Mám 18 rokov. Asi rok (možno aj viac) dozadu som pozoroval na ľavej strane krku malú uzlinu ktorá ide nahmatať a nebolí (pri pohybe krkom na pravú stranu je viditelná). Z minúty na minútu je niekedy viac a niekedy menej hmatatelná. Rok som ju neriešil, nevšímal si ju až kým som sa dostal k článkom na forach o rakovine, metastaze a nádoroch a zväčšené uzliny bol prvý príznak týchto ochorení. Samozrejme som sa vystrašil a išiel s tým za obvodnou. Za ten rok sa nezväčšila a myslím že nijak nezmenila tvar ani pohyblivosť. Prípadné potenie mám LEN pod pazuchami a v žiadnej inej časti tela a aj to len málo. S týmto súvisí aj prvá otázka či to potenie pri nejakom závažnom ochorení je len na určitej časti tela alebo po tele celom. A čo sa týka teplôt tak neboli merané ale nepociťujem ich ale ani žiadne iné zdravotné ťažkosti vrátane svrbenia na tele. V roku 2010 som sa úspešne vyliečil z akútnej lymfoblastovej leukémie ale myslím si že to nemá s týmto nič spoločné, ale je možné že by sa za ten čas uzlina nedala do pôvodného tvaru ? Ked som bol na kontrolu v nemocnici tak ma poslali na USG krku a celkový krvný obraz plus biochémia. Všetky výsledky som mal v poriadku a USG krku ukázalo "drobnú benignu uzlinku". Pre istotu sa ale chcem opýtať aké presné výsledky sú zamerané na nádorové/rakovinnotvorné ochorenia? Ked som s tým prišiel ku krčnej tak podľa USG správy vyčítala že sú to malé Benigné uzlinky veľkosti 4.2x1.9mm a poslala ma domov s tým, že riešia len uzliny nad 10cm. No prechádzam internetom a vidím články o rakovinách,metastazach a iných ochoreniach pri ktorých ale uzlina nemusí dosahovať 10cm. Každý deň to mám v hlave a rozmýšľam nad tým a bojím sa a aj ked ma o tom každý ubezpečoval tak aj tak chcem na 100% vedieť, že som v poriadku. Dakujem pekne za odpovede.