Dobry den,prosím vás o radu. Mám 24 rokov, som v 18tt,s priateľom som otehotnela po 3 mesiacoch znamosti (neplánovane samozrejme), myslela som si že ho milujem,je veľmi mily, zlatý,dobrák,spravil by pre mňa všetko,veľmi sa tesi na malé,ma byt takže máme kde bývať , očaril moju rodinu všetci ho majú radi a všetci sa aj tešia na bábätko,len so mnou hormóny robia divy. Cítim presný opak toho čo som cítila predtým. Mám pocit že ho vôbec nemilujem, vyhľadávam samotu, nechcem byť s ním,vadí mi ked je u nás doma,nemám chuť sa na neho ani pozerať,nedať mu pusu,proste vôbec nič. Keby som nebola tehotná hneď sa s ním rozidem,lenže neviem či je to hormónmi a po pôrode to bude zase ako
predtým alebo či som zistila že ho naozaj vôbec nemám rada.citim že trpím mám stále depresie som smutná,vôbec sa netesim na malé,dokonca mám pocit že ho ani nechcem,aj keď každý mi vraví aká budem dobrá mama pretože vždy som deti milovala. Ach neviem čo mám robiť,prosím poraďte mi som zúfalá.
Ďakujem Denka
Rozchod v tehotenstve?
A taktiež aj preňho bude ťažká situácia, ak sa s ním rozídeš. Ja osobne by som si napríklad nikdy nezačala s chlapom, ktorý má decko s inou.
Keď máš muža, ktorý si ťa váži, prechováva k tebe úctu, je milý, romantický, ľúbi ťa a urobil by pre teba všetko, nebojí sa prevziať na seba zodpovednosť za celú vzniknutú situáciu, TAK SI VYHRALA!!! Alebo ho nechceš? A akého potom chceš? Ja som na vlastné oči videla vzťah-nevzťah, kedy muž ženu len ponižuje, pred inými zhadzuje, neváži si ju a neprechováva k nej úctu, lebo si je §ou až príliš istý... aj u mojich rodičov, aj inde. To, že moja mama vystavila samú seba do dobrovoľnej úlohy trpiteľky, otec chľastal, bil nás, ponižoval, podceňoval a zhadzoval nás on, aj mama... ale ona chodí do kostola a to jej jej kríž a ona si ho chce niesť - tak prosím, nech sa páči, ale bez nás. My ako deti sme sa odpratali. A ona by nás chcela mať doma. Môže zabudnúť. A takých vzťahov je celá kopa. Ty nečakaj motýliky v bruchu, moja zlatá. Na to si už veľká. Ty sa chop svojho šťastia a vezmi si muža, ktorý sa ti ponúka, prechováva k tebe úctu a váži si ťa!!! Lebo sa veľmi ľahko môže stať, že taký už nikdy, ale naozaj nikdy do tvojho života nevstúpi.
ano, môže to byť hormónmi. Alebo aj nie. To zistíš jedine tak, že zatneš zuby a s chlapom, ktorého si si vybrala nejaký čas budeš (rok dva). A aspoň trochu sa budeš snažiť byť k nemu milá a opätovať mu to, čo robí on pre teba.
Navarila si si poriadnu kašu. Zmätkovať teraz, keď už je tu dieťa, keď ťa partner podporuje je dosť blbé rozhodnutie. Namiesto rozhodovania, či sa rozísť alebo zostať, rozmýšľaj čo pekné môžeš urobiť pre človeka, ktorý ťa má rád. A či spolu zostanete ukáže čas. To momentálne neni na tebe, aby si rozhodla. Či máš zahmlenú myseľ hormónami zistíš až pol roka po pôrode. Skús sa o tom porozprávať aspoň s gynekologičkou, možno sa ti uľaví.
Ty máš síce právo robiť si čo chceš (rozhodla si sa spávať s týpkom, ktorého ani poriadne nepoznáš) ale máš aj povinnosť znášať si následky. To znamená prejsť si aj chvíľami nepohody a premáhania sa, myslieť viac na druhého ako len na seba. To deculo potrebuje okrem teba aj otca.
Máš 24 rokov ale rozum žiadny
to je tým že dnes je všetko naopak!
Kedysi toto nebolo!
Najprv sa dvaja ludia spoznali, potom sa vzali a po svadbe mali dieta...
dnes?!
dnes si najprv urobia dieťa lebo sexuju a nepoznaju ochranu a pritom v 21 storočí! je ich vela na vyber !
takže
najprv si urobia decko a potom sa rozídu lebo sa nepoznajú...
alebo si urobia decko, koli tomu sa zoberu a kedze zistia ze sa nepoznaju do roka sa rozvedú...
asi tak....
aku kašu si si navarila takú si aj zjedz!
a kedze si v 18tt už je pozde n uvahy o tom, že to decko nechceš!
ono to vyciti že je nechcene tak sakra davaj pozor na svoje myšlienky...
a otcovi svojho dieťata povedz uprimne, že tebou šijú hormony ze potrebujes čas sama pre seba,.. že sa stretnete napriklad raz za tyzden...
Daj si bacha na to čo máš a nato ako rozprávaš! Zamysli sa nad sebou! Dúfam že ten tvoj plod si to nerozmysli a nepotratìš! Také ako ty ani chlapa ani decko si nezaslùžia! Si úbohá