Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo s životom ? Byť vlkom či nebyť ?

Príspevok v téme: Čo s životom ? Byť vlkom či nebyť ?
Wolf563

Tak vás tu zdravím , neviem či si to vôbec niekto prečíta ale ak hej budem veru rád , začal by som asi tím že mi je 16 a som vlk samotár doslovne , neustále uvažujem o živote a jeho zmysle alebo o láske a vzťahoch. Vidím ostatných v mojom veku bez cieľov .. fajčiť , piť do nemoty ( nevravím že si rád nevypijem ale poznám hranicu ) a striedať babu za babou len kvôli tomu aby boli IN no ja na to nemám povahu ani srdce. Jednoducho nezapadám do systému , som ja ten pokazený článok ? alebo je systém zlý ? Dennodenne uvažujem kedy a ako si nájdem dievča rozumné a sympatické ktoré ma vyvedie z dennej rutiny a ohreje to zamrznuté srdce a cit. Ako ste ju vy našli ? Svoju pravú a vyvolenú lásku ? ... Otázka je ako nájsť zmysel života keď ho vidíte v láske k žene s ktorou by ste chceli prežiť život .... splniť jej sny , splodiť a vychovať deti .. Chyba je hold vo mne , ostatný ste sa už možno na začiatku chytili za hlavu a kričali do obrazovky že som mladý mam si užívať , chodiť furt s kamošmi von a baviť sa no niesu to veci ktoré ma naplňujú , raz za čas idem ale nevidím v tom zmysel aby som to robil každý deň , tak isto ste si možno povedali že nie som chlap že tu len fňukám no čo vám na to poviem , je mi to jedno .. prišiel som sa tu len vypísať a skúsiť či sa nájde niekto s rovnakým postojom a povie mi svoj názor. Tento život je hold pre mňa strašne dlhý a nudný , ďalšia chyba prečo som asi samotár je to že nedokážem nájsť človeka s ktorým by som sa dokázal baviť logicky a trocha intelektuálne ( mysleno o živote , cieľoch , a podporovať ho ) a nie o tom koľko pív som dnes vypil a kde presne som sa potom pozvracal aj s GPS súradnicami ako wtf kto to chce vedieť ? Som veru zvedavý na vaše názory :) prajem vám šťastný nový rok a dobr... sakra je skoro ráno . em dobrú

Alessandra999

Rozumiem ako to myslíš S tou smrťou. Podľa mňa po smrti je POKOJ, krásny pokoj...

Dobre, pochopili sme vsetci, že Ti chyba láska, ale S týmto ti tu my zrejme nepomozeme.

Ja ti neviem povedať, kde stretnúť pravu lásku, ja som ju nikdy nestretla...

A vypísanie, vykecanie pomáha :)

Anonym_90055

Mimo to ľudia čo majú rakovinu aspoň umrú viem zase ste sa chytili za hlavu ale smrti sa nebojím isteže ju ani neprivolávam , po smrti je ďalší život ( krajší podla mňa ) , pre ateistov alebo iných ludi ok nemusí byť a ? ale to už by som sem plietol aj vieru a to nechcem.
Stále sa krutime do koliečka , chýba mi láska o ktorú by som sa mohol starať a ktorá by mi pomohla prekonať problémy no nie že by som ich prekonať nemohol , naučil som sa s tým žiť ale aj tak sa cítim kvôli tomu ako väzeň vo vlastnom tele. Možno vyznievam ako pesimista ale nie som realista. Hold preto som sa pýtal kde ste vy našli toho partnera ktorý vám zmenil život v lepšie , jedine čo chcem je mať ten pocit že ďalší deň vstanete preto aby ste tu boli pre neho. To je asi môj názor ale jediné čo pravdepodobne môžem je čakať a chopiť sa správnych príležitostí , aspoň som sa dobre vykecal :)

Anonym_90055

ANGEL-DEMON zle si pochopil chorobu mam fyzickú , jednoducho mám problem s športmi a celkovo pohybom , nemám problém isť medzi ludi , skôr sa medzi nimi zle cítim.

Alessandra999

A ak ti chýba láska, ktorá by zaplnila tú prázdnotu, nechcel by si to skúsiť s tou kamarátkou, s ktorou si rozumieš?
Alebo ona nechce?

Pocituješ prázdnotu aj keď si spolu s ňou?

Čas zbehne rýchlo a čoskoro budeš mať aj tie starosti, ktoré ti možno teraz chýbajú :)

V zamýšľaní sa nad životom, existenciou nevidím nič zlého. Len to človek nesmie veľmi preháňať, lebo potom mu môže prísť všetko zbytočné a bezvýznamné. Takže všetko s mierou :)

CareGiver

To, ze mas fobiu a pocit, ze ti nieco chyba... je skutocny... prijmy ho. Pohladaj to co ti chyba a dopln to. Nieco si v zivote nedostal. Nieco po com nesmierne tuzis. A budes to hladat az kym to nenajdes. Nato vsak musis prijmat. Najskor aj bolest nad pochopenim niecoho, co si nechces pripustit.... a to ti brani to ziskat.
Bolest nie je to iste co utrpenie. V telecvicni vacsina ludi bolest podstupuje, aby ziskala silnejsie telo.
V dusevnej oblasti to chce robit malokto. A ta bolest je rovnako potrebna pre nabranie vacsej sily. Dopraj si ju.

ANGEL-DEMON

moj zlatý! ale socialnu fobiu mam aj ja...!
a to je taká vec že s tym si musiš pomocť IBA TY ! sám...
nikto !!! nikto!!! ti s tým nepomože... to ty musíš chcieť...

povedz si že si silnejší ako nejaka fobia....

a hlavne nežrať lieky! antidepresiva.... nepomozu, len uskodia...

ja som bola u psychologičky a pomohli mi tie veci čo mi dávala na doma čítať.... aj knižku o sociofobii a na čo myslieť v "krizovych situaciach" a tiež mi kázala aby som chodila medzi ludí... a že je dobre ze robím v obchode... to mam niečo ako "šokovu terapiu"
musíš čeliť strachu....
bojíš sa vyšky,... vylez na strom..vyhladavaj výšky...
bojíš sa ludí ...chod medzi nich, zober kamosa chodte na caj, zmrzku... medzi ludí....
ja som už asi 1,5 roka v pohode.... pomaha mi robiť to čo chcem ja! čo ma baví,... takže...
rob čo ta baví... a často chod medzi ludí... aj sám na prechádzky do mesta....

a nie také že "ak ma vyliečia doktori..."

ak máš pocit že si chudáčik choručký a že si beznádejný prípad, že ťa nikdy nevyliečia.... tak chod na onkologiu sa pozrieť na ludi s rakovinou v terminalnom štádiu....!
čo maju oni povedať?! - čakaju na smrť... vedia ze maju pred sebou len mesiace alebo uz len tyzdne zivota...!
a nie nejaka poondiata socialna fobia ! kde chudak bude plakať do vankuša a čakať že za neho niekto iny niečo urobí..lebo on je lenivy prstom pohnuť...

Anonym_90055

Ďakujem za vaše komentáre , no som niekde medzi .. dalo by sa povedať že mam sociálnu fóbiu a som naozaj uzatvorený pred ludmi kvôli skúsenosti z pár rokou dozadu ale na druhej strane nemám problém sa zoznámiť s niekým novým keď už mi ho niekto predstaví ... ako povedal CareGiver trpezlivosť v hľadaní partnera a vystihol to naozaj dobre .. ono aby som objasnil jednu vec mám záľuby a mnoho chcel som robiť rôzne športy ktoré ma aj bavili ale prekazila mi to choroba kvôli ktorej nevládzem v nich pokračovať a nie som dostatočne silný na to aby som ich vykonal čiže len čakám kedy mi doktori povedia či budem takto do konca života alebo kým ma nevyliečia no šance sú malé , veľmi malé . to je asi ten najväčší problém. Idem skúsiť napísať knihu .. niekto by sa zasmial ved som mal 5 tky zo SJ ale poviem vám keď som prvú stranu napísal presne tak ako som chcel srdce mi bilo o sto šesť radosťou. Ono viem že nie som sám s takýmto zmýšľaním a ako bonus mám kamarátku ktorá myslí podobne ale stále cítim tu prázdnotu .. je to pocit ako keby som sa narodil do zlej doby alebo nemal narodiť vôbec presnejšie ako keby som už dávno všetko skúsil ( neskúsil ale iba pocit ) a jedine čo ma zaujíma a dokáže naplniť je ta láska , starší sa smejú že by chceli byť deti a nemať žiadne starosti ale ja by som už chcel byť dávno starší a mať nejaké tie starosti niečo čo prekazí tu dennú rutinu ... Možno vravím chybne a možno sa pletiem , pravdu okúsim už za pár rokov :) veru potešilo ma že ste si to prečítali celé a že ste sa v tom možno niektorý našli ... taká moja rada ktorú už možno poznáte ale ak ste zdravý a naozaj nemáte ťažkosti tak si plnte svoje ciele a nehladte na názory iných , robte čo vás naplňuje .. vskutku , prídu ťažkosti ale keď dosiahnete toho cieľa vtedy si budete môcť podať ruku sám so sebou a povedať si ... čéče poďme to zapiť , dali sme to .. ( povedané dnešnou rečou :D ) ako na to kúkam píšem viac jak do tej knihy až sa chytám za hlavu ... prajem vám pekný deň a hlavne to zdravie a lásku do nového roku pretože tieto dve veci nech si vraví kto chce čo chce sú najdôležitejšie a s nimi prichádza automaticky aj šťastie :)

CareGiver

Vyplnati si zivot otazkami su kraviny ? To sa mi zda ako velmi plytky pohlad. Navyse utiekanie sa k "zabavkam" namiesto toho, aby si clovek nasiel cas na zodpovedanie nezodpovedanych otazok sa mi zda ako oddalovanie riesenia. Zametanie pod koberec. Nemyslim si, ze to je spravna cesta.
Ano, otazky su fajn... najdenie odpovedi este lepsi pocit.
Odpovede nemusia dat hned odpoved na osobny zmysel zivota, ale urcite dodaju sebaistotu.
Zmysel zivota netreba hladat cely zivot...ale len pokial sa nenajde. :)

ANGEL-DEMON

tak v prvom rade teda neviem čo si, ale vlk samotár to nebude...
skor nejaka psychicka labilita....

vlk samotár sa rozhodne nezamýšla nad kravinami tipu
"kto? prečo? s kým? kolkokrát?"
je mu to totiž jedno.... žije si svoj život- taký aký si ho zariadi!

pokial máš čas sa zamýšlať nad kravinami chyba bude v tom že sa nudíš...

ja ked som mala 16 prisla som zo skoly, napisala ulohy, hodila tašku do kúta a isla som s kamosmi hrať futbal... na sk8board, bike... a nesedela som v izbe a nezamýšlala som sa nad životom a nelutovala som sa.... ale mala som svoje ciele a to:
-zmaturovať!
- nájsť si hned prácu!
-vypadnúť z domu!
a teraz?
žijem život tak ako ja chcem, nikoho sa nemusím pytať na povolenie s kym sa možem kamaratit, s kym možem spať...to ze mi vybrali skolu a nutili ma isť na vš ani nehovorím...
a mam pokoj...!

takže skus zajsť za psychologom.....len tak si pokecať... ked sam si nevieš pomocť , on ti pomože, že budeš vedieť najsť spravnu cestu..ovšem ak ty sám chceš....

Henrieta123

Ahoj ak chces mozme si o tom popisat bola by som velmi rada. Napis mi na email ak chces :)

henrietajunkova@gmail.com