Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Co robit ?

Príspevok v téme: Co robit ?
Simona 55

Dobrý deň,
manžel aj ja máme krátko po šesťdesiatke. Spolu sme 40 rokov a máme jednu dcéru 35 ročnú, ktorá má už svoju rodinu. Máme dve vnúčatá. Úplne náhodou so zistila, že manžel ma podvádza. On ešte pracuje a ja som na dôchodku. Snažím sa s tým vyrovnať sama, nakoľko sa doslova hanbím podať žiadosť na rozvod v tomto veku. Chcem sa poradiť, čo robiť vzhľadom na n á š vek.
Ďakujem.

kvetinocka

Ste v zlozitej situacii. Neviem ci s manzelom spolu este sexualne zijete? Podviedol vas uz niekedy? Avsak to, ze mate po 60 este neznamena, ze mate byt podvadzana a tvarit sa, ze je vsetko v poriadku. Ja by som sa otvorene porozpravala s manzelom, ze viete o tom, ze vas podvadza a tak zistila pricinu podvadzania - moze mu chybat sex, ak ho doma nema, mozno ho uz nepritahujete, atd. Ak nenajdete riesenie, ktore vam bude obom vyhovovat, ja by som sa rozvodu nebranila. Mozete predsa zit este velmi dlho a uzivat si dochodok (hlavne v psychickej pohode). A nie zit s clovekom, ktory vas podvadza a trapit sa kvoli tomu. Urcite nezahadzujte svoj zivot len preto, ze si myslite, ze ste stara.

poradimtiti

Predpokladam, ze uz s nim nemavas sex.
Takze si ho nasiel inde. Ja by som to uz v tomto veku neriesil. Chlap dokaze oddelit sexualnu potrebu od citov. Nejakou tvojou potrebou zdovodnenia jeho cinov ho mozes dohnat k tomu, ze sa v nom nieco nastartuje a odide od teba - mysli na to, co potom budes robit. Chlap si v podstate kedykolvek dokaze najst k sebe zenu, ale zeny to vo vyssom veku maju velmi tazke. Bud k nemu mila, navar mu, udrzuj prijemnu cistu domacnost a dozi v pokoji alebo ak si taky typ, ze to neznesies a vies sa vyrovnat s tym naslednym rizikom, co pisem, tak ho konfrontuj - ale pochybujem, ze ti povie prepac, ublizil som ti, rozidem sa s nou a budem masturbovat...

a_dr1a

Dobry den. Myslim si to iste, co pise Lary.
Viete. Ujasnite si najskor, co k manzelovi citite. Ci napriek tomu, co ste sa teraz o nom dozvedeli a viete (nevera), ci by ste chceli byt stale este s nim, co k nemu citite, ci by ste boli schopna mu odpustit a dalej s nim zit. Aj viete, o koho ide? Ci je to jeho kolegyna, vasa znama, nahodna znama, ako dlho su spolu ai. Muzi do vysokeho veku maju aktivny sex.zivot potreby, mozno mu len toto pri vas "chybalo", ale opustit vas nechce. Mozno si chce este dokazat, ze je atraktivny pritazlivy pre 2pohlavie, alebo si uvedomuje vek a chce si este nieco dokazovat.... Moznosti je viac.
Vy ste za vsetky tie spolocne roky presli spolu mnozstvom problemov a starosti. No mate za sebou aj radosti, stastie, istoty, dceru, domov, vsetky tie spolocne roky. Bolo by preto dobre sa o tom vsetkom porozpravat. Povedat mu, ze o jeho pomere viete, a ako to chcete dalej riesit. Ci chce odist alebo zostat? Ci to ukonci, alebo ako si to cele dalej predstavuje a chce riesit. Povedat mu, ze vas tato skutocnost o ktorej ste sa dozvedeli trapi a boli, ze vam na nom zalezi, ale zaroven mu povedat, co chcete vy (zostat s nim, alebo nie. Ako to chcete riesit a ci to chce aj on riesit. A ako si dalej vas vztah spolu predstavujete).

Lary

Je velmi zložité vedieť vám odpovedať ak sa človek vcíti do vašej situácie.Dôvodom je že vo vašom veku si riešenie situácie vyžaduje špecifický prístup dôvodov je hneď niekoľko.Ludia veľakrát nepotrebujú dôvod na neveru.Môže byť chlap doma spokojný zo všetkým a aj tak mu zašibe.Teraz apelujem na to že ak mu doma niečo chýba uteká inde.Teraz som vás nechcel uraziť len naznačujem. Môže to byť prípad že v 60_tke jeden z partnerov ešte môze byt ovela viac sexuálne aktívnejši ako ten druhý.Možno mal milenky celý život a zistila ste to až teraz.Možno celý život bol úplne najvernejší prežili ste krásny život ale u neho to mohlo byť len stále prispôsobovanie sa a teraz môže naozaj žiť .Je velmi dôležité ako to vníma on a čo ho k tomu viedlo ....Pobláznenie k mladšej žene alebo zažiť dobrodružstvo.Ešte je tu kríza stredneho veku aj ked postihuje ludi asi od 30_do 55 rokov vínimka môže byť.Ďalej je dôležité aký mate vztah z vasimi detmi ktore by vam mohli poradit.Či by to vas manzel chcel riešiť .Do akej miery ste boli k sebe uprimný v živote.Ako sa u vas riesili situácie .Aku podporu má on vo svojom okolí atď.Ak chcete aby som sa vyjadril k vasemu problemu napíšte niektore z týchto vecí.ps.Mam už dospele deti a školu životom.

jaj

Po tolkych spolocne prezitych rokoch ste uz urcite vela toho spolu vyriesili a myslim, ze aj teraz bude najlepsie sa o tom porozpravat, aby si vedela, na com si. Neviem ci vies nejake podrobnosti, ale je rozdiel, ci si chcel uzit a ostat pri tebe alebo je do tej zeny zalubeny a uvazuje ako zdupkat. Mozno ked mu to povies, tak s tym hned sekne a bud si to vyriesite spolu alebo poradna. Ked chce byt s nou, tak s tym rozvodom mozno aj tak vyrukuje on. Ked budes mlcat budes sa trapit, ale porozmyslaj aj nad tym co chces ty, ci by si s nim este vedela zit a starat sa o neho ...