Neviem v noci zaspať

Príspevok v téme: Neviem v noci zaspať
User56

Potrebujem pomôcť lebo už dlhšiu dobu neviem zaspať.Proste idem napríklad o 22:00 a ešte o 1:00 som hore. Niekedy sa mi stane že nespím aj do piatej a potom zaspim. Neviem čo s tým robiť. Teraz sa to dá lebo napríklad dnes som zaspal o šiestej ráno a zobudil sa o deviatej takže to dospím ale o pár dni škola a takto to nejde. Poraďte niekto. Ďakujem. 14 rokov mám

Iiiii

Ja som tiež vyskúšal všetko, aby som mohol zaspať, ale vážne sa to nedá. Už som vyskúšal všetko, aj autosugesciu, aj autohypnózu, ale nič, jednoducho nezaspím. Potom mi poradila psychologička, že keď budem pozerať na akvarijné rybičky minimálne dve hodinky, tak potom isto zaspím (niečo podobné ako autohypnóza). Dal som na jej radu a pozeral som na tie rybky dve hodinky. Tak som sa zhypnotizoval, že som si začal o sebe myslieť, že som jedným z nich. Chcel som si ísť k ním zaplávať, ale potom som si uvedomil, že som 3-kilový kaprík, tak som ich nechcel pripraviť o vodu. Tak som si s nimi aspoň trochu pokecal a potom už neviem, čo sa so mnou dialo.
Neviem, čo by mi na to povedal môj brat, ktorému patrí to akvárium, keby že ma videl plávať v tom akváriu s jeho rybkami?

celebrita FB

Ja som spávala vždy dobre, ľahnem si a do niekoľkých sekúnd zaspím. Vždy som to tak mala. Ale občas, asi tak raz za tri roky príde na mňa niečo také, že neviem vôbec v noci zaspať... a potom len tak bez príčiny viac po sebe naseldujúcich dní a nocí nespím. Na to mi pomáha olanzapin. V priemere asi tak dve tabletky potrebujem raz za tri roky... a dosť!!!
Najlepšie urobíš, keď si dáš u praktického lekára predpísať niečo na spanie. Aby si sa nedostal do rúk psychiatrom. Lebo tam občasná nespavosť naozaj nepatrí.
...Mne ten olanzapin predpisuje psychiater a myslí si, že to beriem denne. Keby som to naozaj brala denne, tak už by som bola mŕtva. Teraz mám balenie, v ktorom je 70 tabletiek a spotrebovať ho treba do roku 2021. No tak do toho roku 2021 to ani neminiem :)