Koniec sexizmus zo strany muzov?

Príspevok v téme: Koniec sexizmus zo strany muzov?
zebyfeministka

uz mam toho dost, lezie mi na nervy ako zeny roky toleruju muzom ich nechutnosti. Ako ticho trpia a nedokazu sa na nich osopit aby drzali huby. Toleruju im vsetko, tie slizke uchylne reci na ich osobu, dotyky, dvojzmyselne poznamky a sexualne narazky. To ako na svete vladne sexismus najma vo vyspelych krajinach. Ako teraz ospevovany donald trump. Stary uchylak a vyhral volby. Kolko takych uchylakov sa medzi nami pohybuje v praci kde pracujete zienky, v susedstve a v inych sferach nasho zivota. A vy to zienky tolerujete?!
To ako sa nam snazia media a mocny tohto sveta vtlacat do hlav lebo nas maju za naivne sproste hlupane.. ze je dolezite mat velke kozy preto silikony su super, velke pery preto si ich nechajte napichat,k velke mihalnice su cool preto si kupujte taku riasenku ktoru pouziva kate moss, taky melir je cool preto bezte rychlo ku kadernicke, take saty su cool preto ich musite mat a rychlo v eshope objednat, taka obuv je cool preto bezte do deichmanu, taka kozmetika je cool preto lebo tu som clovekom tak tu nakupujem...poznate o co ide.
Vsade same prikazy a "rady" ako byt sexi pre muzov. Vsetko riadia muzi aj to ako sa obliekat, licit, co jest a nejest, co cvicit. To vsetko kvoli muzom len aby ste boli pre NICH krasne a sexi.
Nechavame si vtlacat vlastne od muzov co mame a nemame robit. Ako zit. NIelenze im tolerujeme ich sexisticke reci ale aj to aky zivot mame zit aby nas sprostaci neopustili. Stale to tak bolo, nielenze v stredoveku nam kecali a riadili nas zivot a boli sme pre ne sluzky poslusne ale aj dnes, v 21 storoci je tomu tak. Stale nenapadne riadia nas zivot a tak nenapadne ze ani same o tom nevieme ze su to oni ktori nam nas zivot riadia. Aka farba vlasov je trendy, obuv, kabat, licenie, prsia, spodne pradlo, ci podprsenka s kosticami ci bez nich. Vsetko je to v ich rukach a my poslusne skaceme ako chcu oni aby sme boli. Ale dokedy im to budeme tolerovat? Navzdy?!
Ten ich sexismus na kazdom kroku, len povedzte kolke z vas maju v praci kolegov ktori nemaju nechutne slizke reci na ich postavu? Nevedu v ich pritomnosti narazky na sex?
Kolke z vas nemaju kamaratov ktori robia to iste?
Ale nie, mi ticho mlcime ako sprostane! Este aj to ze mame nizsie platy ako maju muzi. To ake maju narazky na nase soferovanie, To ake maju narazky na nase nalady.
Niesme my otrokyne zivota? Cely zivot trpime. Uz len tym ze nam bolo nadelene trpiet kazdy mesiac mensesom, tie bolesti a trampoty ktore musime v tychto dnoch trpiet, potom tie ktore sa rozhodnu mat decka ako musia trpiet devat mesiacov tehotenske problemy a trapenia, bolesti, nevolnosti, vykyvy nalad, zmeny chuti a kopu inych zdrav. problemov, nehovorim o tych zenach ktore potratia aj niekolko krat, potom porod samotny aky je trpitelsky, tie bolesti kym to decko vylezie von, potom trampoty po porode, sestonedelie, problemy s kojenim, tie co rodili s nastrihnutou hradzo alebo aj po cisarskom reze ake bolesti musia vytrpiet po zasivani, bolestive a zapalene bradavky ked decko nemoze pit alebo nechce, prebdene noci, a nakonie prechod ktorym zena zakoncuje svoj menstruacny cylklus, tie navaly tepla, nepravidelny cyklus, zavraty, bolesti hlavy a ine. Cely zivot trpime a to este musime plnit sexualne chute svojich muzov a frajerov. Pri prvom sexe je to natrhnutie panenskej blany kde tiez trpime bolestou mnohe. Ich nechutnosti ako anal, oral... Cely zivot sme ich sluzkami. Mnohe skacame tak ako oni chcu. A preco? No odpovedzte si mnohe preco... Lebo sa bojite, bojite sa ze vas ten sprostak opusti, ze nebudete pre neho dost dobre a on somar si najde inu kravu, ze zostanete same a nikto vas viac lubit nebude.... booooze ake ubohe je to od vas, vsetko tym chlapom tolerovat a nechat so sebou zametat ako s handrou a skakat ako on piska.
Vyspite sa s nim aj ked nehcete ale on na vas tlaci, robite mu v posteli vsetko co chce chudacisko, aj ten hnusny oral a anal a potom mate vytoky, zapaly, trhliny.... Este aj pocas tehotenstva sa nim nechate vytrkavat lebo on robi natlak a je neodbitny.
Kedy sa zienky konecne prefackane a postavite sa na odpor voci tym tyranom ktori vas nenapadne ovladaju cely zivot. Kedy zacneme zit slobodne ako LUDSKE BYTOSTI nie ako otrokyne v rukach muzov?! Kedy?!

denisaf

nebolo pre mna krajsieho dna nez ked som vyprastila ex zo svojho bytu.... dosiel o robotu vobec si nehladal novu!! dlhy na zdravotnej ,rodine..kamosom...uplny nezaujem robit nieco zo sebou...otras....to som sa vsetko dozvedela neskor... robil zo seba boha na gauci a bonus bol ze si hladal kurvy cez net kym som ja makala v robote!...a teraz ver niekomu v dnesnej dobe...

denisaf

feministka neries ich-ja ich neriesim a je mi dobre... je ina doba mozes zit ako si vyberies...a na ludi sa vyprdni aj tak je kazdy neuprimny uplne inak ti hovoria do oci a uplne inak za chrbtom nech sa budes snazit priblizit akemukolvek idealu!!! som rada ze ja uz vobec neriesim ako sa kto na mna pozera.... ja som sa rozhodla po svojom obrovskom sklamani uz ani nikoho nehladat lebo vecne ma len vyuzivali zato ze mam byt a viem si zarobit..ale ked bolo nieco mne a mala som problem chlap tu pre mna nebol proste nic ho nezaujimalo mam si to vyriesit sama !! moj nazor je taky ze zenska musi mat sakra stastie na chlapa!!. ..na otazku ci budem mat decka odpovedam ze nemozem....nech ma neotravuju susedky kolegyne rodina atd..... vsetky sestranice brat maju decka ...brat sa uz aj ide rozvadzat...sestranica s dvoma deckami ma muza co ju podvadza s kolegynou---no povedz co je toto za dobu!!

ANGEL-DEMON

muz .... si ma pobavil.... :-D tak mne osobne sa napriklad vysoky nepáčia , ja mám 170cm a chlap moze mat kludne aj 168, mne sa páčia nízky.... do 180 je pre mna ideál...

aké fúzy? to niekomu sa páčia tie bradate opice čo chodia po meste?
otras....

a tebe sa stáva že sa ta žena na rande pýta na zdravie a chce od teba aby si doniesol aj zdravotnu dokumentáciu...? najlepsie celej rodiny (mama, otec, stary rodičia..) ???

ToNeries

ANGEL-DEMON No tak v takýchto prípadoch je to naozaj už silná káva, hlavne ak sa to nedá nijako riešiť. Zamestnávateľ by to mal brať do úvahy pokiaľ mu prinesieš niaký papier od doktora, že máš problémy a niesi schopná pracovať v tom stave. Ale jasné, ktorý dnešný zamestnávatelia berú ohľady na niekoho....Hlavne vo fabrikách poniektorých je to ak v koncentráku... Nemajú s ľuďmi zlutovanie..

muz21

To isté je aj z vašej strany milé ženy !! Vy ste tiež prehnane náročné a chcete sexi mužov. Aj na nás sa kladú nároky ako byť sexy pre ženu - musíme mať minimálne 180 cm (čo ja bohužial nemám), musíme mať zdravé telo, musíme mať svaly, musíme mať super postavu, musíme mať zvodný pohľad, musíme mať fúzy, musíme mať zdravý rodokmeň, lebo vy chcete pre svoje potomstvo len ten najlepší genetický materiál,musíme mať výdrž v posteli a takto by som mohol pokračovať ďalej... vy ženy ste povrchné až až...

Normálnemu mužovi stačí ak sa naňho priemerná žena usmeje a nepotrebuje pri sebe modelku. To skôr vy ženy ste také, že sa strašne upínate na svoje ideály a potom plačete... Ideálny poloboh podľa vašich predstáv ani neexistuje.

Tak tu nevyplakávaj, lebo ženy sú také sprosté, že si to robia samy - chcú aby sa o nich muž postaral a myslia si, že ich jedinou úlohou je byť pekná a ostatní sa postarajú !!

ANGEL-DEMON

čo sa týka tých červenych pasov na rukávoch v samsungu...
kedysi to tak bolo ale to sú už roky...
vo voderadoch máš každe dve hodiny prestávky
takze si to vieš zariadiť v pohode...
... ist sa vymenit kazde 2 hodiny...vlozku, tampon....
z osobnej skusenosti mozem povedat ze práca vo voderadoch je v pohode.... aj dobre platovo ohodnotená....

ale inde kde musis na prestavku cakat 4 hodiny a tampon tlačí na mechur, ze uz aj postat sa zena ide... + ked je to práca fyzicky narocia a nie nejake zapajanie kablikov v samsungu...

..ale niekto "nevie" ist na hajzel cez prestavku a potom po prestavke sa pýta... pritom najdlhsia prestavka v samsungu ma 40 minut!!! čo nikde inde nemáte... a pomedzi to su 10minutove prestavky kazde 2 hodiny....

ANGEL-DEMON

toneries...
to je pravda že životny štyl robi vela.... ale ako som napisala konkretnu diagnozu endometriozu tak s tym im zivotny styl nepomoze....
alebo ked ako ja platnicka mi tlaci na nervy ze idem zdochnut od bolesti... a pritom kramy ani poriadne nemám...ale bolí to ukrutne celá panva... a tiez prvy den zvyknem občas hnačkovať.... ale 3 tyzdne ma boli brucho, chrbát, trpnu mi nohy, slabost... dam si konsku davku liekov od bolesti+ čierne uhlie a fungujem....
...a pritom vediem zdravý životný štýl, zdrava stava, pohyb...
kým si nedám 1-2x do roka klobasku som vegetarianka...
nejem fastfoody, nepijem koly, nefajčím, nepijem...

..ale su zeny ktorym nepomoze nič, ze zvracaju od bolesti, hnačkuju... a su uplne vyradene... lieky od bolesti zjedia a hned vyzvracaju,..
a niektorym nepomoze ani uzivanie hak ....

ToNeries

obezita ...A ty budeš asi obezná a nechcená alebo neviem...:D Rozhodne niesom chlap, skrátka som len napísala ako to je...To ženy dovolia aby ich chlap ponižoval, sa dávajú naschvál s takými do vzťahu a potom plačú. Keď stretnú normalného chlapa čo pozná úctu k žene tak ho obídu s tým, že je nezaujímavý, nudný, teplý ? :D
Na narážky si treba zvyknúť tie budu chlapi mať furt, ja ich mám tiež v hlave ale nevyslovujem nahlas :D
A s tymi páskami v závodoch som počula aj ja. Tuším vo Voderadoch v Samsungu to tak je ...To chceš chodiť s páskou aby každý vedel, že máš krámy :D