu fakt sa snazi,vela s toho zmenilo. No stale v nom nemam doveru a mam pocit ze mi ten vztah asi viac vzal ako dal. Najviac mi asi vadi,ze mi v minulosti nehovoril vzdy pravdu,cim stratil moju doveru a aj ked je teraz vsetko super,tak si niesom ista....Ale stale som zalubena je to super clovek, uplne ma pozna a vazi si ma. Proste ak by bol zodpovednejsi nemala by som pochybnosti a nestalo by sa ni z toho co sa stalo. No chyba je asi aj v tom,ze sme spolu viac menej vyrastali, vsetky hluposti ktore spravi ten jeden pocas dospievaia si odserie aj ten druhy. Teraz je uz zrelsi len v nom stale nemam doveru. A viete ako sa vravi,ze by sme sa mali obklopovat ludmi na ktorych s chceme podobat,no ja by som sa na neho podobat nechcela. Je to moj prvy vaznejsi vztah a mam obavy ci by som nasla niekoho s kym si budem rovnako rozumiet, Ci by som rozchodom viac stratila ako získala.

ANGEL-DEMON

čo chceš vedieť...? mame ti napísať že že to nemá zmysel...? ukončiť to musíš len ty sama...
no a čo ze ste spolu vyrastali to neznamená ze musíte spolu aj zostarnut... máš voči nemu nejake zaväzky ci ako???

ehm

Podľa mňa sa nedá dlhodobo udržať vzťah bez dôvery a bez toho aby si sa vedela na partnera spoľahnúť. Zatiaľ ste sami, keď ale prídu deti, budeš sa potrebovať spoľahnúť sa na partnera a dôverovať mu. Viem o čom vravím. Presne na tom mi zhorelo manželstvo. A za jediné moje zlyhanie v doterajšom mojom živote považujem práve to, že som svojím deťom nedokázala vybrať takého otca, s ktorým by som dokázala aj žiť. Nezopakuj moju chybu! Deti potrebujú oboch rodičov!