Zvacsene uzliny v podpazusi

Príspevok v téme: Zvacsene uzliny v podpazusi
Peter S

Ahojte, prosim o radu.

V priebehu minuleho roka sa mi na oku vyhodil herpes a potom jacmen.
V oktobri tohto roka som navstivil obvodnu lekarku a dal si spravit preventivnu kontrolu, kde mi povedala ze vsetko je v poriadku ale mal by som navstivit kvoli predchadzajucim problemom s ocami imunologa.
Imunologicka mi hned predpisala ARKO defenses a imunoglukan s tym ze o dva tyzdne mam prist na krvne testy.
Ked som prisiel na krvne tesy uz som mal zvacsenu uzlinu pod lavou sankou.
Pytal som sa sestricky nakolko je to vazne ( nemal som teplotu ani ziadne ine komplikacie ) a povedala ze chvilu pockat a uvidi sa ako sa to vyvinie. Toto bolo zaciatkom novembra. Na vysledkoch u imunologa som mal napisane ze vsetko v poriadku okrem jednej zlozky krvi, ktora potom ako som sa docital ma za vyznam rozporznavat zapalove a nadorove bunky. Imunologicke na kontrole som povedal o uzline a do papiera napisala ze zvacsena uzlina do 2 cm. Povedala ak by sa to nezlepsovalo tak mam ist k obvodnej. Obvodnu lekarku som navstivil este v ten den povedal o probleme s uzlinami a ta poslala na sono. V tom case som zacinal citit aj divne tlaky tiez pod lavou pazuchou ale nebol som schopny si tam najst ziadnu hrcu. Na sonografii mi pozreli iba krk a povedali ze mam tukovo tranformovanu lymfaticku uzlinu a ze je vsetko v normale. Medzitym som ale stale pocitoval tlaky aj poz pazuchou, ale neviem ako presne tam hladat uzlinu,,,ak sa ma jednat o zretelnu hrcu tak nieco take tam nemam, ale niesom odbornik. S tymto som isiel opat za svojou obvodnou a ta mi povedala ze sedimentaciu krvi mam ako male dieta a ze to nebude nic vazne a ze mam ist znova k imunologicke nech mi spravi nejake dalsie testy, lebo s peciatkou obvodnej lekarky nemoze vvykonat tolko testo ako imunologicka.
Neviete mi poradit prosim co by to mohlo byt, mam velke obavy ze sa jedna o raka lymfatickych uzlin, ale doktori mi zatial neboli velmi napomocni. Teraz su momentalne vsetci doktori na dovolenkach takze sa na vysetrenie ani nedostanem a najskor az po novom roku, ale od nervov som cely nesvoj a mam velke obavy.
Kazdy nazor alebo rada ma velmi zaujima.
Dakujem pekne.