Pokazeny zaludok?

Príspevok v téme: Pokazeny zaludok?
MiroL

Dobry den,

pred 2 tyzdnami som po zjedeni pikantnych chipsov (predpokladam ze preto) dostal zaludocnu nevolnost, pri ktorej som vracal a mal som chvenie tela. Tento pocit trval az do dalsieho dna, pomohol iba spanok.
Den pred tymto problemom som mal dost velky stres, neviem ci to mohlo nieco sposobit.
Dalsi tyzden som mal silnu nechut k comukolvek a mal som od zaludka pocit ako keby neustalej nervozity ktora nesla upokojit.
po tyzdni sa tieto negativne stavy trochu zlepsili, mohol som sa normalne najest ale do dnes pocitujem vacsiu nechut na jedlo, teda aj pocit plnosti, velmi casto mi bezdovodne skvrka v bruchu, hlavne ked lezim alebo sedim ale to mozno ked som v pohybe iba nepocujem. Obcas mavam hnacky a nie tak pravidelnu stolicu ako som maval do vtedy.
Taktiez v noci ked zaspavam sa mi horsie lezi na pravej strane, citim ako keby tlak v bruchu aj ked skvrkanie vychadza skor z lavej strany brucha.
Co sa brucha tyka nemam ziadne bolesti iba to skvrkanie ktore mam dost casto. Asi 2 dni uzivam probiotika Proiofix ale zatial nepocitujem zlepsenie od skvrkania.
Mam aj casto pocit smadu aj ked prijimam dost tekutin ale toto moze byt sposobene aj upchanym nosom ktory mam teda musim dychat casto ustami, teda tomu moc vyznam neprikladam.
Stretli ste sa s tym niekto?
Viete nieco odporucit?

Dakujem za reakcie

CHios

Tak to je jasné, že keď mi niečo spôsobuje ťažkosti, tak sa budem tomu vyhýbať. Prečo dobrovoľne ubližovať svojmu telu? Ani doktor nerozumie vášmu vlastnému telu lepšie než vy, tak si buďte v prvom rade sami doktorom a vrámci prevencie obmedzte to, po čom pociťujete ťažkosti. A keď to už nezvládnete a trápi vás pokazený žalúdok, tak môžem odporučiť mastichu. Po pár dávkach som sa cítil fit, aj na dovolenke keď som mal hnačku a pokazený žalúdok.

MiroL

Hlavne ma trapi skvrkanie v bruchu neustale take zblnkotanie v celkom bruchu
Niekedy skvrka niekedy samo prestane neviem od coho je to zavisle no pocujem ho kazde rano aj ked jedavam pravidelne

MiroL

Ahoj,

ano mal som v minulosti kyselinu a grgalo sa mi casto ak som zjedol napriklad surovu cibulu, salatovu uhorku alebo papriku ale inac nic vazne.

tarapaca

chce sa nam citat, coby nie. no sam snad tusis, ze to vobec nie je pokazeny zaludok. pokazeny zaludok by si mal, keby si zjedol stary pokazeny salat, nejake zle morske zivocichy a pod. na to by ti zabralo cierne uhlie, mozno dezinfekcia alkoholom. ty to mas nieco ine, ale ci to je psychika ci este nieco ine, neviem.
ci zvyknes byt taky haklivy na jedlo, ze ti vsetko hned skodi?