Čo s životom ? Byť vlkom či nebyť ?

Príspevok v téme: Čo s životom ? Byť vlkom či nebyť ?
Wolf563

Tak vás tu zdravím , neviem či si to vôbec niekto prečíta ale ak hej budem veru rád , začal by som asi tím že mi je 16 a som vlk samotár doslovne , neustále uvažujem o živote a jeho zmysle alebo o láske a vzťahoch. Vidím ostatných v mojom veku bez cieľov .. fajčiť , piť do nemoty ( nevravím že si rád nevypijem ale poznám hranicu ) a striedať babu za babou len kvôli tomu aby boli IN no ja na to nemám povahu ani srdce. Jednoducho nezapadám do systému , som ja ten pokazený článok ? alebo je systém zlý ? Dennodenne uvažujem kedy a ako si nájdem dievča rozumné a sympatické ktoré ma vyvedie z dennej rutiny a ohreje to zamrznuté srdce a cit. Ako ste ju vy našli ? Svoju pravú a vyvolenú lásku ? ... Otázka je ako nájsť zmysel života keď ho vidíte v láske k žene s ktorou by ste chceli prežiť život .... splniť jej sny , splodiť a vychovať deti .. Chyba je hold vo mne , ostatný ste sa už možno na začiatku chytili za hlavu a kričali do obrazovky že som mladý mam si užívať , chodiť furt s kamošmi von a baviť sa no niesu to veci ktoré ma naplňujú , raz za čas idem ale nevidím v tom zmysel aby som to robil každý deň , tak isto ste si možno povedali že nie som chlap že tu len fňukám no čo vám na to poviem , je mi to jedno .. prišiel som sa tu len vypísať a skúsiť či sa nájde niekto s rovnakým postojom a povie mi svoj názor. Tento život je hold pre mňa strašne dlhý a nudný , ďalšia chyba prečo som asi samotár je to že nedokážem nájsť človeka s ktorým by som sa dokázal baviť logicky a trocha intelektuálne ( mysleno o živote , cieľoch , a podporovať ho ) a nie o tom koľko pív som dnes vypil a kde presne som sa potom pozvracal aj s GPS súradnicami ako wtf kto to chce vedieť ? Som veru zvedavý na vaše názory :) prajem vám šťastný nový rok a dobr... sakra je skoro ráno . em dobrú

Alessandra999

Ahoj, Wolf,

Prečítala som si celý tvoj príspevok a musím ti povedat, že si super človek a klobúk dole pred Tebou :) nie si chybný článok, len doba je taka, aká je... V mnohých vetách som našla samu seba :) ja som nikdy nemala rada cigarety, alkohol a taktiež sa mi často rozum zastavoval, keď som počula niekoho, ako sa vychvaľuje svojimi alkoholickymi zážitkami a rozprava, do ktorej priekopy spadol....

Úplne ti rozumiem, ak sa chceš S niekým baviť o živote, o cieľoch. Ľudia sa vecsinou bavia o hlupostiach, ja to počujem dennodenne vo svojom okolí I rodine - proste hodiny rozprávania o tom kto v dedine si kúpil nové auto, kto sa ozenil, kde teraz bývajú atď... Toto fakt nemusím. Ja sa zas rada bavím o zaujímavostiach z prírodovednej oblasti alebo mám rada, keď mi dedko rozprava nieco Z minulosti a mám predstavu aky život bol vtedy....

Tým, čo píšem ti chcem povedať, že nie si sám jediný na svete, koho zaujímajú diametrálne iné vec, než 98% ľudí...snáď mi rozumieš:)

Obávam sa, že bude pre teba ťažké nájsť si vhodného parťáka v tvojom veku, čiže jediné čo ti viem poradiť - skús sa orientovať na starších (dospelých) ľudí, ktorí už majú niečo odzite a ktorych zaujímajú podobné veci ako teba :)

Ešte raz, si super!!! a nenechaj sa pokaziť spoločnosťou :)

CareGiver

Zostan sam sebou. Neodmietaj inakost svoju, ale ani inych ludi. Tvoji rovesnici, ktory ti nevyhovuju si rozchytaju dievcata, ktore ti nevyhovuju... a potom ovela jasnejsie uvidis tu svoju.
Dopraj si trpezlivost... nie slepotu.

Lary

Zmysel života hľadá človek celý život.Ludia ktorý dosiahnu postavenie moc kariera peniaze atď veľakrát cítia prázdnotu.Treba naplniť aj ducha .Svetlo akokolvek jasne bude svietiť len v tme.Preto ty si bol hodený do tmy.Musíš nájst sam zmysel života .Si výnimočný človek ak v tvojom veku rozmýšlaš oveľa ďalej ako ostatný.Ja som sa cítil podobne v tvojom veku už na základnej škole mi všetci pripadali .......ani nepoviem .mám to do dnes a je to ťažké .

XXI

Na tú otázku nie je ľahká odpoveď. Ale ja to vidím tak že aby si robil to čo ty chceš a nie to čo nechceš, lebo sa dopracuješ k prázdnemu nenaplnenému životu. Viem uvažuješ či žiť podľa seba alebo chorej spoločnosti. Prázdny život si budeš neskôr vyčítať že si nerobil to čo ťa priťahuje a baví, ale na druhej strane sa nechceš izolovať,uzavrieť. To tiež nie je dobré . Končieva to soc. fobiou niekedy. Ja by som ti poradil aby si vyhľadával ľudí s tvojimi záujmami ale v rámci možnosti robil aj kompromis voči konzumu a prázdnote ktorá je teraz modlou. Tá prázdnota bola pred rokom 89 a je aj teraz. Iba forma sa zmenila.