Dnes mi korelka prska jedlo aspon si myslim,, sa zatrasie a take gulicky z nej idu, ja uz ani sama neviem ci zo zobacika ci to je trus, s takou vodickou, tie gulicky su semiacka, poradte mi prosim
Dakujem
Korela prska jedlo
oprava: zatial jej daj nieco mäksie, co nedrazdi hrdlo.
Jej zrno jej neber, ak nebude nic ine chciet, ma moznost si vybrat.
Neverim, ze je to prechodne. Väcsinou, ked papuch zvracia zrno, je to zapal hrvola. Dufam, ze nie Megabakterie, to je taky druh bakterii, ktore sa uz radia k plesni. Na to papuchy umieraju, ak nemaju spravnu diagnozu a spravne lieky. Ja mam takeho pacienta doma. Mas len jednu korelku alebo viac? je to chytlave. Ale dufajme, ze je to ten zapal. Same to neprejde, budes musiet ist k vet. Len prosim ta nechod k normalnemu veterinarovi, co lieci psov, macky. Musi to byt vet odbornik na vtactvo. Pozri sa na Parrotclub forum sk, kde je aj zoznam takych veterinarov a tam zistis, ktory je blizsie k tvojmu bydlisku. Necakaj dlho, lebo mozes korelku stratit. Zatial jej daj nieco mälsie, co nedrazdi hrdlo. Varene vajicko, do ktoreho das kusok mäkkeho suchara, (namoc malinko do vody) k tomu mozes nadrobno pokrajat kusok zeleneho petrzlenu. ale nemusi byt. Ak nepozna vajicko, je mozne ze to nebude chciet ale sku. Na pitie mozes dat kamilkovy caj ale nie moc silny. Pouzi bylinky, nie sackovy. Ak to nebude pit, daj jej moznost pit aj cistu vodu, lebo pit musi. Mozes tiez jej zrno, ktore dostava povarit cca 10 min. vo vode, precedit, nechat vychladnut, trosku osusit kuch. papierom a ponuknut. Len necakaj a najdi dobreho veterinara!
To grca vlastne. Ak je to len kratkodobe, tak to neries.
Ona to nevie vyvratit zo zobaka, tak ako clovek, tak preto sa otrasie, aby to vyletelo von.