Ahojte ľudia! :)
Takže mám 21 rokov a menší problém, čo sa týka mojej psychiky. Nikdy som nemala žiadne psychické problémy, ale asi pred mesiacom a pol sa mi stala čudná vec. Boli sme na výlete v Prahe s rodičmi a v hoteli kde sme bývali som v noci prežila strašnú úzkosť, ale až tak, že som sa triasla. Strašne som sa bála, že sa mi stane niečo podobné z hororov (myslím posadnutie a podobné veci), čo som videla (aj keď som už horor nevidela strašne dlho).Toto trvalo asi dva týždne a teraz je to skôr o zlých myšlienkach v mojej hlave. Proste zobudím sa ráno a neviem, čo robiť - aj keď možností je veľa, veď som mladá, pekná aj šikovná, ale skrátka nič ma nejako nenapĺňa, nevidím v tom zmysel, neužívam si život ako kedysi. Vždy si hovorím mám rodinu, úžasného priateľa, kamarátov, všetko čo chcem. Skrátka sa bojím budúcnosti - neviem si ju predstaviť- nie som sama sebou, ale ani neviem aka chcem byť. Bola som na prvom stretnutí u psychológa a povedal mi, že je to úzkosť z niečoho, čo sa mi stalo v minulosti - nejaký nevyriešený konflikt, že na to prídeme. V hlave stále pátram čo to môže byť...S priateľom budeme v lete dva roky a som pri ňom dosť citlivá...AJ keď predtým som taká nebola. Psychológ naznačil, že tam bude nejaký problém s chlapmi - predtým ako som začala chodiť s priateľom ma psychicky vydieral a naťahoval od jeden chlapec (trvalo to 5 rokov). Bola som do neho strašne zaľúbená a on to zneužíval, nemohla som sa od neho odpútať. Potom som mala obdobie striedania chlapov, aby som sa nejako odputala a fakt sa mi to podarilo (našla som si terajšieho priateľa) a teraz sa mi začal zase ozývať a volať ma von cez jedného kamaráta (lebo sám mi nikdy nenapísal). Ja chcem ale ostať s mojim priateľom, pretože je úžasný, aj teraz ma podporuje a pomáha mi, keď mi je hrozne. Milujem ho, aj spolu plánujeme ostať. Len nechcem byť takáto- veď som bola šťastná a vedela som čo chcem aspoň približne a aj keď to bola hluposť. Rozmýšľam nad hypnózou vedenou psychologom. Neviete mi niekto niečo poradiť? Lebo môj stav je dosť akutny.....
V noci som prežila strašnú úzkosť
Modli sa
Modli sa
medituj, pustaj relaxacnu hudbu, nieco tvor (maluj, vyrabaj), uzivaj magnezium a ked sa nebudes citit dobre (nedychanie, prehananie, tiky v oku a pod, co su vsetko priznaky uzkosti), daj si magnezium, vitaminy B skupiny a rozmyslaj nad tym, preco sa tak citis. je velmi dolezite analyzovat to, kde je problem. drzim palce, verim, ze to zvladnes :)
Ďakujem Vám pekne :) Budem si tie sny asi zapisovať, lebo mi to poradil aj psychológ.Viem, že vtedy, keď ma deptal ten chlapec, tak sa mi neustále snívalo o medveďovi, ktorý ma naháňa. Niečo na tom bude. Len som trochu zmätená, pretože keď som striedala chlapcov (hlavne nato, aby som si dvihla to padnuté sebavedomie), som bola (alebo som si myslela) šťastná. Že som si všetko užívala na 150 %. A teraz toto. Len tie príznaky neurózy trvajú už dlho len som si to nechcela pripustiť , od tiku v oku, cez niekedy nemožnosť sa nadýchnuť, a viem, že som mala obdobie, kedy som škrípala zubami v noci, aj ma často preháňa. Tak asi som si varovné príznaky nevšímala a teraz to prerástlo do niečoho väčšieho. Už sa nemôžem dočkať tej návštevy psychologa. :)
ja osobne by som do hypnozy nesla, pride mi to ako velke zahravanie sa s podvedomim, az tak tomu podla mna nerozumieme, aby sme do toho zasahovali. a tiez si myslim, ze to, ze sa ta ten chlapec snazil opat kontaktovat, v tebe vyvolalo uzkostny stav - pokus sa ho nejako uplne odrezat zo zivota, dat mu najavo, ze uz nema v tvojom zivote miesto a nech ta nekontaktuje. za tych 5 rokov co ta zneuzival sa nahromadilo v tebe vela emocii, ktore teraz vysli v podobe uzkosti.
Podľa mna si už na ten problém prišla. Bude to ten chalan predtým čo ťa vydieral...Tu hypnozu by som skúsila. Ja možno viem čo myslíš. Ja som sa raz zobudila a to som bola ešte menšia a mala som pocit ...No bludiska. O ňom sa mi aj snivalo. Proste stiesnených pocit bez vychodiska. Ale podľa mňa pre teba to je niečo čo nevieš čo to je a nie je to to čo sa stalo mne aj keď to môže byť podobne..Hmm.mne sa zdá, akoby si stratila istotu. Vedela si čo chceš, ale už nevieš, lebo ani vtedy si to nevedela len si si to myslela a tá istota ktoru si vtedy mala tak tu už nemáš. Psychológ ti určite pomôže. Vyskúšať môžeš jedno cvičenie. Nemusí to pomôcť ale je to podľa mňa prospešné. Ľahni si na posteľ a iba lež a nemyslí na nič. Pozeraj na stenu nad tebou a iba lež. Nerozmyslaj, lež a nevnímaj. Je to dosť ťažké. Nemyslí na nič, vyčistí si hlavu od všetkých myslienok. To je na vyvetranie hlavy.:) A takisto by som ti odporučila zapisovať si sny. V nich niekedy nie je žiaden význam ale niekedy ti pomôžu práve ony. Lebo keď spíš tak tvoje podvedomie vie aj to, čo ty nechces alebo nevies zistiť. Možno v nich nájdeš význam. Rozmýšľaj čo ti môžu povedať. Viem, znie to dosť zvláštne ale podvedomie vie niekedy viac ako my sami. No a ak by si sa rozhodla pre to zapisovanie tak si ich zapisuj hneď ako sa zobudíš, lebo si ich nebudeš pamätať neskôr. Možno ani hneď po prebudení. Ked nie tak si ich nezapís, lebo si ich pamatat nebudes a budeš mať tvrdý spánok, ale ak si ich pamätať budeš tak za skúšku nič nedáš. Veľa šťastia. Ver si a uvidíš, že bude všetko v poriadku.