Ahoj, Filip TT,
v lete som prvýkrát natrafila na toto fórum. Mala som sa zle. Tak naozaj zle, ako to pochopí iba ten, kto zažil. Často som čítala a vždy som sa tešila na Tvoje príspevky. Prišiel si mi ako psychológ, ako balzam na ubolenú dušu. Je mi ľúto, že Ťa tu už takmer nestretávam, ale mala som Ťa tu vtedy, keď som to najviac potrebovala, aj keď som nezakladala vlastné témy, stačilo mi vedieť, že v tom nie som sama.
Prajem Tebe aj Tvojej rodine Božie požehnanie, lásku, zdravie a predovšetkým pochopenie - vždy a všade. Ďakujem, že si!
Pre Filipa TT
Filip,
aj mne na fóre chýbaš. : ) Tiež som rada, že si a aký si. Aj za tých pár príspevkoch, keď Ti to čas dovolí.
Šťastný nový rok všetkým! : )
Dakujem ti Filip velmi pekne :) :-*
Ahoj, Filip,
nemala som poruke internet, preto sa ozývam až teraz, prepáč.
Som Ti vďačná za Tvoju dlhú reakciu. Veľmi Ti prajem Vašu komunitu, v ktorej nachádzaš pokoj a silu chápať a pomáhať. Žiaľ, ja také šťastie nemám, čo nič nemení na tom, že som veriaca.
Ďakujem za ponuku Tvojej adresy a chápem ju ako ponuku k priateľstvu, veľmi si to vážim, určite sa ozvem.
Medzi manželmi je vraj lano, ktoré sa síce občas poškodí a pretrhne, ale keď sa podarí urobiť uzol, lano je kratšie a manželia sú si o to bližšie. Ak sa mne mojím príspevkom podarilo Vaše "lano" skrátiť čo i len o stotinku milimetríka, je mi nesmiernou cťou.
Celej Tvojej rodine z celého srdca prajem Božie požehnanie.
Ahoj Adria,
aj ja Teba rád vidím sestrička :). Bojuješ tu stále?
Ďakujem za vinš. Požehnaný zvyšok vianočného obdobia prajem Tebe i Tvojim blízkym. Buď potešením pre iných.
Ahoj Filip :)
Rada ta tu opat vidim, chybal si mi bracek)
Dovol, aby som ti popriala vsetko len to najlepsie tebe a celej tvojej rodine.
Prezite pekne pokojne Vianocne sviatky plne lasky porozumenia spokojnosti stastia a Bozej milosti......a Vsetko len to Najlepsie do Noveho roku 2017 ti zo srdca zelam ;) :-*
Ahoj Zita, dojala si ma, ďakujem! To som dostal cenný darček. Je to pre mńa naozaj povzbudzujúce. Feedbackov od ľudí, ktorý tu hľadajú pomoc, nie je veľa. Ono to aj reálne tak je, že pár riadkov na internetovom fóre nezmení v reálnom živote veľa. Musí to byť milosť Božia, aby človek bol nastavený tak, že aj tých pár slov ho nejakým spôsobom osloví a niečo pre neho znamená.
Nepíšem tu nejaké psychologické veci - nie som z tohoto oboru. Som ale veriaci a dlhé roky sa pohybujem v kresťanskej komunite. Tam riešenie medziľudských vzťahov a zvládanie krízových situácií je vlastne základná téma. Za tie roky som počul naozaj veľa kázní, prednášok a diskusíí v našom spoločenstve rodín. Povedal by som, že veriaci hodujú pri bohatom stole a ja som sem z toho prinášal malú výslužku. Takže kto hľadá toto, dostal by podstatne viac, keby išiel k tomu zdroju - zapojil sa do tohoto života kresťanskej komunity a tam čerpal. Napríklad taký cyklus Manželské večery, to je podľa mňa na nezaplatenie. To by bolo iste hodné veľa peňazí a robia to dobrovoľníci zadarmo.
Na druhej strane diskusie s ľuďmi na tomto fóre dali veľmi veľa mne. Určite som dostal viac, ako som sem dal. Ľudia tu vykladajú svoje srdce, nechávajú spoznať svoj vnútorný svet. To je viac ako rada, ktorú dostanú. Na základe toho som pochopil reálnych ľudí vo svojom okolí. Aj tomu ako veľakrát vnímam sám.
A tiež diskutovať s nimi o ich duševných veciach. To som si predtým naozaj v reále netrúfol, aby som s človekom, ktorý má nejaké duševné zranenie s ním o tom diskutoval. To som zažil najskôr tu, až potom som sa odvážil takého človeka osloviť aj v reále. A ten človek to prijal, čo pre mňa bolo na úrovni malého zázraku. Dokonca som mal ešte z mladosti blok sa baviť s jedným typom človeka a tu mi zrovna ten typ prejavil toľko dôvery, že mi z toho odpomohol.. :)
Ďakujem Zita aj za prianie pre rodinu. Dal som inak prečítať Tvoju tému aj mojej manželke. Mám Ti odkázať, že jej to pomohlo spoznať, že ten čas, čo som tu strávil mal svoj zmysel. :)
Zmenili sa mi inak životné podmienky, takže už nemám toľko času prispievať sem cez deň a už si ani nemôžem dovoliť toľko ponocovať. Tiež som mal ten pocit, že už nemám čo tak nového povedať. Opísal som moje životné skúsenosti a už som sa opakoval. Ale nechcem fórum opustiť celkom, už mi to prirástlo k srdcu.
Tiež je tu dobrá partia prispievateľov :)
Ak by si (ste) chcela/i môžme si popísať.....
filip.trnavsky@zoznam.sk
a čo môže byť krajšie ako úprimné vyznanie lásky? Myslím ľudskosti
Aj mne Filip TT vtedy,po synovej smrti veľmi pomohol.Aj teraz by som s radosťou privítala jeho duchovnú podporu,škoda,že už tu nieje.
Ó, aké vyznanie lásky. :)