Vred (rana) v nose

Príspevok v téme: Vred (rana) v nose
halcyon1

Ahojte.
Idem od začiatku.
Často sa mi v nosovej dierke na vnútornej stene sliznice objavuje niečo ako herpes (vodnaté pľuzgiere, potom žlté chrasty, bolesť, krvácanie). Hlavne keď ochoriem logicky. Posledný herpes sa mi už dávno pekne zahojil a teraz zrazu po dlhšom čase ma začal zase bolieť nos z vnútra aj pri ľahšom dotyku. Tak si vravím, sakra, je tu zas. Pozrel som sa do nosa a tam vidím nie herpes či pľuzgiere, ale hlboko erodovanú sliznicu. Proste dieru až do masa. Študujem zdravotnícky odbor na VŠ, ale netuším, čo s tým. Na lekára to ešte asi nie je, pohotovosť tobôž nie. Okrem toho moja obvoďáčka tak skoro robiť nebude. Tak si to od rána čistím celú dierku Betadinom, pomedzi to si dávam konopný olejček, ktorý sa mi osvedčil pri herpesoch a snažím sa to udržať suché. Ale ja fakt nechápem prečo mi tam vznikol taký vred! Od častých herpesov? Napadá mi ešte zlatý stafilokok. Ale imunitu mám v poriadku. (A tie najhoršie scenáre, na to je snáď ešte čas. :P ) Antibiotické mastičky mám, ale nie je to podľa mňa jasná indikácia. Nechcem to ešte viac pokašľať. Ak je tu niekto, kto zažil niečo podobné, tak dajte rady, info, postrehy prosím Vás. Potešíte ma. :)