Magneticka rezonancia otvorena

Príspevok v téme: Magneticka rezonancia otvorena
Ivanka12

Dobry den. Rada by som sa spytala kto bol uz na magnetickej rezonancii na tej otvorenej co je pre klaustrofobikov. Viem ze tento pristroj je od minuleho roku v Kosiciach. Mna posielaju na mr kvoli nalezu na peceni. Nevedia ci tam mam hemangiom ci cystu. Minuleho roku to malo 16mm a teraz 21mm. Aj ked nechapem lekarkine vyjadrenie ze je jedno co to je aj tak sa to len sleduje. potom nechapem naco ma tam posiela. Chcela som vediet ako to prebieha na tej mr lebp vraj pre klaustrofobikov je to otvorene. Pozerala som to na nette no nevypada to az tak hrozivo az ma to ze neviem ako blizo tvare to budeat. Vopred dakujem za rady.

Ivanka12

N-ika
ale to ci je to zhubne a ci nie to sa da zistit jedine odberom tkaniva resp. vzorky tak ze mr v tom neni smerodajne. a ako rychlo ti to podrastlo? a co ti lekar poradil?

N-ika

ano, zvacsil sa a preto ma tam poslali, lebo zo sona nevedeli urcit ci je to stale hemangiom, cysta, ci je zhubny alebo nie...mr sa robi na blizsie diagnostikovanie a v mojom pripade odhalil aj dalsie skryte malicke hemangiomy, ktore na sone vidiet neboli...a neries ked ti tu niekto napise blbost, neverim ze by sa nejaky lekar vyjadril ze MR je zbytocna...ale ak si popozeras forum, tak tu pise kopec somarov, co si nemaju co zacat...musis vyselektovat normalne nazory a rady od primitivnych vylevov...
a ako to vyzera?normalka, lezis v tuneli :-) lahnes si, pichnu ti kontrast, zakryju ta takym stabilizatorom aby si sa nehybala, na usi dostanes sluchatka a v nich pocuvas co ti kaze sestricka...dychat, zadrzat dych, nedychat a tak...chvilu to bucha viac, chvilu vobec...tym ze stale dychas inak alebo nedychas si ani neuvedomujes ze si v tuneli...ja som mala cely cas zavrete oci a len som pocuvala co mi kazu...porpos sestricku nech na teba stale rozprava...:-) a do ruky dostanes ovladac, keby ti prislo zle, zazvonis im :-) nemas sa coho bat a ak ano, vypytaj si nieco na ukludnenie :-)

N-ika

Ahoj, presne s tymto istym problemom som bola na MR ja...mam hemangiom na peceni (tiez 20mm) a po poslednom sone sa im zdalo ze sa nejak zmenil, tak ma poslali na doriesenie na MR. Tam zistili ze je to hemangiom, okrem neho nasli este dva mensie a cysty na oblickach 1.st....odporucili to dalej sledovat raz rocne na sone...
ja som bola na klasickom MR, rano som si dala xanax aby som ten stiesneny priestor zvladla :-) dostanes sluchadla a v podstate stale pocujes sestru, pretoze ti dava pokyny ako a kedy mas dychat, alebo zadrzat dych...tak to bolo fajn, nemala som pocit ze som tam sama a nemala som cas rozmyslat nad stiesnenym priestorom, lebo som sa sustredovala na dychanie :-)
trvalo to cca 10 minut

Iiiii

S pečeňou máš ísť na magnetickú rezonanciu? Ešte som nepočul o takom niečom. Ja som bol na tom tiež s hlavou, ale Dr. mi po nej povedal, že ani pri najlepšej vôli tam nemôžu nič zistiť, dokonca sa im nepodarilo ani nič zachytiť.