Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rodičom sa nepozdáva môj priateľ

Príspevok v téme: Rodičom sa nepozdáva môj priateľ
ad

Zdravím, obraciam sa na vás s prozblu o radu, alebo o vaše skúsenosti s touto situáciou. Už 2, 5 roka žijem v Nemecku za ten čas som si našla priateľa - Nemca, ale mojim "úžasným" rodičom sa náš vzťah nepáči(sme spolu 2r.). Hovoria mi, že Nemci sú hlupy pyšný ... národ. Stále to omieľajú dookola, vlastne aj všetky veci, ktoré som v živote vykonala a samozrejme pobabrala. Mám 23 rokov, nemám právo žiť svoj život ?! Prečo sa vŕtajú do všetkého do čoho sa dá ?

lolinka

Kasli na nich povedz im, ze ak ti budu stale frflat do zivota, kritizovat ta a buzerovat, ze s nimi nemas naladu ani byt v kontakte. Bud sa budu spravat normalne alebo s nimi obmedz ci zrus kontakty.

ANGEL-DEMON

a ty žiješ s nimi či ako???? a čo je ich do tvojho frajera..nech sa staraju sami o seba..si dospelá.... ani si im o nom nemala povedať....

Katty32

Pozri ich to časom prejde. Možn ho nemali šancu lepšie spoznať, keď ste v Nemecku. Pozvi ich do Nemecka, nech vidia ako spolu žijete a nech ho viacej spoznajú.

celebrita FB

ad: Aj u nás boli rozhádané vianoce. Naši nechápali, že práve pred vianocami a v čase sviatkov a medzi sviatkami rakúske hotely najviac potrebujú chyžné, potrebujem peniaze ako soľ, lebo sa už roky topím v dlhoch (moje chyby z minulosti...), ale ja som sa pre nich obetovala, že som na Vianoce a na Nový rok zostala doma, nech sú šťastní a až teraz idem posielať žiadosti do hotelov... myšlienkami ako keby som bola stále ešte fixovaná na moju poslednú robotu, ako keby som ešte stále dúfala, že ma vezmú späť... mala by som si dať studenú sprchu a rozoslať žiadosti, nevŕtať sa už v minulosti... naši o odchode do Rakúska nechcú ani počuť... pritom keby som si splatila dlhy, mohla by som im odtiaľ aj niečo posielať... lenže im to nedochádza. Kvôli tomu sa hádame, hádky na dennom poriadku až kým nevypadnem preč od nich... môže to byť zajtra, pozajtra...dúfam, že čo najskôr.

cha

Aj keď sú to moji rodičia...nikdy, nikdy som nikoho ani ich nenechala vřtať sa v mojom súkromí a v mojich vzťahoch :)...keby si nebola plnoletá nič nepoviem...no máš preboha 23 ? :DD je pravda,že ak im budeš odporovať a budeš si stáť za svojim bude to doma trošku napäté..nepoznám tvojich rodičov,možno sa mýlim :D...ja som mala podobný problém pár rokov dozadu a som pyšná nato ako som sa rozhodla :) ja sama...nikto iný...nemusí byť pravda,že ak sním zostaneš pokazíš si život ,práve naopak...čo ak ho opustíš a až vtedy sa ti všetko doserie :) ..síce sa to nedoserie tvojim rodičom ale tebe áno...zamysli sa nad tým trošku,si dospelá žena,ty rozhoduješ o svojej budúcnosti :))...držím palce,maj sa pekne :))

celebrita FB

To je typický príklad slovenských rodičov: vždy a za každých okolností frfľať decku do vzťahu, miešať sa, nadávať, kritizovať... Namiesto toho, aby sa tešili, že je decko šťastné. Na jednej strane chodiť do kostola každú nedeľu a na veľkých kresťanov sa hrať... no a na druhej strane nepochopiť, že aj v biblii je napísané niečo v tom zmysle ako: "radujte sa s radujúcími a plačte s plačúcimi!"...neviem, či takto presne znejú tie slová, ale to je jedno. Ty si šťastná v šťastnom vzťahu a tvoji rodičia namiesto toho, aby sa radovali spolu s tebou, tak ti uštedria psychickú po papuli v podobe kritizovania tvojej osoby, miešania sa do vzťahu...
...Ja som poznala jednu rakúsku rodinu, rodičia mali 4 dcéry pubertiačky. Často robievali oslavy narodenín a všelijaké grilovačky u nich vo veľkom dome. A čo chlapci? No akých frajerov si dcéry domov doviedli, s takými sa rodičia peknúčko a milúčko zhovárali. Jeden z nich bol akýsi čudný raper, druhý prvoligový hokejista, rakúsky reperzentant, tretí poisťovací agent, ďalší kuchár v pizzérke... Koho dcéry doviedli, ten bol srdečne vítaný. A vzťahy v rodine boli úžasne krásne, lebo tam bola láska. Proste rodičia rešpektovali, že tento chlapec patrí k našej dcére a bodka. A tak aj bolo. A žiadne frfľanie do vzťahov zo strany rodičov. Celkom iná mentalita na rozdiel od tejto našej slovenskej.
...Mojej sestre kedysi rodičia frfľali do vzťahu, vraj prečo si našla fajčiara, ktorý nechodí do kostola. A nech sa rozíde, bla, bla... Just zostala s ním a sú spolu už takmer 20 rokov. Od puberty. Aj dieťatko spolu majú.
...Čo tým chcel básnik povedať? Nenechaj si pokaziť svoje šťastie. Dôležité je len a len to, ako sa vo vzťahu cítiš ty a nie to, čo povedia tvoji rodičia.
...Ja som mojim rodičom povedala, že na SLovensku nikdy šťastná nebudem. Pritom u mňa nešlo o partnera, ale o prácu, že v ktorej krajine chcem pracovať a žiť. A musia moje rozhodnutie rešpektovať, či sa im to páči, alebo nie.
...Môj názor: tu ani nejde o to, či je/či by bol tvojím partnerom Nemec, alebo SLovák, ktorý je pevne rozhodnutý žiť a pracovať celý život v Nemecku. Tu ide to to, že Na Slovensku nikdy šťastná nebudeš ani ty, ani tvoje deti: ak v budúcnosti budeš mať detičky. Teda to najlepšie, čo môžeš pre svoje deti (do budúcna) urobiť, je zostať žiť v Nemecku.

hanka55

toho nemca si drz su ovela lepsi partneri ako kriticky slovaci co si ani na vyrocie nespomenu :) v ziadnom pripade si do vztahu nedaj kecat mas dost rokov

a_dr1a

ad. Zijes v nemecku uz 2,5r, z toho mas priatela 2r. Za ten cas ho myslim ze uz celkom ok znas. Co teda riesis?? Ak si s nim stastna spokojna a milujes ho, tak buduj vas vzajomny vztah. Zveladuj ho. Zijes tisicky km od rodicov, nie si od nich zavisla, na nich nie si odkazana, si dospela, samostatna nezavisla, tak co riesis?
Tvoji rodicia skor maju strach. Lebo predpoklad ze sa este niekedy vratis domov na sk, alebo k nim, sa stale zmensuje a skutocnost, ze mas este aj priatela nemca (2r je dost a predstavuje to uz vazny seriozny vztah, ze to spolu myslite vazne), tak chapu, ze ta stracaju. Pozri. Toto by robili ak by si mala aj rusa cecha amika ai.
Tu pomoze iba cas (ze sa casom zmieria zvyknu si, lebo im ine ani neostane), alebo sa vam narodi casom dieta a to dieta si cestu k starym rodicom uz najde. Krv nie je voda..... Takze si uzivaj priatela, venuj sa praci, mysli na buducnost (sporenie ai) a nezanevri na rodicov. Bud s nimi v telefonickom net ai kontakte, davaj im najavo lasku ai, priatela neprepieraj nonstop, no ak sa ta spytaju nanho ci ako sa mas, povedz im, ze si stastna (to kazdy rodic tuzi pocut ze je ich dieta stastne a spokojne). Priatela prezentuj v pozitivnom svetle, no nenutene a hl.prirodzene. Daj rodicom jasne najavo, ze ho milujes a stojis za nim, ak robia sceny ked ste u vas spolu tak vzajomne stretnutia eliminuj (casom pochopia ze ak ta nechcu stratit uplne ci kontakt s tebou, tak sa ho naucia akceptovat prijat), proste si dospela tak zi svoj zivot a buduj si stastie a buducnost

Ernesto

nerozumiem preco ti to prekaza, ved zijes v nemecku, nie u vasich doma. vianoce zacnite travit u jeho rodiny a domov chod raz za rok bez neho a hotovo - a doma este povedz, ze si sa s nim rozisla a je to, tolka veda :)