Musí to byť vždy tak, že prvý vzťah sa musí skončiť ? Ja som ešte nikdy vzťah nemal a preto sa pýtam.
Rád by som už začal s partnerským životom, ale nechcem rozvody a sklamania.. To sa každá prvá láska fakt musí skončiť ? Stále tie reči o tom, že človek sa musí vybúriť a získať skúsenosti aby zisti čo chce.
Keď počúva ľudí rozprávať o ich prvých, druhých, tretích a X-tých láskach tak mi to príde tak trošku ľúto.
Pretože čím viac rozvodov človek zažije, tým viac je potom zocelený a potom si aj drží viac odstup a už tie vzťahy tak vážne neprežíva.
Ja som z toho už tak na dne, že neviem, že či ešte vôbec budem schopný ľúbiť... keď viem, že aj tak sa to raz skončí :( Kedysi boli ľudia schopní byť spolu neviem ako dlho. A vidím to aj na mojich rodičoch - aj napriek tomu, že už sú spolu strašne dlho tak tá láska medzi nimi vôbec nevyprchala a stále sa majú veľmi radi.
Ale dneska tie vzťahy, ja nechápem, dnes je tá "záručná" doba strašne krátka. A čo sa prvých skúseností týka tak tam špeciálne... Ja neviem, strašne by som chcel mať niekoho pri sebe, ale keď nad tým začnem rozmýšľať tak mi nakoniec vyjde, že aj tak sa to skončí a potom nemá zmysel niečo také, lebo prvý krát bude prvý krát navždy a žiadne ďalšie už nebude ako to prvé.