Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prvý vzťah

Príspevok v téme: Prvý vzťah
insdelenter20

Musí to byť vždy tak, že prvý vzťah sa musí skončiť ? Ja som ešte nikdy vzťah nemal a preto sa pýtam.

Rád by som už začal s partnerským životom, ale nechcem rozvody a sklamania.. To sa každá prvá láska fakt musí skončiť ? Stále tie reči o tom, že človek sa musí vybúriť a získať skúsenosti aby zisti čo chce.
Keď počúva ľudí rozprávať o ich prvých, druhých, tretích a X-tých láskach tak mi to príde tak trošku ľúto.

Pretože čím viac rozvodov človek zažije, tým viac je potom zocelený a potom si aj drží viac odstup a už tie vzťahy tak vážne neprežíva.

Ja som z toho už tak na dne, že neviem, že či ešte vôbec budem schopný ľúbiť... keď viem, že aj tak sa to raz skončí :( Kedysi boli ľudia schopní byť spolu neviem ako dlho. A vidím to aj na mojich rodičoch - aj napriek tomu, že už sú spolu strašne dlho tak tá láska medzi nimi vôbec nevyprchala a stále sa majú veľmi radi.

Ale dneska tie vzťahy, ja nechápem, dnes je tá "záručná" doba strašne krátka. A čo sa prvých skúseností týka tak tam špeciálne... Ja neviem, strašne by som chcel mať niekoho pri sebe, ale keď nad tým začnem rozmýšľať tak mi nakoniec vyjde, že aj tak sa to skončí a potom nemá zmysel niečo také, lebo prvý krát bude prvý krát navždy a žiadne ďalšie už nebude ako to prvé.

Mimooon666

Prekvapila som sa ked som uvidela že má niekto na toto rovnaký názor ako ja :)))...všetko čo si sem napísal je vskutku pravda,lenže tak to už v živote chodí...noo popravde je pravda že sa ľudia v dnešnej dobe rozchádzajú skôr, a tie vzácne, krásne slovíčka ,,ľúbim" a ,,milujem" používajú bez toho aby vedeli aký veľký význam majú ...
ja sa skôr z takýchto vecí smejem...:DD
vrátim sa ešte k tomu čo si napísal,že: chcem si niekoho nájsť alebo chcem aby bol niekto so mnou...musíš rátať s tým že ked si s niekým začneš,väčšinou sa po 3-4 rokov rozídete ak nie skôr...teda so skúseností iných viem :D...naštastie ja vzťahy nevyhladávam a žijem si spokojný život v spoločnosti kamarátov a tvrdo makám na veciach ktoré sú mi v živote prvoradé ,a určite si to nejakými priblblými vzťahmy kaziť nemienim.Nechcela som ťa nalakať,ak hej tak sorry .Drž sa,noo :)))

Alessandra999

"Musí to byť vždy tak, že prvý vzťah sa musí skončiť ?" - urcite NIE!

Moja kamarátka mala prveho priatela v 15 - dnes su spolu 10 rokov - a v lete budu mať svadbu. :)

Myslím, že takýchto prípadov nie je veľa, ale sú a podľa mna su najkrajsie :)

Dnesný problém je, že sa ľudia rýchlo hrnú do vzťahu, častokrát je to len taký "pseudovzťah" , ktorý za nič nestojí....

Ja zas osobne nechápem, ako sa môže niekto rozísť a potom mať ďalší vzťah (niekedy aj za krátku dobu po rozchode) ....

ANGEL-DEMON

a rokov máš kolko?

a čo sa týka tej hlášky "čím viac rozvodov tym lepsie..."
si trošku mimo nie?! alebo trošku viac... resp. na dne?!
odolny voci tomu moze byt clovek aj bez toho aby sa 10 x rozviedol...
staci na sebe pracovať, to ty rozhoduješ o tom aký si! nikto iny to za teba neurobí... ked sa rozhodnes ze budes tvrdý tak budes...
skus narukovať do armady... možno ti to pomože....
hrozi 3svetova... vojakov nikdy nie je dost...

peta13

Začal si neskutočne zložitú tému, ktorá sa nedá vysvetliť, pretože sa týka ľudí a každý je rôzni. Ale napríklad ja mám 16. Mala som nejaké vzťahy už aj predtým alebo teda skôr len také, že som chodila s nejakým chalanom von, ale to trvalo krátko. Ale teraz mam naozaj vzťah, ktorý trvá už rok a zažila som s ním všetko po prvýraz. A ja tiež napríklad nechápem prečo človek, s ktorým je dlho a milujú sa tak jeden z nich ho buď podvedie. A celkom nerozumiem tomu prečo sa rozchádzajú ak sa nič nestalo vážne. Napríklad každý jeden človek vo vzťahu zažil veľa hádok a človek má hneď negatívny pohľad na to, že by sa mali asi aj rozísť ak majú viac ako 3 hádky za mesiac. Ale v tom je ten vzťah. Je to taký boj a jednoducho keď toho človeka miluješ mal by si urobiť pre to všetko. Nie že sa pohadáte viackrát za mesiac a potom to už vzdáš. Hádky sú uplne zbytočné ak sa nič nestalo vážne a trvajú iba chvíľu po čase sa človek vždy ukludní len treba zachovať chladnú hlavu. Len ďalšia vec je vybrať si človeka, ktorý to bude brať vážne nemá nejaké sklony k podvádzaniu atď. čo je už ťažšie. Je to na tebe koho si vybereš dobre toho človeka spoznaj a ak by ťa aj nejako sklamal a urobil ti niečo zlé tak to ber pozitívne, že si sa zbavil takého zlého človeka. Ja ako som nastúpila na strednú som dostávala každý deň veľa správ od nejakých chalanov ale videla som, že by to nemalo zmysel a ja to nejak dokážem vycítiť, že to nebude vhodný človek pre mňa. A čakala som tak 6 mesiacov a dostavil sa ten pravý, ktorý to tiež zažil všetko prvýkrát a o to viac si sami seba vážime. Len nemaj z toho strach to je blbosť, len dobre si všímaj akí sú ľudia a keby si našiel nejaké šťastie nerozchádzaj sa kvôli zbytočným veciam.

xxi

Všetko prvé je najkrajšie najintenzívnejšie. čo a či skončí to nikto nevie. Na tomto svete nemáš nič isté, ani že ten vzťah budeš mať. Nerozmýšľaj nad tým. To čo ľudia natárajú...