Mám nárok na čiastočný invalidný dôchodok ??

Príspevok v téme: Mám nárok na čiastočný invalidný dôchodok ??
Miro76

Prajem pekný deň. Mám 40 rokov. Od narodenia mám zle vyvinuté prsty na ľavej ruke, konkrétne ukazovák a prostredník. Dlhé roky som to veľmi neriešil a v práci som sa vždy vedel uplatniť aj bez toho že by som tento hendikep veľmi vnímal. Lenže časté namáhanie zvyšných zdravých prstov na tej ľavej ruke sa asi podpísalo pod problémy, ktoré sa začali objavovať v poslednej dobe a to bolesti práve tých zdravých prstov, ktoré som dlhé roky preťažoval na úkor tých nevyvinutých.

Preto v najbližších dňoch chcem navštíviť moju lekárku za účelom preliečenia tých zdravých boľavých prstov a informovať sa či by mi bol priznaný čiastočný invalidný dôchodok.

Preto by som rád vedel akú váhu má telesné postihnutie od narodenia pri posudzovaní nároku na čiastočný invalidný dôchodok .

Ďakujem za odpovede.

Peterfk

Ono, ked ti schvalia napriklad 150 euro mesacne, ako ciastocny, tak podplatit lekarku 500 eur je vlastne investicia. ze si to vlastne rozdelite. Stale sa ti to oplati, ako nedostat nic. Horsie je, ked uz nemas ziadnu rezervu, a ani tych 500 eur. Ale aj vtedy sa ti oplati pozicat si s urokom, povedzme vratis potom 600 eur, cize cele ta to stoji 600 eur ale potom dostavas 150 eur mesacne.
Horsie je, ked ti nevedia dat ziadnu diagnozu, napriek tomu, ze trpis a niesi praceschopny.

majuska6612

Dobrý den mám 50 rokov 8 novembra 20016 som dostala infarkt som na PN Pracujem v CZ.možem požiadat o dochodok.S pozdravom Tirpáková Mária

Miro76

Ďakujem za odpovede. Za skúšku nič nedám, je to vrodená chyba, ktorá je viditeľná , takže tam bude preukazovanie o to ľahšie. Navyše som našiel moju modrú knižku ,ktorú som dostal práve kôli tým prstom a kôli ktorým som nebol ani na vojenčine. Tak dúfam že to dopadne dobre a nejaké peniažky k výplate budem dostávať.

kurnava

Invalidny nedostanes , pochybujem , ja som mal uz dva rozsiahle infarkty , na pn som uz 14 mesiac podal som si aj na invalidny ale mam blbu kardiologicku alebo dobre platenu zo soc aby skreslila diagnozu,mam aj dalsiu nevylicitelnu chorobu crohna uz 10 rokov ale momentalne som v remisii ,tak sa nic nerata a celkom ma ohodnotili na 35% co davaju kazdem kto neumiera a co nestaci na ciastocny Iba ak mas znameho niekde doleziteho alebo ako vsade tvrda hotovost . Zijeme na Slovensku. a v rebricku skorumpovanosti sme hned za Mexikom

Jaja15

Strata 3 prstov na dominantnej ruke je obodovaná na 25% čiže by ste mali priznanú čiastočnú invaliditu, ale nedostali by ste ani korunu....

Jaja15

Záleží od toho koľko % vám sociálka prizná, osobne dosť pochybujem že aj keby vám chýbali 2 prsty bola by miera poklesu väčšia ako 50%....a preťažené prsty nie sú diagnóza...
na tejto stránke si pozrite Percentuálnu mieru poklesu
www.socpoist.sk