vysoká škola

celebrita FB

Jasnačka, že život ti môže priniesť slušný príjem, ale nie na SLovensku. Najlepšie urobíš, keď sa odpraceš do zahraničia. V takom Rakúsku tisícku zarobíš na plný úväzok. POzor, sú mestá, kde ale robotu na plný úväzok nedá nikto, len na polovičný 20 hodín týždenne za 500 € mesačne a to je málo (Klagenfurt, Villach). Najlepšie vypadnúť za chyžnú do hotela (Tirolsko, Salzburg, Vorarlberg - sezónne práce), tam sa dá aj na plný úväzok, približne 4 mesiace robíš, potom si dva mesiace doma, zase 4 alebo 5 mesiacov robíš a zase nejaký čas doma. Sezóna-zima a sezóna-leto :) Slabšie mesiace sú november a máj, vtedy si doma. Kvôli jazyku, kto ešte v Rakúsku nebol, je najlepšie ako prvú prácu si vybrať Au-pair na jeden rok. Alebo aspoň na pol roka. Až potom hľadať niečo iné. Aj pri opatrovaní strých ľudí na 2-týždňové turnusy sa dá naučiť nemecky, ale pekné a mladé baby na takýto typ práce nie sú v Rakúsku žiadané. Obzvlášť ak sú bez frajera, bez detí.... Rakúšanky v strednom veku (opatrovanej osoby dcéra/manželka syna) sú chorobne žiarlivé, nestrpia vo svojej blízkosti peknú mladú tvár a budú jej robiť zo života peklo. Takže opatrovateľstvo by som zhodnotila ako ideálnu prácu pre staré, tučné a škaredé ženy, vydaté s kopou detí a vnúčat, s kopou fotiek, na ktorých sú deti a vnúčatá a manžel .... a aby opatrovateľka chodila s ružencom na krku a na veriacu sa hrala, pýtala sa v nedeľu do kostola. Toto robila moja mama a milovali ju v každej rodine. A ja, hoci som vedela lepšie nemecky od nej, nebola som pri tejto práci ani obľúbená, ani žiadaná, lebo pozerali na mňa jak na štetku, ktorá by chcela bohatého Rakúšana tam hľadať. Nedošlo im, že mi ide o to, aby som si SAMA ZARáBALA PENIAZE A SAMA PRACOVALA!!! Preto som zvolila upratovanie v hoteloch. To mi lepšie sadne. Keď sa zíde partia dobrých ľudí, ktorí si navzájom sadnú, dá sa nájsť si podnájom a zamestnať sa vo Viedni - tam sa dá nájsť v pohodičke robota za tisícku na plný úväzok, napríklad v pekárňach, v mekáčoch, v obchodoch ako predavačka, čašníčka, barmanka... Za čašníčku sa dá aj do hotelov na sezóny s ubytkom.

ANGEL-DEMON

denisa ... to je tak ked niekto chce a musí...
ale zakladatel temy zjavne zije v mama hotel... kde rodičia svoje decko k samostatnosti nevedu, nenutia ho najst si prácu... "dieťatko moje ved máš čas ešte sa narobiš v živote dosť.."
a tak visi na krku rodičom, ktorí mozno robia za 300€ , idu sa zodrať a decko nechce robiť ani za 500€ a to nema ani poriadnu strednu školu... gymnazium to je ako keby mal len zakladnu školu.... je to nič...

wreck

ale isteze sa da, hufbktxnk. na oddeleni mam chalana, ktory z vysky odisiel alebo bol odideny. plynule rozprava po madarsky a po anglicky. ma vyse 2000€.

je to jednoduche: 1) musis nieco VEDIET, 2) niekto tvoju zrucnost musi CHCIET a 3) ten, kto rozhoduje o tvojom plate musi byt rozumny, vyrovanany clovek.

otazkou zostava, ci TY na to mas, ked ani nevies svoju temu spravne zaradit na fore. :-) pouvazuj nad tym...

denisaf

ja som robila aj upratovačku aj vo výrobe....a nestažovala som sa mavala som aj menej ako 500,...to len vysokoškolaci by najradšej sedeli na riti za 1000... strašne sú rozmaznané dnešné decká....

ANGEL-DEMON

niečo normálne???? to čo podla teba znamená..., ?
možeš robiť aj za 300€! ked sa ti nepáči...

chod do zahraničia ked chces zarobiť....