Dobry den, chcel by som sa spytat ak ma niekto stym skusenosti ze ci neviete co je dobre na hnisavu ranu ked som mal zarasteny necht, uz to mam odstrihnute bol som u chirurga a dotrraz som si namacal nohu v repiku a daval si nato masticky no nic nepomohlo uz asi mesiac a je to stale take iste, neviete mi poradit? Za odpoved dakujem
Bolest po zarastenom nechtu
Dobry vyskusam, dik
Alebo nejakú dezifekciu v spreji, isto nájdeš v autolekárničke.
Skús ten septonex, mne vždy pomohol, no keď sa to nezlepší, tak lekár.
To asi nie iba chrastu z krvy a napuchnute
To asi nie iba chrastu z krvy a napuchnute
A nemáš tam taký červený výrastok, ktorý bolí na dotyk?
Tak ja som to tiež podstupila, myslím to že my bola odstrihnutá časť zarastajuceho nechta, ale rana sa my hojila 3 týždne a až začiatkom 4 týždna s antibiotikami(užívala som ich 2týždne) zmizol hnis aj krv , ale tiež si myslím že tam niekde pod mäsom ešte niečo zostalo. Držím palce , nech sa to čoskoro uzdraví!
Ja mam asi tu infekciu pretoze to mam zapalene uplne cervene okolo rany a napuchnute
Ichtyolová mast je dobra na vytiahnutie hnisu. V pripade ze by to stale bolelo treba navstivit lekara, mozno treba ATB. Ja som si raz zatrhla len kožku na prste a musela som brat ATB, lebo sa tam zrejme dostala infekcia.
Keď ti odstránia zarastenú časť, to je okamžitá úľava a ranka bolí úplne ináč, bolesť z nej vymizne do druhého dňa. Skús si na to po vymočení nohy dať Septonex zásyp, ale podľa mňa ti tam ešte ostala časť z nechtu.