Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Maximalne na dne...potrebujem radikalne zmeny, no aké?

Príspevok v téme: Maximalne na dne...potrebujem radikalne zmeny, no aké?
Down00

Ahojte... chcem sa vas opytat ake zmeny by ste mi poradili, odporucili ?
Moj problem spociva v tom ze dlho beriem AD (teraz je to celkom ok, depresie mam ale daju sa zvladat, sice mam chut niekedy fakt uz ukoncit svoj zivot, no ale hlavny problem je nieco ine).. A to totalna strata motivacie, radosti, emocii ...je to uz dlhsi cas takto ale prehlbuje sa to, neviem kde zacat - chcem spravit radikalne zmeny v mojom zivote lebo nevladzem a keby ze takto to ma dalej pokracovat fakt skoncim radcej pod vlakom.. To ze nemam skoro ziadne pozitivne pocity ani podnety ma nici maximalne. Na vianoce sa to dalo ako tak - nadchla som sa pre pecenie, obdarovavanie iných ale akonahle presli sviatky, skoncila moja radost. Nemam zmysel zivota..mam síce uzastneho priatela kt. ma podporuje ale nemozme byt spolu tak casto ako by som si predstavovala... najlepsie kamaratky su uz na inej mentálnej urovni ako ja, takze my sme sa uz odcudzili a som s nimi malo..nemame ocom proste. Prerusila som VS, mala by som zacat brigadovat no nevladzem - psychicky...som vycerpana. Doma s matkou nevychadzame absolutne, vecne je uhundrana, nadava na vsetko a zvaluje dokolecka vinu na mna ze ja a moje psych.problemy jej znicii zivot.
No takze to je vsetko v skratke. Ale hlavna vec je ako urobit tie zmeny ???? RADIKALNE... poradte mi ako sa nakopnut do aktivit, vrattit emocie, radost, veselost. Nieco co mi nastartuje nanovo zivotnu silu.. lebo je totalne v rici

Vdaka pekne za kazdy koment...

denisaf

napis si inzerat ze si hladas pracu to je uplny zaklad pre teba teraz...nie antidepresiva aby mlada baba do seba pchala a zivot ti uteka ...v robote budes mat zmenu zarobis si peniazee...cas ti pojde uplne inak zmenis myslienky....

marsjupiter

down 00 maš dve možnosti... poviem ti to totálne úprimne ale to len preto lebo ti chcem dobre... bud sa poddáš liekom a depresiám a ostaneš doma kde ťa zdeptajú na entú alebo sa postavíš na vlastné nohy a nájdeš si normálnu prácu presťahuješ sa a začneš žiť svoj život. Život nieje jednoduchý a je to boj ale o tom to celé je. Práca a prestahovanie je prvá vec čo by som na tvojom mieste riešil. AJ ked si nájdeš podnájom pre začiatok uvidíš ako sa ti ulaví že už nebudeš doma medzi bláznami (ver mi ja to mam tiež doma tak otec pije a hada sa stale s matkou stale ma len deptali ze nič nedokážem ) Ja som mal to stastie ze som odcestoval za pracou som v uplne inom meste a mam uplny pokoj. Stoji to zato...

Down00

kafe:
Dakujem ti velmi za pekne slová, vsetko si dokonale vystihol co som potrebovala pocut :-) pokusim sa to tak urobit, ajked dokopat resp. prekonat sa k niecomu je fakt tazke pri dlhodobých depresiach.
Ale som vnutorne odhodlana zmenit svoj zivot a toto mi pomohlo

kafe

tu máš zopár skutočne dobrých tipov:
www.youtube.com
Pohyb, iná strava, zvieratá, kvety v izbe, zmena prostredia (odsťahovať sa alebo byť s priateľom maximálne ako sa dá), spievať si pri práci, nemyslieť toľko - štrikuj, háčkuj, kresli, skákaj na švihadle, modli sa ruženec, medituj.
Rob si krátkodobé plány. Ráno si napíš do zošita aspoň 3 veci, čo proste musíš urobiť, dokopať sa k tomu za ten jeden deň. Ak si večer odfajkneš zelenou aspoň jednu, SKVELÉ. Ďalší deň sa pokusíš to prekonať a zvládnuť toho viac. Ak zvládneš porobiť 10 vecí čo si si naplánovala, zvládneš v pohode i pracovať. Ten zošit si nechaj, aby si skutočne i videla, že aha koľko si toho dokázala zvládnuť a napredovať. Ak máš horšie dni a napredovať sa ti nepodarilo, alebo si nedokázala urobiť nič, nevadí. Si tiež len človek, neobviňuj sa za to, nenadávaj si. Zajtra je zase ďalšia šanca, niečo s tým urobiť.
Ak máš v sebe smútok, hnev na niečo/niekoho - daj to na papier, pusti to zo seba von. Odpusti sebe i druhým. Potom môžeš písať o tom, aké to asi je cítiť radosť. Trochu fantazíruj, ulietavaj (ale len limitovaný čas, nie zas od rána do večera). Akej farby by asi tak mohla radosť byť? Ako by voňala? Chutila? Skúsiš nakresliť pocit radosti? Navariť? Máš na to dievča. Vždy má človek šancu, možnosť zvládnuť čokoľvek. A ja viem, že to zvládnuť môžeš.

denisaf

no moja zlata radikalne zmeny by si veru mala spraviť. Prvá vec je nájsť si robotu druhá vec je odsťahovať sa z domu pretože ťa tam len deptajú a tretia prečo s frajerom neriešiš vlastné bývanie? Veci ktoré ťa trápia sa dajú zmeniť a možeš ich zmeniť zo dna na den. Tiež mám úver na vlastný byt doma by som nemohla žiť s rodinou.

Najčítanejšie články