Najlepsia kamaratka sa mi stazovala, ako nema peniaze, ze si uz dlho nekupila nic na oblecenie, tak som jej na Vianoce kupila znackovu kabelku s penazenkou. Dala som jej to v rychlosti, ked som sa u nej zastavila s kolacmi. Potom mi vsak pisala, ci to nejde vratit, ze ona ju nema kam nosit a je skoda, aby jej v skrini stala. Osobne som zostala sklamana, pretoze som jej ju s radostou vyberala a jej spravanie beriem ako nevdacnost. Ona mi dala bytovu dekoraciu a vonne sviecky, ktore tiez nemaju u mna ziadne vyuzitie, takze budu 10 rokov stat v skrini, alebo ich niekomu posuniem. Tovar ide dat vymenit na predajni do 31, ale to ona nema cas, lebo cestuje a ja som to kupovala v meste vzdialenom 130km a trepat sa mi tam teraz nechce, takze som jej napisala, nech kabelku s penazenkou niekomu daruje v rodine a keby nie, tak nieco vymyslime. Ale osobne sa mi nechce nic riesit, nechcem na to vobec mysliet, lebo to stalo kopec penazi a kompletne mi pokazila radost aj Vianoce, ze sa tak zachovala. Otvorene jej to neviem povedat, sme najlepsie kamaratky, nikdy sme sa nepohadali, ale kebyze mam s nou toto riesit, tak som taka nahnevana, ze by to hadkou urcite skoncilo.
Nevdacna kamaratka?
Dakujem baby za reakcie. Peniaze som jej dala pred rokom, ked sa rozisla s frajerom a ostala na domacnost sama, tie mi vratila, ze peniaze nechce. Tak som sa snazila teraz jej kupit nieco pekne, co by ju potesilo a reakcia takato. Roky sme si kupovali pekne darceky, vzdy som z toho mala radost, ona dala mne nieco pekne, ja jej tiez, aj pred dvoma rokmi som jej kupila kabelku, ktoru si aj na fb dala s podakovanim, aku ma super kamosku, takze teraz tuto jej reakciu vobec nechapem.. a som z toho smuta a neviem, co robit, ci ju teda vziat spat a ist vymenit a navrhnut, nech si vyberie, co chce, alebo to nechat tak a odmlcat sa..
Tým sa ti snažila nepriamo dať najavo, že by jej asi lepšie padlo vziať od teba obálku s peniazmi, za ktoré si potom kúpi, čo chce :) zabudni na celú vec a na budúci rok jej radšej tú obálku s peniazmi daj :) alebo jej daj vec bežného využitia: napríklad jeden pár ponožiek, alebo nejaké medzizubné kefky takej značky a farby, aké ona používa, dentálnu niť, či také drobnosti...
Podľa mňa by si kamarátky ani nemuseli na vianoce dávať nejaké extra drahé dary, stačilo by naozaj maličkosti ako sviečky a šálky a podobné gýče, ale na chudobnom Slovensku viac potešia veci bežnej spotreby. My si aj doma medzi našimi také dávame. Jeden pár ponožiek vždy poteší :)
Ja som kedysi naj kamoške dala medzizubné kefky, lebo sme obe fanatičky do zubov :) ... také, aké ona používa. Lebo dávať obálku s peniazmi mi bolo blbé a nič extra drahé sme si nedávali a vlastne sme si nikdy nič nedávali, len v taký rok, kedy sme boli obe na Slovensku a bola šanca, že sa stretneme.
tak máš ponaučenie aby si už nič nekupovala...
každy si kupi čo chce...
my s kamoskou chodime von, raz pozvem ja, raz ona...
je blbost kupovat nejake darceky a ked uz tak clovek fakt musí vedieť čo ta osoba chce... aby to nedopadlo takto...