Caute ľudkovia.
Dlhší čas mám taký problem,že pociťujem pálenie v pažeráku.Mnohým teraz napadlo,že jasná diagnóza - veľa žalúdočnej kyseliny,takže reflux,ale Ja jej mám tak akurat,akurát že po gastroskopii mi lekár oznámil,že mám veľa zlce,takže to pálenie vyvoláva žlč,ktorá by v žalúdku nemala byť.Snažím sa vyhýbať potravinám,ktoré vyvolávajú nadmernú tvorbu žlče,ale viete ako to je počas sviatkov.Clovek do seba nahadze nejaké tie tuky a sladkosti a potom je starý problém opäť tu.
Určite viacerí z Vás poznajú ten hnusný horký pocit v ústach,keď je v žalúdku žlč,tak poraďte,čo robiť,keď do seba nechcem hádzať kadejaké antacida.Jasne,že treba ísť ku doktorovi,ale ako sa vraví,človek si väčšinou musí pomôcť sam,prípadne mu pomôžu iný dobrí ľudkovia radami...
Žlčníkové v zaludku
Nechcem,aby to vyznelo ako nevdak,ale skôr som myslel,že niekto napíše svoje overené triky ako riešiť takpovediac podomácky stav žlče v zaludku.Napr.2 dcl teplej vody na lacno atd..
Pravdupovediac,niekoľkokrát som tu položil zopár otázok a iba dnes sa mi po prvýkrát stalo,že mi aj niekto odpovedal.
Veď ak sa už dokopem a zájdem opäť za doktormi,nebudem už zrejme mať potrebu vypisovať tu a pýtať sa.Nezatracujem všetkých doktorov,ale čo to už mám za sebou a viem svoje.
Trošku som hľadal po nete a zaujala ma jedna vec.Pri zlcnikovej diete je obmedzeny príjem tukov a naproti tomu čítam,že pri tej pečeňového tuky obmedzovať netreba.A nie sú náhodou spojené nádoby?
No hej,napísal si to tak poeticky a Je v tomto aj kus pravdy - myslím tú časť s tými ,,nestravenymi,,zážitkami.Ale ak by to platilo na 100%…,mala by veľká väčšina ľudí podobné problémy ako Ja,no nie?Veď kto si dnes žije bez stresu,?Zopár jedincov by sa možno naslo,ale Tí sú už na inom Leveli.Ja to skôr pripsujem mojom sedavemu hektickemu zamestnaniu v kombinácii s nedostatkom pohybu...
Okrem upravy stravy...skus porozmyslat preco si "zlcovity". Aky pocit/zazitok nevies stravit... a preto sa ti to vracia spat ?
Z ineho clanku ... Zanesená pečeň vyvolávajú agresiu , takže toxická ložiská v tomto orgáne mení ľudí v žiarlivé , nepružné , zaťaté a nenávistné . Nie nadarmo sa používa výraz " je to žlčovitý človek "